به گزارش روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان مازندران، به مناسبت گرامیداشت هفته مازندران، آیین رونمایی از محتوای آموزشی با عنوان «درآمدی بر قصهگویی مازندرانی با رویکرد فرهنگ، تاریخ و زبان شناسی» با حضور سکینهخاتون مهدیانپور، مدیرکل کتابخانههای عمومی مازندران؛ حامد فاضلی کبریا، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان استان؛ علی حسننژاد، محقق و مازندران پژوه؛ علی رمضانی پاجی، استاد دانشگاه و مازندران نگار؛ کتابداران و نویسندگان مازندرانی در دفتر مدیر کل کتابخانههای عمومی استان برگزار شد.
سکینه خاتون مهدیانپور، مدیرکل کتابخانههای عمومی مازندران در آیین رونمایی از محتوای آموزشی با عنوان «درآمدی بر قصه گویی مازندرانی با رویکرد فرهنگ، تاریخ و زبان شناسی»، اظهار کرد: برای انتقال مفاهیم، معانی و ارزشهای فرهنگی- تاریخی زبان مادری ما بهترین روش برای تاثیرگذاری روی کودکان قصهگویی است.
وی با اشاره به اینکه فارسی صحبت کردن با لهجه ایرادی ندارد و نیازی نیست برای لهجه نگرفتن فرزندان را از زبان مادری دور کنیم، افزود: محتوای آموزشی قصهگویی در راستای پیاده کردن اهداف و سیاستهای کلی ما در کتابخانههای عمومی تدارک دیده شد.
در ادامه حامد فاضلی کبریا، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان استان مازندران با اشاره به کارکرد قصه، یادآور شد: زمانی که کتابهای روانشناسی میخوانیم، میبینیم که عمدتا در کنار بحث معناگرایی به قصه توجه میکنند.
وی ضمن ذکر مصادیقی، افزود: در زندگینامه شهدا و مبارزین انقلاب میخوانیم که از کودکی گوش جان به قصههای مادرانه داده بودند و درسهایی از وقایعی همچون حادثه کربلا گرفتند و این درس صبر و استقامت آنان شده بود.
فاضلی کبریا با بیان اینکه ما از ظرفیتها غافلیم و جای کار زیادی در عرصه فرهنگ وجود دارد، گفت: متاسفانه بچههای ما مظلوم و بیپناه هستند؛ امروز با وجود موسیقیهای کرهای و ... که رهزن فرهنگی شدهاند باید در گسترش و نشر فرهنگ اصیل مازندرانی تلاش بیشتری داشته باشیم.
گفتنی است، در پایان این نشست از محتوای آموزشی علی حسننژاد، محقق و مازندران پژوه، با عنوان «درآمدی بر قصه گویی مازندرانی با رویکرد فرهنگ، تاریخ و زبان شناسی» رونمایی شد