به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان لرستان، همزمان با هفته کتاب، نشست امضای تفاهمنامه همکاری اداره کل کتابخانه های عمومی و جهاد دانشگاهی استان با حضور حجت الاسلام علی اکبر سبزیان، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی؛ فرهاد فرامرزیان، رئیس جهاد دانشگاهی و جمعی از کارشناسان دو دستگاه برگزار شد.
سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی لرستان در این نشست با تبریک هفته کتاب، خواستار ایجاد یک پل ارتباطی بین جهاد دانشگاهی و کتابخانههای عمومی شد و گفت: در کتابخانههای عمومی میتوانیم از ظرفیت مرکز آموزشهای کوتاهمدت جهاد دانشگاهی برای صدور گواهیها، مجوزها و پایان دورهها استفاده کنیم.
حجت الاسلام علی اکبر سبزیان عدم ارتباط و نزدیکی میز مسئولان را یکی از مشکلات دانست و افزود: اگر همافزایی، همراهی و همفکری بین مدیران دستگاههای مختلف ایجاد شود، منجر به یک خروجی مثبت شده و فعالیتهای مشترک در ادارات برگزار شد.
وی استفاده از ظرفیت مرکز آموزش کوتاهمدت جهاد دانشگاهی را برای بسیاری از ادارات استان بهویژه زندانها بسیار مؤثر دانست و ادامه داد: لازم است رئیس، معاونان و کارکنان جهاد دانشگاهی لرستان بازدیدی از کتابخانه مرکزی شهر خرمآباد داشته باشند تا از نزدیک با ظرفیتهای این کتابخانه آشنا و نسبت به عضویت در این کتابخانه اقدام کنند.
سرپرست کتابخانههای عمومی لرستان با اشاره به اینکه در کتابخانههای عمومی ۴۰ خدمت ارائه می شود که در ذیل آن بسیار برنامه قابل تعریف است و جهاد دانشگاهی میتواند از این ظرفیتها استفاده کند، افزود: دو خبرگزاری ایسنا و ایکنا ظرفیتهای مهمی برای جهاد دانشگاهی هستند که این نهاد میتواند از ظرفیت این دو رسانه در راستای تربیت خبرنگار در مدارس و دانشگاهها و ادارات مختلف استفاده کند.
وی مرکز افکارسنجی جهاد دانشگاهی را یکی از دقیقترین مراکز افکار سنجی در کشور دانست و گفت: با توجه به اینکه مرکز افکارسنجی جهاد دانشگاهی با دانشجویان ارتباط تنگاتنگی دارد، میتواند از این ظرفیت استفاده مؤثری کند.
سرپرست کتابخانههای عمومی لرستان با بیان اینکه کتابخانههای عمومی تنها مراکزی هستند که مخاطبان با اختیار در آن حضور مییابند، خواستار اجرای برنامههای مشترک از سوی جهاد دانشگاهی در کتابخانههای عمومی شد.
حجت الاسلام سبزیان به برگزاری جشنواره دانشجویی «کتاب سال» از سوی جهاد دانشگاهی اشاره کرد و گفت: پویش کتابخوانی به مناسبت دهه فجر و هفته پژوهش با مشارکت جهاد دانشگاهی و کتابخانههای عمومی استان برگزار میشود.
در ادامه رئیس جهاد دانشگاهی لرستان نیز به فعالیتهای جهاد دانشگاهی در حوزه فرهنگی، پژوهشی، مطالعات اجتماعی و افکارسنجی، مرکز درمان ناباروری، کاشت گیاهان دارویی، آموزشهای کوتاه مدت اشاره کرد و گفت: دایره فعالیت جهاد دانشگاهی نسبت به خیلی از ادارات، ارگانها و نهادها بیشتر است؛ زیرا بعضی ادارات تخصصی هستند؛ ولی جهاد دانشگاهی در حوزههای مختلف فعالیت دارد.
فرهاد فرامرزیان با اشاره به فعالیت رسانهای در جهاد دانشگاهی اظهار کرد: در خبرگزاریهای ایکنا و ایسنای لرستان سالانه بین ۷ تا ۱۰ هزار خبر در حوزههای مختلف تهیه و اطلاعرسانی میشود و این دو خبرگزاری ظرفیتهایی خاص و ویژه برای جهاد دانشگاهی هستند.
وی با اشاره به فعالیت جهاد دانشگاهی در حوزه نشر کتاب، افزود: سازمان ترویج مطالعه و نشر کتاب جهاد دانشگاهی سازمانی مرجع و مورد اعتماد برای دانشگاهیان و فرهیختگان در زمینه نشر کتاب، فرهنگ مطالعه و ترویج گفتمان علم بهشمار میرود.
فرامرزیان با بیان اینکه سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی لرستان در زمینه برگزاری جلسات نقد و بررسی کتاب، برپایی حلقههای مطالعه و کتابخوانی، طرح ملی «فصل سخن»، رونمایی و جشن امضای کتاب، تهیه کتابهای صوتی و تبدیل پایاننامه به کتاب فعالیت دارد، ادامه داد: پویش ملی «رستا» از سوی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی لرستان اجرا شد. در قالب این پویش بیش از ۲۰ هزار جلد کتاب اهدایی جمعآوری و این کتابها بین کتابخانههای مساجد، دانشگاهها، ادارت، مدارس علمیه و مدارس مناطق محروم توزیع شد.
وی با اشاره به فعالیت جهاد دانشگاهی در حوزه ایسپا و مطالعات اجتماعی، گفت: مرکز افکارسنجی جهاد دانشگاهی لرستان به فراخور مسئولیت خود در به انجام رسانیدن رسالت شناخت و سنجش افکار عمومی و ارائه راهکار برای مدیریت کارآمدتر فعالیتهای مختلفی از جمله انجام پژوهش، نظرسنجی، گردآوری و تحلیل اطلاعات، برگزاری نشستها و کارگاههای تخصصی در حوزه افکار عمومی و سنجش آن و ساخت ابزارسنجش افکار (پرسشنامه) را در دستور کار خود داشته است و سالانه دهها طرح برونسپاری در این مرکز مورد افکارسنجی قرار میگیرد. این مرکز نقش مهمی در نظرسنجیهای انتخاباتی نیز ایفا کرده است.
فرامرزیان به کاشت ۳۸ گونه گیاه دارویی از سوی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی لرستان در بام لرستان اشاره کرد و گفت: مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی لرستان نیز یکی از مراکز موفق در حوزه درمان ناباروری است. در حال حاضر ۱۰ هزار پرونده در این مرکز تشکیل شده است و روزانه بین ۳۰ تا ۳۵ ویزیت و بین ۱۰ تا ۱۵ عمل جراحی در این مرکز انجام میشود.
رئیس جهاد دانشگاهی لرستان با اشاره به اینکه مراجعان به مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی لرستان علاوه بر افراد بومی استان از استانهای همجوار بهویژه استانهای غرب کشور هستند و این مرکز نقطه قوت مراکز ناباروری غرب کشور محسوب میشود، اضافه کرد: جهاد دانشگاهی با توجه به مأموریتهای مختلف و متنوع، آمادگی کامل خود برای همکاری با اداره کل کتابخانههای عمومی استان و سایر ادارت و نهادها در زمینههای مختلف اعلام می کند.
تقویت فرهنگ مطالعه، ارتقای اطلاعرسانی خدمات و فعالیتها، به اشتراک گذاری ظرفیتهای دو نهاد، مشارکت در برگزاری مراسم نقد، بررسی، رونمایی و تجلیل از نویسندگان استانی و عضویت رایگان در کتابخانههای عمومی از مهم ترین مفاد این تفاهمنامه همکاری است.