به گزارش روابطعمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان مازندران، علی شعبانی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و مدرس این دوره، در گفتگو با روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی مازندران، طراحی خدمت را فرآیندی برای ایجاد تجربهای منحصر به فرد برای مخاطبان دانست.
علی شعبانی در این گفتگو اظهار داشت: طراحی خدمت به معنای شناسایی مشکلات گذشته، رفع آنها و خلق فعالیتهای نوآورانهای است که رضایت مشتریان را افزایش دهد. این دورهها بر اساس سیاستهای معاونت پژوهشی نهاد کتابخانههای عمومی کشور طراحی شدهاند و هدف آنها، ارتقای جایگاه اجتماعی کتابخانههای عمومی از نهادی صرفاً ارائهدهنده خدمات امانت کتاب به سازمانهایی با مسئولیت اجتماعی و درگیری اجتماعی بالا است.
وی با اشاره به مشارکت فعال کتابداران در این دوره افزود: کتابداران استانهای شمالی کشور با آمادگی بالا توانستند گامهایی پیشبینیشده در طراحی خدمت طی کنند. همچنین، همکاری و اجرای مناسب فرآیندها توسط همکاران اداره کل کتابخانههای عمومی مازندران بسیار چشمگیر بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنان خود، زمان محدود دورهها و لزوم استفاده از اساتید بیشتر را از چالشهای پیش رو دانست و تأکید کرد: اگر این دورهها با زمانبندی طولانیتر و حضور اساتید متنوعتر برگزار شوند، میتوانند بهرهوری بیشتری داشته باشند.
شعبانی در پایان از شرکتکنندگان خواست تا با مطالعه منابع معرفیشده و اجرای عملی آموختههای خود در کتابخانهها، گامی مؤثر در راستای تحقق اهداف دوره، یعنی ارتقای جایگاه کتابخانههای عمومی، بردارند.
گفتنی است، دومین مدرسه منطقهای طراحی خدمت با هدف تقویت مهارتهای طراحی خدمات در سطح منطقه و حضور سکینه خاتون مهدیانپور، مدیرکل کتابخانههای عمومی مازندران؛ سجاد محمدیان، مدیرکل دفتر پژوهش و آموزش نهاد کتابخانههای عمومی کشور؛ عباس حسینزاده، مدیرکل کتابخانههای عمومی خوزستان، اساتید و کتابداران منتخب از استانهای گیلان، گلستان، سمنان و مازندران در ساری در آذرماه ۱۴۰۳ برگزار شد.
جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۲
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در دومین مدرسه منطقهای طراحی خدمت؛
طراحی خدمات نوآورانه، گامی به سوی ارتقای جایگاه کتابخانههای عمومی است
علی شعبانی، مدرس دومین مدرسه منطقهای طراحی خدمت، در گفتگویی از اهمیت نوآوری در خدمات کتابخانههای عمومی سخن گفت و تأکید کرد: کتابخانهها باید فراتر از مراکز امانت کتاب، به سازمانهایی با مسئولیت اجتماعی بالا تبدیل شوند.