به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان خراسان رضوی، به همت اداره کتابخانه های عمومی شهرستان مشهد و با همکاری محفل ادبی بهار کتابخانه عمومی شهید مطهری شهرستان مشهد آیین رونمایی از کتاب «موشک کاغذی» روز یکشنبه ۱۸ آذرماه ۱۴۰۳ با حضور زهرا عراقی، نویسنده اثر؛ حسین نوربخش، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی؛ محمدرضا بدیع زادگان، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان مشهد؛ سید احمد میرزاده، استاد دانشگاه و پژوهشگر و جمعی از شاعران و اعضای محفل ادبی بهار در سالن جلسات اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی برگزار شد.
حسین نوربخش، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی کتابخانه های عمومی امروز را بستری مناسب برای انتشار و انعکاس آثار نویسندگان و شعرا و فرهیختگان در موضوعات مختلف عنوان کرد.
وی گفت: اگر امروز در موضوعات مختلف همچون دفاع مقدس و دیگر اتفاقات تاریخی مطالب خوبی داریم به واسطه رسانه هایی از جمله کتاب، نویسنده، فیلمساز و دیگر تاثیرگذارانی است که کار خود را به نحو احسن انجام داده و آنقدر نوشته و گفته اند که امروز نسل جوان می تواند پاسخ بسیاری از سوال های خود را دریافت کند.
نوربخش تصریح کرد: امروز باری دیگر دنیا درگیر مسائلی مانند غزه، لبنان و ظلم و ستم و بیداد استکبار است که اگر بخواهیم در این خصوص نیز در حال و آینده جوابگوی سوالات و ابهامات باشیم، باید هرچه بیشتر در این خصوص مطلب و کتاب نوشته شود تا در کتابخانه ها مورد استفاده قرار گیرد.
و ی اظهار کرد: امروز نیز شاهد رونمایی از کتابی هستیم که با این نگاه و موضوع شعر و جوانان نوشته شده است.
در ادامه محمدرضا بدیع زادگان، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان مشهد برگزاری محافل ادبی در کتابخانه های عمومی را فرصتی برای حضور علاقه مندان به شعر و ادب در کتابخانه ها دانست و گفت: در حال حاضر بسیاری از کتابخانه های عمومی شهرستان دارای محفل ادبی هستند و برنامه های پرباری در این محافل برگزار می شود.
زهرا عراقی، نویسنده کتاب «موشک کاغذی» و شاعر حوزه کودک و نوجوان، شعر و کلام خود را محصول حضور و عضویت در محفل ادبی بهار کتابخانه عمومی شهید مطهری دانست و گفت: عمر شعر گویی و سرایش اشعار من همسن محفل ادبی بهار است.
وی آشنایی با اساتید شعر و داستان در این محفل را زمینه ایجاد علاقه مندی و بروز و ظهور استعداد و ذوق خود عنوان کرد و در ادامه به بیان مسیر خود از سرودن شعر تا تدوین و انتشار کتاب خود پرداخت.
همچنین سید احمد میرزاده، استاد دانشگاه و پژوهشگر نیز در خصوص بررسی و بازشناختی از شعر و کلام کتاب «موشک کاغذی» اثر زهرا عراقی به ارائه مطلب پرداخت.
این استاد دانشگاه برگزاری جلسات با موضوع بررسی کتاب های حوزه کودک را در کتابخانه های عمومی مغتنم و شایسته تقدیر دانست.
وی گفت: نویسنده این کتاب در گام اول خود از کلام و شعر بسیار محکم و حرفه ای برخوردار بوده است. در واقع زهرا عراقی با سرایش اشعار این کتاب در حوزه ادبیات پایداری گام نهاده است.
میرزاده لحن شعر کتاب را امیدبخش و به دور از سیاه نمایی و یاس آفرینی دانست که به طور معمول در بیشتر اشعار کودک مربوط به مقاومت دیده می شود.
در پایان جلسه شاعران محفل ادبی بهار به خوانش اشعار خود پرداختند:
غزه، روزی هم خزان تو بهاری می شود
جمعه ای پایان این اندوه و زاری می شود
سرو قامت مانده ای، درهجمه های شوم کفر
سربلند اسلام، ازاین بردباری می شود
مسجدُالأقصی شهادت می دهد داغِ تو را
آه تو برقلب صهیون زخمِ کاری می شود
بی گمان صبح رهایی عصر انسانیت است
آسمانت، سهم پرواز قناری می شود
می رسد پایان غمهای تو ای اقلیم درد
فصل زیتون برلبانت خنده جاری می شود
هرچه می کوبندت اما استواری، عنقریب
حال و روزِ نخلهای تو بهاری می شود
غلامرضا غلامپور دهسرخی
همین الان کشاورز برایم هدیه اورد
بلوزش را به من داد خودش آن را تنم کرد
به من لبخند زد گفت مترسک جان بفرما
شدی شکل خود من شدب آقای اقا
دل چوبی و خشکم از این هدیه چه شاد است
ولی یک کم بلوزش برای من گشاد است.
لیلا خیامی
ای کاش دشمنانت زودی شوند نابود
آن موشکی که افتاد ای کاش کاغذی بود
گاه خودش را به جای یک کودک فلسطینی گذاشته که به عروسکش که زیر آوار مانده، فکر میکند؛
طفلک عروسک الان بی من چقدر تنهاست
شاید میان آوار دنبال ردی از ماست
اما این کودکان با وجود این هم غصه و ناراحتی، ظلم را نمیپذیرند؛
در کوچه هر لحظه دنبال یک سنگم
با دشمنان، آری مردانه میجنگم
زهرا عراقی