به گزارش روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان قم، به همت این ادارهکل و با همکاری انتشارات مکتب حاج قاسم و سپاه پاسداران امام علیبن ابیطالب(ع) استان، ویژه برنامه «احیاگر» با حضور حمیدرضا جعفری کافیآبادی، مدیر هماهنگی امور رفاهی زائرین؛ مهدی توکلیان، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان؛ سرهنگ محسن باطنی، رئیس شورای هماهنگی بسیج مجتمع ادارات و فرمانده حوزه مقاومت بسیج اداری و کارمندی حضرت رسول(ص)؛ سرهنگ رسول حیدرلو، مسئول ایثارگران سپاه امام علیابن ابیطالب(ع)؛ سرگرد مهدی نصرآبادی، از معاونت اجتماعی و فرهنگی فراجا؛ حجتالاسلام صادق فلاحپور، مسئول کتابخانه آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) و خانواده شهدای مدافع حرم و جمعی از داوطلبان جمعیت هلالاحمر استان در محل سالن غدیر کتابخانه عمومی آیتالله خامنهای(مدظله العالی) برگزار شد.
توجه ویژه پدر شهید سلیمانی به لقمه حلال
در ابتدای این نشست احمد یوسفزاده، نویسنده کتاب، در سخنانی که به صورت ارتباط ویدیویی صورت گرفت، اذعان داشت: کتاب «باران گرفته است»، اولین کتاب از مجموعه چهار جلدی پیرامون زندگی سردار سلیمانی است که به بخش کودکی و نوجوانی زندگی سردار میپردازد و با توجه به آشنایی من با زندگی ایشان، نوشتن این کتاب به عهده من گذاشته شد.
وی افزود: این کتاب، که حاصل ساعتها مصاحبه با خانواده شهید سلیمانی و اطرافیان ایشان است، یکی از جامعترین و مستندترین روایتهای پیرامون زندگی سردار است که از پیش از تولد ایشان آغاز میشود و به خانواده، محل و آداب و رسوم آنها میپردازد.
یوسفزاده ادامه داد: یکی از مهمترین ویژگیهای خانواده شهید سلیمانی، توجه زیاد به حلال و حرام است و در یکی از خاطرات نقل میشود که پدر شهید سلیمانی، زمانی که متوجه میشود گوشت یک گوسفندی که از درختان باغ دیگرانی که ممکن است ناراضی باشند خورده، به عنوان نذری به آنها داده شده است، از دادن این گوشت به فرزندانش ممانعت میکند.
اشراف و توجه ویژه نویسنده به آداب و رسوم محل زندگی شهید سلیمانی
سمیه عالمی، نویسنده و منتقد ادبی نیز، در این نشست گفت: آنچه که در این کتاب با آن مواجه هستیم، روایتی از کودکی و حتی پیش از تولد حاج قاسم است و نویسنده خیلی هوشمندانه روایت را با پدر حاج قاسم شروع کرده است. ما در «باران گرفته است» با داستان مواجه نیستیم، بلکه کتاب یک روایت مستند، پرجزئیات، تصویری و زنده است.
نویسنده کتاب «مسافر جمعه» همچنین، تاکید کرد: یکی از ویژگیهای برجسته کتاب، اتصال روایتها به مکان است و در بسیاری از خاطرات و روایتهای کتاب، خرده فرهنگها و آداب و رسوم آن منطقه را نیز درمییابیم، که بیانگر اشراف نویسنده به فرهنگ آنجا دارد.
عالمی تصریح کرد: با توجه به اینکه شهید سلیمانی، شخصیتی بینالمللی و فراملی است، توجه به آداب و رسوم محل زندگی او در این کتاب، زمانی ارزش بیشتری پیدا میکند که کتاب ترجمه شده و در اختیار نویسندگان سایر کشورها قرار گیرد تا به عنوان مرجعی از زندگی شهید سلیمانی از آن استفاده شود.
نویسنده کتاب «باغهای معلق» اظهار داشت: کتاب همچنین میتواند مرجع مهمی برای نویسندگان نوجوان و بزرگسال و داستاننویسان باشد؛ چرا که هم پر از اتفاقات مختلف پیرامون زندگی شهید سلیمانی است و هم شخصیتهای فرعی جذابی دارد که میتوان با الهام از آنه به همراه چاشنی تخیل، داستانهای دیگری را شکل داد و شخصیت حاج قاسم را از دوربینها و چشمهای دیگر روایت کرد.
وی همچنین ابراز داشت: وقتی از حاج قاسم صحبت میکنیم، از انسانی حرف میزنیم که چند بُعدی است و فقط یک نظامی یا یک پدر معمولی یا همسر نیست و اینها را از رفتارها و تصمیمات و زندگی او میتوان دریافت. بنابراین زمانی که میخواهیم روایتی از زندگی وی به خوانندگان ارائه دهیم نیز باید همه ابعاد او را مورد توجه قرار دهیم که این اتفاق در این کتاب به خوبی رخ داده است.
عالمی در پایان، با مورد خطاب قراردادن مادران و زنان حاضر در مراسم، گفت: حداقل کاری که ما میتوانیم انجام دهیم، روایت کردن سلحشوریهای قهرمانهایی مثل حاج قاسم برای نسل جدید است تا آنها، قهرمانهای واقعی عصر خود را بشناسند و راه آنها را ادامه دهند.
گفتنی است، اجرای سرود «نسل آرمانی» از گروه سرود فطرس قم و پخش کلیپهایی از سخنان رهبر انقلاب پیرامون شهید سلیمانی از دیگر برنامههای این مراسم بود.
همچنین در پایان این مراسم، از خانوادههای شهیدان مدافع حرم، محمد حیدری و سید علی موسوی از لشکر فاطمیون و شهید احسان کربلایی تقدیر و از کتاب «باران گرفته است»، با حضور مسئولین حاضر در نشست، رونمایی شد.