به گزارش روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان آذربایجان شرقی، در راستای سومین دوسالانه ملی قصهگویی نهال امید، کارگاه آموزشی «قصهگویی صحنهای»، روز پنجشنبه، ۲۰ دیماه ۱۴۰۳ به میزبانی ادارهکل کتابخانههای عمومی آذربایجان شرقی و با تدریس الهام دارابی، قصهگوی بینالمللی، داور و مشاور جشنوارههای قصهگویی، در کتابخانه مرکزی تبریز برگزار شد.
الهام دارابی در این کارگاه، از سه ضلع قصهگو، قصه و مخاطب به عنوان شاکله تشکیلدهنده یک قصهگویی نام برده و گفت: این سه عنصر مانند اضلاع یک مثلث جادویی، در کنار هم قصهای ماندگار خلق میکنند.
این متخصص قصهگویی در ادامه، در مورد انتخاب قصه و پرداخت مناسب آن با توجه به سن و جنس مخاطب، شناخت صحیح از او و طراحی مناسب قصه با توجه به شخصیت، روحیه و توان خود و همچنین در نظرگرفتن علائق مخاطب قبل از اجرای آن، تاکید کرد.
توجه به ویژگیهای صحنه، رعایت تقارن، پرهیز از استفاده از ابزار آسیبزا، توجه ویژه به روایتگری، زبان بدن و نقش لحن و بیان بدن در انتقال مفاهیم و اثرگذاری قصه، از دیگر مباحثی بود که از سوی دارابی در کارگاه قصهگویی صحنهای، در کتابخانه مرکزی تبریز مطرح شد.
وی نرمش و ورزش برای استفاده از زبان بدن، و تقویت ابزار وجودی بدن و صداسازی را به عنوان اساسیترین تمرینات برای قصهگویان برشمرد و افزود: تاثیر تکرار و استفاده از ترجیعبندها در بیان قصه منظوم، مکث کوتاه بین قصه برای رفع خستگی مخاطب، آواهای زنجیری و زبر زنجیری، حضور قصهگو بر روی صحنه به عنوان«دانای کل» و ضرورت پاسخگویی به سوالات ذهنی مخاطب تا پایان قصه، استفاده از نکات تربیتی و توجه به تکتک کلمات و عدماستفاده از الفاظ نامناسب تقویت دایرهی واژگان، ضرورت تمرین بسیار زیاد برای حرفهای شدن در قصهگویی، توجه به فرا زبانها (آواهای غیرکلامی) و طراحی لباس مناسب با قصه به نحوی که محدودیت برای قصهگو ایجاد نکند را، از دیگر مواردی برشمرد که قصهگویان به آن توجه نمایند.
گفتنی است، الهام دارابی، مدرس و داور قصهگویی و مجریگری بوده و سابقه مجریگری در رادیو و سینما، نویسندگی و همچنین، کارگردانی تئاتر را دارد. وی رئیس گروه پژوهش و ترویج قصههای ایرانی، رئیس گروه آموزش کنوانسیون حقوق کودک و رئیس دبیرخانه بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است.