به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان اردبیل، ربامراسم تجلیل از فعالان عرصه کتاب و کتابخوانی در استان اردبیل با حضور شفیع شفیعی مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، رباب عزیزخانی مدیرکل کتابخانه های عمومی، فریبا محمدلو مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری، علی واحد مدیرکل بنیاد حفظ آثار ونشر ارزش های دفاع مقدس، نادر سقا مسئول کانون های فرهنگی هنری مساجد استان و رحیم آقازاده عضو شورای اسلامی شهر اردبیل، کتابداران و جمعی از اهالی کتابدوست استان برگزار شد.
رباب عزیزخانی در این مراسم ضمن ارائه گزارشی کوتاه از عملکرد کتابخانه ها، اظهار داشت: با افتتاح ۱۳ باب کتابخانه طی دو سال اخیر، شمار کتابخانه های عمومی استان به ۷۳ باب رسیده و دو باب دیگر نیز در موران گرمی و فخرآباد مشگین شهر اول آذر ماه به بهره برداری می رسد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان اردبیل از افزایش ۶۰ درصدی برنامه های فرهنگی این کتابخانه ها در یک سال گذشته خبر داد و افزود: ۹ هزار و ۶۰۰ ساعت برنامه کتابخوان و جمع خوانی در استان برگزار شده است.
عزیزخانی، رونمایی از دو عنوان کتاب شعر، نقد و بررسی ۱۶ اثر از نویسندگان استان، معرفی ۵ رمان برنده نوبل ادبیات، برگزاری ۳۰ نشست کتابخوان، عضویت رایگان در روز ۲۴ آبان و برگزاری کمپین «من هم عضو کتابخانه های عمومی هستم» را از برنامه های اجرا شده در گرامیداشت روز کتاب و کتابخوانی و کتابدار سال جاری عنوان کرد و افزود: امیدوارم تک تک اعضای جامعه، کارت شناسایی کتابخانه را در کنار کارت های هویتی خود بگنجانند.
وی با بیان اینکه کتابداران ما از هر تلاشی برای ارتقای سطح سرانه مطالعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی استقبال می کنند، یادآور شد: در مراسم گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در تهران، سه تن از کتابداران استان (سجاد فداکار، معصومه خورشید و حبیبه آقایی) انتخاب و از سوی وزیر ارشاد و دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور مورد تجلیل واقع شدند.
این مسئول، در پایان سخنان خود ضمن قدردانی از مسئولان و نهادهای یاری گر در حوزه ترویج فرهنگ کتابخوانی در استان، ابراز امیدواری کرد که با تلاش و برنامه ریزی مناسب، ارتباط بین اداره کل کتابخانه های عمومی استان با ناشران، کتابفروشی ها و کافه کتاب ها افزایش یابد و کتاب بر شبکه های اجتماعی پیشی بگیرد.
کتاب خواندن، خشونت را کاهش می دهد
در ادامه این مراسم، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل با بیان اینکه توسعه به معنی تعالی انسان ها است، اظهار داشت: تعالی انسان با دانایی و ارتقای دانش اتفاق می افتد که راه رسیدن به دانایی نیز، کتاب خواندن است.
شفیع شفیعی، توسعه فرهنگی را پیش فرض ابعاد دیگر توسعه دانست و افزود: در بسیاری از موارد مشاهده می کنیم که کتاب نخواندن به افزایش خشونت در جامعه منجر شده است.
وی با اشاره به افزایش طلاق در اردبیل، دلیل این اتفاق را نبود مهارت گفت وگو بین زوجین دانست و افزود: علی رغم گنجینه های ادبی در استان، مردم ما شعر یا رمان نمی خوانند تا از بار خشونت کاسته شود.
همچنین حجت الاسلام جبارزاده مدیرعامل بنیاد پرتو ۱۲ بهمن بهزیستی نیز در این مراسم، به جایگاه کتابخوانی در دین اسلام اشاره کرد و افزود: کتاب در تمدن اسلامی بدان جهت اهمیت بیشتری دارد که معجزه پیامبر اکرم(ص) کتاب بوده است.
وی با اشاره به نقش هدایتگری کتاب در طول قرن ها، تصریح کرد: کتابداران راه انبیا را ادامه می دهند و کتاب خوانی، معادل مبارزه با جهل است.
اجرای تواشیح «ضامن الجنت» توسط گروه تواشیح بین المللی مشکات و نمایشنامه خوانی «در پس شب های تار» از دیگر بخش های مراسم تکریم مقام کتابدار و تجلیل از فعالان عرصه کتاب و کتابخوانی استان اردبیل بود.
در پایان این مراسم، ضمن تکریم مادر شهید مدافع حرم علی آقایی و ادای احترام نسبت به مقام شامخ شهدای مدافع حرم، از کتابداران نمونه، کتابخوان های برتر، خبرنگاران فعال و نویسنده منتخب استان در حوزه ترویج فرهنگ کتابخوانی تجلیل به عمل آمد.