به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران، همزمان با هفته کتاب، برنامه صبح دانایی با محوریت فعالیت های کتابخانه های عمومی شهرستان قرچک با حضور علاقهمندان به کتاب در بستر اسکای روم این اداره برگزار شد.
در ابتدای این برنامه حجت الاسلام والمسلمین اسماعیلی، امام جمعه شهرستان قرچک ضمن تبریک هفته کتاب و تقدیر ویژه از کتابداران، اظهار داشت: امیرالمومنین(ع) درباره عظمت کتابخوانی و ارزش مطالعه می فرمایند «الکتب بساتین العلما» کتاب ها بوستان های دانشمندان هستند. امام صادق سلام اله علیه می فرمایند «روزگار پرآشوبی فرا می رسد که در آن روزگار مردم جز با کتاب های خود انس نمی گیرند». پس بدون شک کسانی می توانند در چنین مواقعی با کتاب مانوس شوند که اهل مطالعه باشند، زیرا کتاب بهترین دوست، همسخن و همنشین است.
وی در پایان سروده ای در باب کتاب برای حاضرین قرائت کرد:
فخر فکر و دانش و دانا کتاب
لوح هستی، پرثمر، خوانا کتاب
روح عالم با تو در دل جا کند
در سرای جاهلان غوغا کند
غافل از تو جاهل هر انجمن
عاشق تو آفتاب هر زمن
همدم، همدرد و همسر در سفر
در دلت رمز و رموز هر ظفر
در ادامه فائزه هداوند میرزایی، کتابدار کتابخانه شهید مطهری قرچک به معرفی کتاب «قصه گویی: چگونه از داستان برای کمک به کودکان در رفع مشکلات زندگی بهره ببریم» نوشته آرتور روشن پرداخت و گفت: این کتاب صرفاً کتابی در باب داستان و داستان گفتن نیست، بلکه بالاتر از آن تألیفی با ارزش درباره هنر پرورش فرزند است.
کتابدار کتابخانه شهید مطهری افزود: نویسنده در این کتاب، قصه گویی را یک مرحله پیشتر برده و به ابزاری آموزشی و پرورشی تبدیل کرده که با آن فضیلت هایی همچون صبوری، بخشندگی، خوباوری، مشارکت را می توان به کودکان آموخت.
وی در پایان عنوان کرد: هدف این کتاب آن است که به شما آموزش دهد، چگونه تمثیل ها و داستان های آموزشی خلق کنید که برای کمک به کودکانتان در کنار آمدن با مشکلاتشان استفاده کنید.
سپس صدیقه جعفری عضو کتابخانه عمومی اقبال لاهوری به مثنوی خوانی و تحلیل داستان مردی که خار بن را در میان راه مردم نهاده بود از دفتر دوم مثنوی مولوی پرداخت.
جعفری در این باره گفت: هدف مولانا از آوردن این داستان هشدار به انسان هایی است که تزکیه و اصلاح اخلاق های زشت خود را به تعویق می اندازند، غافل از اینکه روز به روز انسان پیرتر و ضعیف تر می شود و آن رذیله اخلاقی در انسان ثابت می شود.
در ادامه این برنامه فرهنگی مدینه مهدوی، عضو کتابخانه عمومی جنت و دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی به شاهنامه خوانی و ارائه توضیحاتی در باب شاهنامه فردوسی پرداخت و گفت: یکی از گنجهای بینظیر ایرانی و صد البته بشری، شاهنامۀ فردوسی است که واژه به واژۀ آن چون گوهری گرانقیمت به فرزندان ایران زمین به ارث رسیده است. شاهنامه کتابی خردپرور و ستایندۀ خرد و کسب خرد است. «توانا بود هر که دانا بود/ ز دانش دل پیر برنا بود/ به دانش ز یزدان شناسد سپاس/ خنک مرد دانا و یزدان شناس».
وی در پایان سخنانش عنوان کرد: فردوسی صاحب این شاهکار ادبی میفرماید دانایی، توانایی است و خردمندی مساوی خداشناسی است.