ساغر لطفی نژاد، یکی از داوران جشنواره نیز جشنواره را فرصتی برای کسب تجربه و مهارت برای کتابداران قصه گو در کتابخانههای عمومی کشور عنوان کرد و خطاب به کتابداران گفت:در این جشنواره در کنار دوستانتان تجربه کسب کنید و مهارت خود را افزایش دهید. کتابداران قصه گو می توانند از هر قصه گو یک نکته مهم بیاموزند. به این جشنواره به چشم فرصتی ناب و تکرار نشدنی نگاه کنید؛ سعی کنید بیاموزید و تمرین کنید و به کار ببرید.
وی در ادامه سخنانش به بیان نکات مهم در قصه گویی پرداخت و افزود: درونی کردن یک قصه یکی از موارد مهم در قصه گویی است؛ قصه از حافظه کوتاه مدت نباید بیان شود و باید با تمرین کردن بسیار؛ قصه را در خود درونی کنیم؛ وقتی خیلی خوشحال هستیم و می خواهیم این خوشحالی را منتقل کنیم باید با استفاده از کلمات، ابزارهای وجودی همچون لحن صدا، میتینگ چهره این شادی را منتقل کنیم؛ قصه باید ابتدا در دورن شما جای گیرد بعد شما آن را برای دیگران قصه گویی کنید.
لطفی نژاد شیوه اجرا را از دیگر نکات مهم در قصه گویی بیان کرد و گفت: وقتی قصه را انتخاب کردیم باید به دل شما بنشیند سپس باید یک مسیری برای انتقال آن انتخاب کنید؛ با یک وسیله و ابزار مثل عروسک می توان به تصویرسازی ذهنی کودک و درک مفاهیم در ذهن او کمک کنیم؛ انتخاب درست ابزار و شیوه استفاده از آن در انتقال مفاهیم و جذب کودک به قصه گویی بسیار مهم است.
وی در پایان سخنانش کارگردانی نگاه در صحنه و کارگردانی حرکت را دو امر مهم دیگر در قصه گویی بیان داشت و گفت:باید با چشمایمان مخاطب را تا پایان قصه حفظ کنیم و به مخاطب احترام بگذاریم؛ با چشمانمان به تصویر سازی ذهنی در مخاطب کمک کنیم.
مهتاب شهیدی؛ دیگر داور حاضر در این جشنواره نیز سخنانش را با بیان نکاتی در قصه گویی آغاز کرد و گفت: وقتی می خواهیم قصه را انتخاب کنیم باید آن را دوست داشته باشیم و بعد بازنویسی از آن انجام دهیم تا قصه را برای خودمان کنیم و سپس با تمرین بسیار تسلط کامل به واژه ها و کلمات آن پیدا کنیم.
وی افزود: قصه گو باید مطالعه زیاد انجام دهد تا واژه های بیشمار در ذهن داشته باشد؛ تقلید صدا و لحن مناسب نیز از عوامل دیگر در انتقال درست مفاهیم به مخاطب است.
شهیدی در پایان سخنانش به انتخاب قصه اشاره کرد و گفت:قصه گویی های مختلف را باید ببینیم و از آنها الگو برداری کنیم اما به شرطی که این کار تبدیل به تقلید نشود؛ باید خلاقیت در کار ایجاد کنیم و با بازنویسی قصه و تمرین؛ قصه گویی مناسب و تاثیر گذار در مخاطب داشته باشیم.
حضور آقا و خانم کتابدار در جمع اعضای کودک و نوجوان حاضر در مراسم ، ترسیم پرچم جمهوری اسلامی ایران بر چهره کودکان و اجرای مسابقه از جمله فعالیت های جنبی این مراسم بود که با استقبال پرشور کودکان و نوجوان روبرو شد.
آیین انتخاب برگزیدگان مرحله استانی دومین دوسالانه قصه گویی در استان تهران با رقابت ۱۹ نفر برگزیده از میان اعضا، مسئولین و کتابداران کتابخانه های عمومی استان تهران با حضور پرشور اعضای کودک و نوجوان در بخش قصهگویی صحنهای ظهر روز سه شنبه ۲۶ مهر ماه در سالن آمفی تئاتر کتابخانه مرکزی پارک شهر به کار خود پایان داد.
گفتنی است دومین دوسالانه قصه گویی با عنوان «نهال امید» با شعار «قصه خوب؛ نسل خوب» و با هدف ترویج قصهگویی، شناسایی و تشویق و بهره مندی از توانمندی های شبکه کتابخانه های عمومی، کتابداران و اعضا، در دو بخش قصه گویی صحنهای و قصه گویی دیجیتال برگزار شد که داوری مرحله مقدماتی آن در سطح استان امروز با حضور پرشور اعضای کودک و نوجوان کتابخانه های عمومی استان برگزار شد. در این جشنواره تعداد ۱۲۹ نفر در دو بخش قصه گویی صحنهای و قصه گویی دیجیتال از میان کتابداران و اعضای کتابخانههای عمومی استان تهران برای حضور در این جشنواره اعلام آمادگی کردند که پس از داوری مرحله مقدماتی، تعداد ۱۹ نفر جهت رقابت در مرحله استانی انتخاب شدند و در پایان رقابت در این مرحله، به انتخاب هیات داوران ۶ نفر به مرحله منطقه ای راه خواهند یافت.