به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، او. ان. چاوبی، رئیس انجمن کتابخانههای هند، در حاشیه برگزاری همایش بینالمللی «کتابخانههای عمومی و کسبوکارهای کوچک» با مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور دیدار و گفتگو کرد.
رئیس انجمن کتابخانههای هند با اشاره به بازدیدهای انجام شده از کتابخانههای عمومی در این سفر گفت: من به کتابخانههایی که طی این چند روز دیدم، بهویژه کتابخانه مرکزی یزد، نمره عالی میدهم.
وی ضمن تقدیر از تلاشهای انجام شده جهت برقراری ارتباطات بین انجمنهای کتابداری، از آمادگی انجمن کتابخانههای هند برای تداوم این تعاملات خبر داد.
رئیس انجمن کتابخانههای هند در خصوص وضعیت کتابخانهها در این کشور گفت: در هند تلفیقی از کتابخانههای سنتی و مدرن وجود دارد و باید بگویم کتابخانههای عمومی هند به اندازه کتابخانههای عمومی ایران مدرن نیستند؛ با این حال کتابخانههای تخصصی ما بسیار مدرن و پیشرفته هستند. ۴۶ هزار کتابخانه عمومی در هند وجود دارد؛ در حالی که این عدد، با توجه به جمعیت و گستره جغرافیایی کشورمان، عدد بالایی محسوب نمیشود و تنها یک سوم جمعیت ما را پوشش میدهد. کتابخانههای عمومی هند به صورت متمرکز اداره نمیشود؛ به طور کل کتابخانهها زیر نظر وزارت فرهنگ هستند؛ در هر ایالت کتابخانهها به شیوه خاص خود مدیریت میشود و همچون ایران نیست که همه کتابخانهها به یک منبع متصل باشد.
او. ان. چاوبی تصریح کرد: هند و ایران، دارای تشابهات فرهنگی هستند و در هر دو کشور وزارت فرهنگ تولیت کتابخانهها را بر عهده دارد؛ ما نیز در کتابخانههایمان بیشتر به رویدادهای فرهنگی میپردازیم. ما دارای کتابخانههای روستایی نیز هستیم. زندانهای ما نیز دارای کتابخانه هستند که با مشارکت بخش خصوصی و دولتی اداره میشوند.
مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور نیز در این دیدار اظهار داشت: ما مشتاق هستیم که فضای کار مشترک بین ایران و هند شکل بگیرد تا بتوانیم از تجارب یکدیگر به صورت عملی استفاده کنیم. در ایران امکان اداره کتابخانهها به صورت منطقهای و استانی وجود دارد؛ انجمن کتابخانههای عمومی در استانها، امکان مدیریت منطقهای و محلی را فراهم میکنند. در کتابخانههای ما نیز فعالیتهای فرهنگی انجام میشود و در ۸۰۰ روستای کشور کتابخانه وجود دارد.
وی در خاتمه اظهار داشت: از میزبانی شما خرسندیم و امیدوارم هم در سطح دولت و فضای سیاسی و هم در سطح فضای تخصصی بتوانیم موضوعات مشترکمان را پیگیری کنیم.