به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان تهران، با هدف واکاوی زوایای مغفول شخصیت ادیب انقلاب و بررسی مستند «غیررسمی ۶»، نشست «گعده امین» به همت اداره کتابخانههای عمومی شهرستان ملارد با سخنرانی حسن اسحاقی، شاعر و از فعالان فرهنگی کشور عصر روز دوشنبه ۱۴ آبان ماه در سالن جلسات فرهنگسرای بعثت شهرستان ملارد برگزار شد.
در ابتدای برنامه غلامحسین خدایار، نویسنده، استاد دانشگاه و مجری نشست ضمن خوشامد گویی با ابراز خرسندی از استمرار پیشرفت و رو به اوج بودن شعر فارسی، گفت: میراث کمنظیر شعر و ادب فارسی به عنوان رسانهای قدرتمند، اثرگذار و نافذ است و میتوان با استفاده از این ابزار پیامهای دینی، تمدنی، ایستادگی و شجاعت را به افکار عمومی دنیا منتقل کرد؛ البته شرط اثرگذاری رسانهی شعر، هنری بودن آن است و هنری بودن نیز منوط به «الفاظ محکم و استوار»، «مضمونیابی» و «کیفیت بیان موضوع» است.
وی در ادامه به بیان چند توصیه حضرت آقا خطاب به شاعران و دستاندرکاران شعر و ادب فارسی پرداخت و گفت: حضرت آقا تأکید بر ضرورت انس با شعر از دوران کودکی تا نوجوانی و جوانی دارند و در این زمینه وارد کردن بیش از پیش اشعار در کتابهای درسی به عنوان بخشی از ابزار انتقال تمدن، فرهنگ و معارف را وظیفه وزارت آموزش و پرورش برشمردند.
خدایار افزود: تقویت حافظه ادبی مردم و خلاق کردن ذهن جوانان در استفاده بجا و صحیح از اشعار و تأکید بر مطالعه و درسآموزی از آثار شعری شاعران برجسته دو توصیه دیگر حضرت آیتالله خامنهای بوده است.
وی به زوایای مختلف شخصیتی حضرت آقا پرداخت و شناخت ایشان را از ضروریات دانست و گفت: مقام معظم رهبری، کتابخوانترین فرد در جمهوری اسلامی ایران یا حداقل در بین مسئولین هستند. ایشان در خانوادهای پرورش یافتهاند که پدر و مادر با کتاب مانوس بوده اند و ایشان نیز از کودکی با کتاب همنشین بودند.
در ادامه مجری برنامه گفت: حضور هر ساله مقام معظم رهبری در نمایشگاه کتاب، نشان از اهمیت کتاب و کتابخوانی برای ایشان دارد، به گونه ای که یکی از چهل دغدغهای که حضرت آیتالله خامنهای در حوزه کتاب بیان داشتند، تشخیص کتابهای مضر است.
حسن اسحاقی، شاعر جوان کشورمان بعد از شعرخوانی با موضوع حضرت عباس علیه السلام، انتخاب پیام مناسب و مفید را شرط دیگر برای اثرگذاری و ماندگاری شعر دانست و گفت: رسانهی شعر باید انتقال دهنده پیام «دین و اخلاق»، «تمدن» و «ایرانیگری» باشد.
وی خاطرهای از اولین دیدار خود با رهبر معظم انقلاب اسلامی بیان کرد و گفت: زمانی که به دیدار ایشان مشرف شده بودم بعد از نماز همه حضار به صف شدند تا یکی از کتابهای خود را به معظمله اهدا کنند؛ وقتی نوبت من شد از ایشان خواستم نصیحتی به من داشته باشند؛ ایشان گفتند «قرآن را هم به شعرت اضافه کن.»
اسحاقی افزود: یکی دیگر از ویژگیهای حضرت آقا که برایم جالب بود، سادگی و میهمان نوازی بسیار آقا بود؛ در روز دیدار همه در کنار هم سر یک سفره هم غذا شدیم؛ رهبر انقلاب در کنار افرادی مثل من که در جنوبیترین بخش شهر البرز هستم، بودند و آن دیدار یکی از خاطرهساز ترین روزهای عمرم بود.
گفتنی است، در این برنامه فیروزه یارمحمدی، رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان ملارد؛ مهدی دستگردی، بخشدار بخش صفادشت؛ مهدی احمدی، مدیریت فرهنگی ورزشی فرهنگسرای بعثت؛ سمیه سادات پرپنجی حسینی، کارشناس اداری؛ رسول چهار محالی، مسئول کانون شعر و ادب دفتر آستان رضوی و برگزیده دوازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی شهرستان ملارد؛ آرزو بیگدلو، مسئول کتابخانه شهید آوینی؛ محمد نجف پور، مسئول و هاشم حداد کتابدار کتابخانه مهر و جمعی از شاعران و نویسندگان بومی، مدیران مدارس و فعالان فرهنگی شهرستان حضور داشتند. این نشست با پخش بخشهایی از مستند «غیررسمی ۶» همراه بود.