سه‌شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۳

با حضور نویسنده اثر؛

مراسم رونمایی کتاب «گروه ۱+۵» در کتابخانه امام خمینی(ره) برگزار شد

نقد و بررسی 5+1

نشست نقد و بررسی کتاب «گروه ۱+۵» به مناسبت گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار با حضور فرهاد حسن زاده نویسنده اثر و آتوسا صالحی در کتابخانه عمومی امام خمینی(ره) شهرستان ری برگزار شد.

مراسم نقد و بررسی کتاب طنز «گروه ۱+۵» ویژه کودکان با حضور فرهاد حسن زاده نویسنده کتاب، آتوسا صالحی منتقد، اکرم نادری معاون اداره کل کتابخانه های استان تهران، علی اکبر قربانی رئیس اداره کتابخانه های شهرستان ری، مجتبی مظفری شهردار ناحیه ۵ شهرری و تعدادی از دانش آموزان و معلمان و علاقمندان به حوزه کتاب در کتابخانه امام خمینی (ره) شهرستان ری برگزار شد.

در این نشست فرهاد حسن زاده، با ابراز خوشحالی برای حضور در چنین جلساتی، هفته کتاب را فرصت مغتنمی برای معرفی نویسندگان به مخاطبان دانست.

وی با یادآوری خاطرات کودکی و کتابخوانی خود در کانون پرورش فکری کودکان به زبان طنز یادآور شد که همیشه با کتاب مانوس بوده و نوشتن را راهی برای بیان باورها، احساسات و خواسته های خود با مخاطبان می دانسته است.

حسن زاده در مورد نحوه شکل گیری داستان کتاب «گروه ۱+۵» بیان کرد:  جمعی از نویسندگان طنز (آتوسا صالحی، مژگان کلهر، شهرام شفیعی و...) به این ضرورت رسیدند که در حوزه کتاب کودک و نوجوان در مورد آموزش مسائل اجتماعی و رفتاری، خلاهایی جدی وجود دارد. پس آنها دست به کار شدند تا با زبانی طنز و بدون شعار و نصیحت گویی این خلا را برطرف کنند که کتاب «گروه ۱+۵» حاصل این نشست ها بود.

در بخش دیگری از این مراسم آتوسا صالحی منتقد جلسه ضمن تشکر از همکاران کتابخانه، هفته کتاب را عید نویسندگان دانست و به لحاظ حضور خود در چنین جمع کتاب دوست ابراز خوشحالی کرد.

وی با یادآوری خاطرات مدرسه و کودکی خود با زبانی طنز و چگونه نویسنده شدنش گفت: متاسفانه سیستم آموزشی ما، تاکید خود را صرفاً بر مسائل درسی گذاشته و از درس هایی که در گذشته باب خلاقیت ها و استعدادیابی ها بوده (مانند کلاس انشا) غفلت کرده است. من امیدورام شرایطی فراهم شود تا معلمان توجه بیشتری به داستان خوانی کودکان داشته باشند.

صالحی خواندن مجموعه کتاب «گروه ۱+۵» را  به کودکان توصیه کرد و گفت: مثلاً در کتاب «مردی که خودش را گم کرد» از این مجموعه با زبانی ساده و روان مشکلی مانند اعتیاد را بازگو کرده و  به راه حل هایی که نوجوانان داستان برای درمان این مساله انجام می دهند؛ اشاره کرده است.

وی افزود: خواندن چنین کتاب های طنز هم برای خواننده لذت بخش بوده و همواره لبخند بر لب افراد می آورد و هم  به افزایش توانمندی های کودکان منجر می شود.

در ادامه جلسه کودکان و حاضرین در مراسم، با پرسش های خود از نویسنده به بحث و گفت و گو پرداختند.

گفتنی است در پایان برنامه به مناسبت ایام گرامیداشت کتاب، کتابخوانی و کتابدار از نویسنده و منتقد جلسه تقدیر و هدایایی به رسم یادبود به آنان اهدا شد.