شنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۰

با حضور نویسنده؛

نشست نقد و بررسی کتاب گلستان یازدهم در کرمان برگزار شد

نقد3

جلسه نقد و بررسی کتاب «گلستان یازدهم» با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کتابخانه های عمومی استان کرمان، نشست نقد و بررسی کتاب «گلستان یازدهم» به همت اداره کل کتابخانه های عمومی، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، با حضور بهناز ضرابی زاده، نویسنده کتاب دختر شینا در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.

محمد جواد حسین زاده، مدیرکل کتابخانه های عمومی در این نشست اظهار داشت: انتقال و نگهداری خاطرات شهدا به نسل های آینده یکی از رسالت های کتابخانه های عمومی است. خاطرات شهدا و رزمندگان دفاع مقدس دارایی‌های کشور است که باید استخراج و نگهداری شود.

کتاب «گلستان یازدهم» خاطرات زهرا پناهی روا، همسر سردار شهید علی چیت‌سازیان، مسئول اطلاعات و عملیات تیپ انصارالحسین همدان به قلم بهناز ضرابی زاده است. بهناز ضرابی زاده در نشست نقد و بررسی این کتاب عنوان کرد: «گلستان یازدهم» دربردارنده خاطرات مشترک خانم پناهی روا و شهید چیت‌سازیان در زمان آشنایی، عقد، ازدواج و شهادت این سردار است و البته مروری نیز به سال‌های بعد از شهادت شهید دارد و زندگی همسر ایشان را روایت می‌کند.

وی درباره انتخاب عنوان کتاب «گلستان یازدهم» گفت: برای انتخاب عنوان کتاب سعی کردم که عنوان به نوعی بیانگر شخصیت سردار شهید چیت‌سازیان بوده و از طرفی جذاب و نیز مرتبط با محتوای کتاب باشد؛ زندگی این دو فرد برایم جذاب و زیبا بود؛ آنها دوران کوتاهی باهم بودند و خانم پناهی روا به دزفول می‌رود و آنجا در کنار همسرش زندگی می‌کند. به نظر من این زندگی یک گلستان بود؛ این دو در دزفول در کوچه‌ای زندگی می‌کردند که اسم آن کوچه گلستان یازدهم بوده و در نهایت اسم این کتاب گلستان یازدهم انتخاب شد.

ضرابی‌زاده افزود: در خاطره گویی باید به دنبال حادثه طلایی باشیم و در این اثر حادثه طلایی به دنیا آمدن فرزند شهید بود. داستان را از آخر به اول نوشتم و با این کار یک هنجارشکنی در اثر اتفاق افتاد تا اثری قابل نقد و بررسی در حوزه ادبی شود.

نویسنده این کتاب با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری (مدظله العالی) بر انتشار آثار در حوزه دفاع مقدس، گفت: خاطرات شهدا و رزمندگان دفاع مقدس دارایی‌ کشور است و باید حقایق دفاع را بنویسیم.

وی در پاسخ به سوال یکی از حاضرین مبنی بر اینکه چرا در این داستان توصیف های ادبی بیشتری استفاده نشده است، گفت: «گلستان یازدهم» خاطره بود و شیوه نگارش آن با شیوه نگارش داستان و رمان تفاوت دارد. 

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
2 + 12 =