سه‌شنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۱

با حضور معاون توسعه کتابخانه ها و کتابخوانی نهاد؛

کتابخانه و قرائتخانه خیرساز زنده یاد بانو صدیقه قره چمنی افتتاح شد

افتتاح کتابخانه و قرائتخانه خیرساز زنده یاد بانو صدیقه قره چمنی

همزمان با هفته کتاب، کتابخانه و قرائتخانه خیرساز زنده یاد بانو صدیقه قره چمنی (ساختمان شماره ۲ کتابخانه مرکزی تبریز) با حضور معاون توسعه کتابخانه ها و کتابخوانی نهاد افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی، مراسم افتتاح کتابخانه و قرائتخانه خیرساز زنده یاد بانو صدیقه قره چمنی (ساختمان شماره ۲ کتابخانه مرکزی تبریز) روز یکشنبه ۲۶ آبان ماه ۱۳۹۸ با حضور محمدرضا پورمحمدی، استاندار آذربایجان شرقی؛ مهدی رمضانی، معاون توسعه کتابخانه ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور؛ هادی آشتیانی، مدیرکل امور فرهنگی نهاد؛ اصغر گودرزی، مدیرکل امور کتابخانه های نهاد؛ احمد حمیدی، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تبریز؛ محمد محمدپور، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، اعضای انجمن خیرین کتابخانه ساز استان و خانواده قره چمنی برگزار شد.

کلیدواژه پیشرفت و توسعه جوامع، فرهنگ حاصل از مطالعه است

محمدرضا پورمحمدی، استاندار آذربایجان شرقی در مراسم افتتاح کتابخانه و قرائتخانه خیرساز زنده یاد بانو صدیقه قره چمنی، گفت: اینکه کارهای خیرخواهانه از مدرسه سازی و حوزه های سلامت به سمت مسائل فرهنگی و کتابخانه سازی هدایت شده، نشان از اعتلای فرهنگی جامعه و به ویژه تلاش های متولیان امر در این حوزه است که بسیار ارزشمند بوده و جای تقدیر دارد.

استاندار آذربایجان شرقی اظهار داشت: فرهنگ حاصل از مطالعه عمیق، کلیدواژه پیشرفت و توسعه جوامع است و اگر فرهنگ جامعه درست شود، زیربناهای اقتصادی، اجتماعی و سایر موارد به موازات آن پیشرفت خواهد کرد.

پورمحمدی افزود: تفاوت میان جوامع در تاریخ، گستره و جغرافیا و منبع و ذخایر نیست، آن چیزی که تفاوت ایجاد می کند، دانش و فرهنگ است.  

وی ضمن تشکر از خانواده قره چمنی، گفت: کار خیری که این خانواده انجام داده، نمونه بارز علاقه به وطن است.

مردمی بودن و اداره فرهنگ توسط مردم اتفاقی بسیار مغتنم و اثرگذار است

مهدی رمضانی، معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، ضمن اهدای سلام و تشکر دبیرکل کتابخانه های عمومی کشور به خانواده قره چمنی، گفت: اقدام خیرخواهانه فرهنگی انجام شده، نتیجه حس بسیار ارزشمند وفاداری به میهن و تعلق به خاک است که ثمره آن را عموم مردم استان آذربایجان شرقی خواهند دید.

معاون توسعه کتابخانه ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور مردمی بودن و اداره فرهنگ توسط مردم را اتفاقی بسیار مغتنم و اثرگذار دانست و گفت: هرجایی به مردم اعتماد و کار را به آن ها واگذار کردیم، نتایج اثربخشی داشته است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: کتابخانه ها فعال ترین و پویاترین مراکز و پایگاه های فرهنگی هستند که علاوه بر ارائه خدمات رایج و سنتی کتابخانه ای، خدمات متنوع دیگری مانند برگزاری برنامه های فرهنگی، دوره های آموزشی، خدمات مشاوره ای و ... ارائه می دهند.

افزود: نهاد کتابخانه های عمومی کشور ۳۵۰۰ کتابخانه عمومی در سراسر کشور دارد که ۲۵۰۰ کتابخانه مستقیم زیرنظر نهاد و ۱۰۰۰ کتابخانه به صورت مشارکتی با همکاری سازمان ها، ارگان ها و افراد اداره می شود؛ اگر بخواهیم به سرانه استاندارد فضای کتابخانه ای در کشور برسیم، که دغدغه وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی است، تعداد ۱۵ هزار کتابخانه در سراسر کشور مورد نیاز است. لذا نهاد کتابخانه های عمومی کشور از همکاری تمامی خیرین که دغدغه فرهنگی دارند، استقبال می کند.

رمضانی ضمن اشاره به بوروکراسی های رایج اداری در کارهایی که خیرین عهده دار آن می شوند، گفت: در نهاد عزم جدی وجود دارد که تسهیل کننده و یاری کننده افراد خیری باشیم که به کتابخانه سازی روی می آورند.

آینده کشور ما روشن و پر افتخار خواهد بود

علیرضا قره چمنی، فوق تخصص جراحی قلب و عروق و خیر کتابخانه ساز ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص دلایل احداث و به ویژه نامگذاری پروژه کتابخانه و قرائتخانه خیرساز بانو صدیقه قره چمنی به نام مادرش، گفت: امروز حال خوش خواندن با حال خوش بودن، تلفیق شد. آنچه ما در میان اروپاییان و جهانیان به آن افتخار می کنیم، این است که قسمت اعظم کشور ایران، جوانانی هستند که کتاب می خوانند، دانشگاه می روند و تحقیق و پژوهش می کنند. این پتانسیل در هیچکدام از کشورهای منطقه وجود ندارد، پس آینده مملکت ما که با گذشته سرزمین ما گره خورده بسیار روشن و پرافتخار خواهد بود.

قره چمنی در پایان افزود: نهالی که امروز خیرین کتابخانه ساز می کارند، امید داریم به بار نشسته و میوه دهد؛ میوه آن جوانانی هستند که در این مکان ها به مطالعه و پژوهش و علم اندوزی پرداخته و در هر زمینه ای با تلاش و کوشش خود ایران را به کشوری سرآمد، تبدیل کنند.

در پایان این مراسم مهدی رمضانی، معاون توسعه کتابخانه ها و کتابخوانی نهاد لوح تقدیر علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور را به نماینده خانواده قره چمنی، علیرضا قره چمنی خیر کتابخانه ساز اهدا کرد. متن لوح تقدیر به شرح زیر است:

خانواده محترم قره چمنی

سلام علیکم

چه سعادتمند انسانی است، آنکه زیورهای زندگی دنیوی را با عمل صالح خویش، به صدقات جاریه ابدی برای خود و دیگر مؤمنان مبدل می سازد و با بذل صادقانه مال در راه پرخیر و برکت ساخت کتابخانه های عمومی به پاداش اخروی دست می یابد.

امروز بر همه ما فریضه است که قدر گران مایه خیران و دلسوزانی را که با ایثار خویش در کمک به فرهنگ و علم آموزی فرزندان سرزمین ما همت گمارده اند، به شایستگی بدانیم و تلاش کنیم با تأسی از منش ستودنی ایشان، خیرخواهی را در کلام صرف نبینیم و با اقدام و عمل خود در مسیر خدمت به کشور عزیزمان گام های راسخ برداریم.

همت والا و اقدام ارزنده تان در عرصه ترویج کتاب و کتابخوانی در این مرز و بوم و ساخت کتابخانه و قرائتخانه زنده یاد بانو صدیقه قره چمنی شایسته تقدیر و تشکر است.

این لوح سپاس، کمترین است در برابر شکوه این عمل خداپسندانه و بهانه ای است برای ارتباط مستحکم تر شما با کتابخانه های عمومی. سلامت و سعادت روزافزونتان را از درگاه حضرت احدیت مسئلت می نمایم.

و من اللّه توفیق

علیرضا مختارپور

دبیرکل


ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
5 + 6 =