به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، کتابخانه روستایی پروفسور شهریاری روستای حشمتیه واقع در شهرستان آباده استان فارس، کار خود را از سال ۱۳۸۹ در روستای کوچک حشمتیه آغاز کرده و با داشتن حدود ۸ هزار نسخه کتاب، توانسته حدود ۴۰۰ نفر از ساکنان این روستا را به عنوان عضو فعال، به خود جذب کند.
سمیه دهقانی کتابدار این کتابخانه روستایی با اشاره به فضای حاکم در روستای حشمتیه، گفت: طبیعتا روستاهای کوچک ویژگیها خاص خود را دارند که آنها را از شهرها و حتی روستاهای بزرگ متمایز میکند. کمبود امکانات و فرهنگی و زیرساختی در روستای حشمتیه تعامل خاصی را میان مردم این روستا حفظ کرده و در این میان کتابخانه عمومی پروفسور شهریاری نقش ویژهای برای فعالیتهای فرهنگی و فرهنگسازی در این روستا پیدا کرده است.
این کتابدار روستایی ادامه داد: ما در روستا حشمتیه با محدودیتهای زیرساختی از جمله مشکل اینترنت روبه رو هستیم. با توجه به اینکه ما همچنان در روستا از داشتن تلفن ثابت محروم هستیم، برای اتصال مناسب به اینترنت هم با مشکلات بسیاری مواجه هستیم و در حال حاضر اینترنت ساکنان روستا از طریق تلفنهای همراه تأمین میشود.
وی با اشاره به برخی از فعالیتهای صورت گرفته در این کتابخانه گفت: اولین کاری که سعی کردم در این روستا انجام دهم، معرفی مناسب کتابخانه به مردم روستا و به خصوص کودکان و نوجوانان بود که در این مسیر برنامهها و فعالیتهای مختلفی را اجرا کردم. در ادامه برنامههایی برای آشنایی اعضا با سایر مراکز فرهنگی و مذهبی از جمله مساجد داشتیم که برای این موضوع بازدید اعضا از مسجد را اجرایی کردم تا پیوندی میان این دو مرکز فرهنگی ایجاد کنم.
دهقانی ادامه داد: همچنین برای بزرگسالان و به خصوص مادران روستا، برنامههای خوانش کتاب و رمان را اجرا میکردم که با تعطیلی کتابخانهها این کلاسها مانند کتابخانه به صورت موقت متوقف شد. اما در ادامه تلاش کردم تا همان جمع مادران را در یک گروه در یکی از پیامرسانها دور هم جمع کنم و همان برنامهها را از طریق این گروه پیش ببریم که خدا را شکر تا به امروز با استقبال خوبی همراه شده است.
وی درباره فعالیتهای خود در فضای مجازی توضیح داد: گاهی کتابهایی که خودم انتخاب میکنم و گاهی کتابهای پیشنهادی اعضا در گروهی که در یکی از پیامرسانها داریم، معرفی میشود که معمولا به همراه تصویر جلد کتاب و متنی از خلاصه کتاب به اشتراک گذاشته میشود. به خصوص با توجه به آغاز جشنواره کتابخوانی رضوی، معرفی و منابع این جشنواره و به اشتراک گذاشتن نسخه الکترونیکی کتابها از مهمترین کارهایی است که در این گروه انجام میشود.
به دلیل محرومیتهای اقتصادی ساکنان روستا، طبیعتا امکان برقراری ارتباط با کودکان از طریق تلفنهای هوشمند یا تبلت وجود ندارد، به همین دلیل سعی میکنم از طریق ارتباط با والدین آنها و ارسال پیام ها و فایل صوتی از قصهگویی، آموزش کاردستی، برنامههایی برای این عزیزان ارائه کنم و بچهها هم نقاشی های خود را از موضوع قصه و کتاب برای من ارسال می کنند که این تصاویر را به همراه معرفی کتابها در صفحه مجازی کتابخانه برای علاقهمندان به اشتراک میگذارم.
ارسال نظر