پنجشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۲

با حضور مدیرکل مشارکت‌ها و شهرداری‌های نهاد؛

همایش تجلیل از خیرین کتابخانه‌ساز و کتابخانه‌یار شهرستان آباده برگزار شد

همایش تجلیل از خیرین کتابخانه‌ساز و کتابخانه‌یار شهرستان آباده برگزار شد

همایش تجلیل از خیرین کتابخانه‌ساز و کتابخانه‌یار آباده با حضور مدیرکل مشارکت‌ها و شهرداری‌های نهاد، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس و جمعی از اعضای انجمن خیرین کتابخانه‌ساز فارس و تجلیل از خیرین کتابخانه‌ساز و کتابخانه‌یار این شهرستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی فارس، رمضانعلی محسنی مدیرکل مشارکت‌ها و همکاری‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور روز چهارشنبه پنجم خرداد در نخستین همایش تجلیل از خیرین کتابخانه‌ساز و کتابخانه‌یار شهرستان آباده، کتابخانه‌های عمومی را پیشانی فرهنگ هر ملت توصیف و اظهار داشت: کتابخانه‌های عمومی در ایران از جایگاه ویژه‌ای برخوردار هستند؛ چراکه نظام اسلامی داعیه‌دار فرهنگ است و تمدن غنی و ۱۰هزار ساله نیز گواه این امر می‌باشد.

محسنی در ادامه افزود: مسائل و موانع مختلفی باعث عدم گرایش مردم به کتابخوانی شده است که همه باید آن را جدی بگیرند، اما با رویکرد خیرین فرهنگی باید امیدوار بود که این مشکل رفع و خیرین بسترساز کتابخوانی مردم شوند.  

وی در این مراسم که با حضور جمع کثیری از مسئولین، مردم و خیرین شهرستان آباده برگزار شد، تصریح کرد: کتاب و کتابخوانی پایه و زیربنای همه تمدن‌ها است و هیچ تمدنی بدون کتاب رشد نکرده است. پیامیر گرامی اسلام(ص) نیز با حدیث مشهور خود بر یادگیری مادام العمر  تاکید کردند که کتابخانه‌های عمومی متولی آن است.

محسنی در ادامه گفت: پس از دانشگاه‌ها و فضاهای آموزشی، این کتابخانه‌ها هستند که مردم را به سوی فراگیری علم هدایت کرده و او را به سوی کمال سوق می‌دهند؛ بنابراین کتابخانه‌ها مرکز دوم آموزش هستند و اثر آنها به مراتب از مراکز آموزشی نیز بیشتر است.  

مدیرکل مشارکت‌ها و همکاری‌های نهاد در بخش دیگری از سخنانش افزود: هر سرزمینی که مردم فرهنگی داشته باشد تحولات بیشتری در همه عرصه‌ها رقم می‌زند؛ در استان فارس هم شهرستان‌های فرهنگی زیادی وجود دارد که در اعتلای جامعه ایران سهم زیادی دارد. در این شهرستان‌ها مردم خود علاقه‌مند به فرهنگ هستند با دلسوزی و دغدغه از ترویج کتابخوانی حمایت می‌کنند.

محسنی با تاکید بر اینکه نباید در حوزه فرهنگ به ویژه توسعه کتابخانه‌ها نگاهمان به دست دولت باشد گفت: دراستان فارس خیرین و عموم مردم در توسعه کتابخانه‌ها نقش به سزایی داشته‌اند که می‌توانند الگویی برای سراسر کشور باشند.

وی تصریح کرد: راه زیادی در رسیدن به چشم‌انداز بیست ساله در حوزه کتابخوانی داریم اما امسال که سال «خواندن» نامگذاری شده رویکرد نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور ترویج خواندن است و این امرگام بلندی در تحقق افق ۱۴۰۴ خواهد بود.  

مدیرکل مشارکت‌ها و همکاری‌های نهاد همچنین گفت: بر اساس سیاست‌های امسال، به ازای ساخت هر کتابخانه، ۳ کتابخانه شاداب‌سازی می‌شوند تا  کسانی که به سوی کتابخانه جذب می‌شوند، در کتابخانه‌ها باقی بمانند.

وی با اشاره به وجود ۹۵۲ کتابخانه مشارکتی در کشور گفت: خیرین تنها لازم نیست به مسئله کتابخانه‌سازی ورود کنند و در تجهیز کتابخانه، تأمین کتاب و حتی اداره آنها هم می‌توانند موثر یاشند.

سعیده ابراهیمی مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس نیز در این همایش، کتابخانه را مهمترین سرمایه فرهنگی هر جامعه توصیف و تصریح کرد: به منظور حرکت به سوی اثربخش کردن و تقویت فرهنگ جامعه و استحکام استقلال فرهنگی باید گام‌های بلندی برداشته شود که توسعه و تقویت کتابخانه‌ها از ضروریات تحقق این امر است.

ابراهیمی در ادامه افزود: فرهنگ هر جامعه، هویت و موجودیت آن جامعه را شکل می‌دهد و با انحراف فرهنگ، هرچند چامعه در ابعاد اقتصادی، سیاسی، صنعتی و ... قدرتمند باشد، میان‌تهی خواهد بود.

وی با بیان اینکه توجه به امر توسعه کتابخانه‌ها از اولویت‌های فرهنگی جوامع پیشرفته است، خاطرنشان کرد: امروز توجه به کتابخانه‌های عمومی به‌عنوان یکی از فعالیت‌های سازمان‌ها و بنیادهای مردم نهاد تعریف شده است و برنامه‌ها و سرمایه‌گذاری‌های نیکوکاران، خیرین و علاقه‌مندان حوزه فرهنگ نقش بسیار بی‌بدلیلی در توسعه کتابخانه‌ها داشته است.  

رئیس دبیرخانه انجمن کتابخانه‌های عمومی فارس با تاکید بر اینکه صاحبنظران شرط توسعه فرهنگی را مشارکت داوطلبانه می‌دانند تصریح کرد: موسسات و بنیادهای متعددی در سراسر دنیا با هدف توسعه فرهنگی به مفهوم عام و توسعه کتابخانه به معنای خاص شکل گرفته‌اند که انجمن خیرین کتابخانه‌ساز نیز در ایران از همین دست سازمان‌ها است.

ابراهیمی افزود: خیرین کتابخانه‌ساز استان فارس که ثروت خود را در خدمت فرهنگ قرار می‌دهند باید به طور ویژه مورد تجلیل قرار گیرند.

وی گفت: یک از دلایل اصلی اینکه شهرستان آباده از نظر بسیاری از شاخص‌های کتاب و کتابخوانی در استان فارس پیشتاز است، حضور پررنگ خیرین و عموم مردم در عرصه فرهنگ است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس در پایان ضمن قدردانی از برگزار کنندگان همایش تجلیل از خیرین کتابخانه‌ساز و کتابخانه‌یار آباده ابراز امیدواری کرد این همایش نقطه آغاز و عطفی برای تجلیل از خیرین در همه نقاط استان باشد.

داریوش نویدگویی رئیس هیات مدیره انجمن خیرین کتابخانه‌ساز فارس نیز در این همایش گفت: آباده میراث‌دار بزرگانی است که در عرصه اندیشه و ادب خدمات ارزنده‌ای به فرهنگ این مرز و بوم ارائه کرده‌اند.

نویدگویی با بیان اینکه در حوزه کتابخوانی به مرز هشدار و قرمز نزدیک شده‌ایم گفت: امروز کتابخانه‌سازی و ترویج کتابخوانی از هر موضوعی مهم‌تر است و عموم مردم و خیرین باید روی آن حساس باشند.

وی افزود: خانواده‌ها باید بدانند بهترین راه برای از بین بردن آسیب‌های اجتماعی و مصونیت فرزندانمان کتابخوانی است؛ بنابراین باید کتاب را به عنوان یکی از کالاهای اساسی وارد سبد خانوار خود کنند.

گفتنی است در پایان این همایش از علاوه بر تجلیل خیرین کتابخانه‌ساز، حاج‌حسین کاظمی و حاج‌علی باز قربانی از ۱۸۰ خیر کتابخانه‌یار نیز تقدیر شد. در این همایش همچنین عموم مردم با تکمیل فرم‌های «همت عالی» و کمک‌های نقدی و غیر نقدی از کتابخانه‌های شهرستان آباده حمایت کردند. در پایان این همایش نیز  بخش کودک کتابخانه مسجد جامع صغاد و کتابخانه زنده‌یاد سعید قربانی گشایش یافت.

برچسب‌ها