شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۲

به مناسبت روز بزرگداشت سعدی؛

آیین نکوداشت سعدی در کتابخانه حضرت موسی کاظم (ع) نجف‌آباد برگزار شد

آئين نكوداشت سعدي در كتابخانه حضرت موسي كاظم (ع) نجف آباد برگزار شد

نشست ادبی ویژه گرامیداشت سعدی شیرازی با مشارکت کتابداران از استانهای گوناگون در کتابخانه عمومی حضرت موسی کاظم (ع) شهرستان نجف‌آباد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان اصفهان، به مناسبت بزرگداشت شیخ اجل، سعدی شیرازی، شاعر برجسته پارسی‌گوی، نشست ادبی به میزبانی کتابخانه حضرت امام موسی کاظم (ع) از طریق پلتفرم اسکای روم برگزار شد.

در ابتدای نشست حمید یارمحمدی، کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی و پژوهشگر ادبیات فارسی ضمن بررسی احوال و آثار سعدی شیرازی گفت: سعدی ستاره‌ای تابناک است که دیرگاهی بر این سرزمین و در ذهن و زبان مردمان خوش درخشیده است. به‌درستی که ما ۷۵۰ سال به او دل بسته‌ و کلام و اندیشه‌اش را پاس داشته‌، سخنان نغزش را پند دارویی دانسته‌ایم که به شهد ظرافت برآمیخته، تا سعادت و رستگاری نوع بشر را رقم زند.

وی افزود: صدای سخن سعدی، صدای آشنا و آئینه‌ آرزوی تمام عصرها و نسل ها است و امروز در تلخ کامیِ شیوعِ کرونا، این صدا، روشن‌تر و رساتر از همیشه، در تمام دنیا، در داخل و خارج از مرزها، حس همدلی و لزوم تلاش برای رهایی انسان از درد مشترک را متذکر می‌شود.

یارمحمدی با بیان اینکه آثار گران‌بهای سعدی، حاملِ باورها، ارزش‌ها و فرهنگ متعالی و ممتاز ایرانی – اسلامی و منادی تعامل با همنوع است، گفت: سعدی تمام جهان را یک پیکر واحد می‌بیند و درد انسان‌ها را درد مشترک به حساب می‌آورد و می‌داند که حالِ ما، خوب خواهد بود اگر حالِ دنیا خوب باشد.

در ادامه این نشست ادبی روح الله طباطبایی از پژوهشگران برجسته شهرستان بویراحمد با گرامیداشت یاد و خاطره استاد سخن سعدی شیرازی گفت: اول اردیبهشت‌ماه، یادروز سعدی، به یمن خوبی‌ها و زیبایی‌های آثارش، چون نامش جهانگیر شده است و امروز در برخی از شهرهای ایران و جهان این روز خجسته را که امسال با ماه مبارک رمضان تقارن میمونی یافته است گرامی می‌دارند.

طباطبایی دعوت به همزیستی جامعه بشری را یکی از مهم‌ترین اهداف سعدی برشمرد و ادامه داد: سعدی تنها یک شاعر یا نویسنده نیست بلکه یک مصلح بزرگ اجتماعی است که جان‌مایه یک فرهنگ غنی و روح یک ملت بزرگ را در لباسی فاخر در آئینه‌ی ادبیات فارسی، به جهانیان، اهدا کرده و نام خود را به نیکی بر صحیفه‌ دل‌ها، جاوید و ماندگار کرده است.

وی ادامه داد: سعدی در آثارش در اندیشه پی‌ریزی «نگرشی نو» در عصر خویش است؛ نگرشی که از خوش‌بینی نسبت به توانایی‌های بشر برای حل مشکلات جمعی و فردی، درمان رنج بشری و غنی ساختن زندگی اجتماعی برخوردار است. سعدی در مجالس و قصایدش، پند و اندرز و تدبیر  را به کام جان می‌ریزد و همچنین در غزلیاتش، عشق و سرزندگی را با ترجمانی متفاوت، دل‌انگیز و بدیع، به تصویر می‌کشد و کامِ دلدادگان را شیرین و شیرین‌تر می‌کند.

در پایان این مراسم شعرخوانی و حکایت‌خوانی توسط سعدی‌پژوهان و هنرمندان و کتابداران کشور انجام شد.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
9 + 2 =