سه‌شنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۷

با تجلیل از مهدی رجبی؛

ویژه برنامه «از تبار قلم» در استان مرکزی برگزار شد

از تبار قلم استان مرکزی - کراپ‌شده

به مناسبت روز قلم و ادبیات کودک و نوجوان، ویژه برنامه «از تبار قلم» با تجلیل از مهدی رجبی در استان مرکزی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی، به مناسبت روز قلم و ادبیات کودک و نوجوان ویژه برنامه «از تبار قلم» در استان مرکزی به صورت همزمان و با ارتباط زنده و مستقیم با استان‌های همدان، قم و اصفهان در بستر فضای مجازی برگزار شد.

در این برنامه با حضور مهدی توکلیان، مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور؛ مهدی ثامنی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی؛ حامد محقق، عضو شورای ادبی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور؛ عباس احمدی، دبیر محفل ادبی ادیب؛ مدیران کل کتابخانه‌های عمومی استان‌های همدان، قم و اصفهان، کتابداران و جمعی از دوستداران فرهنگ و ادبیات، ضمن مرور آثار و زندگی مهدی رجبی از خدمات ارزنده فرهنگی این نویسنده تجلیل شد.

مهدی ثامنی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی ضمن تبریک روز قلم گفت: در برابر تمامی نویسندگان سرزمینم سر تعظیم فرود می‌آورم و از این مروجان کتابخوانی که با نگارش آثار ارزشمند، مخاطبین را با کتاب آشتی می‌دهند، قدردانی می‌کنم.

وی افزود: محدودیت‌های کرونایی و مشکلاتی نظیر قطعی برق، خللی در روند برگزاری برنامه‌های فرهنگی کتابخانه‌های عمومی ایجاد نکرده و کتابداران استان در بستر فضای مجازی به ترویج کتاب و کتابخوانی می‌پردازند.

ثامنی ادامه داد: با ارزش گذاری برای قلم می‌توانیم آینده خود را بهتر بسازیم و توصیه بنده به همه والدین و کتابداران این است که دست به قلم شده و به نویسندگی مشغول شوند. حتی اگر به اندازه ثبت یک خاطره دست به قلم شویم، باعث ایجاد خلاقیت خواهد شد و با آگاهی بخشی و آموزش کودکان می‌توان نسلی خلاق و کتابخوان تربیت کرد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی گفت: امیدوارم بتوانیم خدمتگزاران خوبی برای ترویج کتابخوانی باشیم و تا پایان عمرمان، همیشه کتاب حرف اول را در زندگی ما بزند.

عباس احمدی، دبیر محفل ادبی ادیب در این نشست به معرفی آثار مهدی رجبی پرداخت و گفت: مهدی رجبی سال ۱۳۵۹ در شهر خمین متولد شد و دانش‌آموخته کارشناسی سینما و کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی است. از مهم ترین آثار وی می توان به مجموعه داستان «فراموشان این زمستان»، «معمای دیوانه کله آبی»، «یوناتارا گم شده»، «گریه نکنید مثل ابر باهار»، «خاطرات چوپان چاق»، رمان «لولو شب‌ها گریه می‌کند»، رمان «کنسرو غول»، «کابوس اسب»، رمان «جنایتکار اعتراف می‌کند»، «ساندویچ ساز مو دُم اسبی باف»، رمان «خواهران تاریک»، «اندوه بالابان»، «خرس ماه»، مجموعه پنج جلدی «قصه‌های عجیب برای بچه‌های عجیب‌غریب» و مجموعه رمان فانتزی «بردیا و گولاخ‌ها» اشاره کرد.

احمدی افزود: بعضی از آثار او موفق به کسب جوایزی چون کتاب برگزیده‌ی کانون پرورش فکری کودک و نوجوان و جایزه‌ ادبی سپیدار شده‌اند. رمان «کنسرو غول» او در سال ۲۰۱۵ در فهرست کتابخانه‌ مونیخ «کلاغ سفید» قرار گرفت.

مهدی رجبی، نویسنده اهل شهر خمین در ادامه این نشست گفت: در حال حاضر بر نگارش آثار کودک و نوجوان متمرکز هستم و با علاقه فراوان برای کودکان کتاب می‌نویسم و امیدوارم بتوانم تجربیات نسل‌های گذشته را به بچه ها منتقل کنم.

رجبی گفت: نفس کتاب خواندن بسیار مهم است و باید تلاش کنیم کتابخوانی کودکان به صورت چندجانبه باشد تا با کسب علوم مختلف بتوانند جهان پیرامون خود را بهتر شناخته و با وظایف خود نسبت به زندگی و ارتباط با جامعه به صورت همه جانبه آشنا شوند.

وی ادامه داد: نسل جدید اهمیت کتاب خواندن و کسب دانش را درک کرده که بسیار امیدبخش است و می‌توان با مدیریت صحیح و کارآمد، کودکان را کتابخوان کرد. می‌توان از ظرفیت فضای مجازی در راستای ترویج کتابخوانی استفاده کرد و الفت و علاقه به کتاب را با فضای مجازی در کودکان ایجاد کرد.

رجبی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم با اجرای برنامه‌های تعاملی و استفاده از ظرفیت سینما و تلویزیون، روزهای بهتری را در ایام پساکرونا برای کتاب و کتابخوانی شاهد باشیم.

شعرخوانی و سخنرانی عباس احمدی، دبیر محفل ادبی ادیب و پخش کلیپ معرفی آثار مهدی رجبی بخش‌های دیگری از این برنامه بود.

در انتهای برنامه با اهدای لوح سپاس از طرف دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از مهدی رجبی، نویسنده اهل شهرستان خمین تقدیر شد.

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
2 + 5 =