سه‌شنبه ۹ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۶

سید محمد مهاجرانی عنوان کرد؛

جشنواره کتابخوانی رضوی زیباترین و موثرین حرکت برای آشنایی کودکان با فرهنگ رضوی است

سيدمحمد مهاجراني

نویسنده کتاب «زندگی امام رضا(ع)» با اشاره به ویژگی‌های برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی با محوریت کتابخانه‌ها و هدایت کتابداران، این رویداد عظیم فرهنگی را زیباترین و موثرترین حرکت برای آشنایی صحیح کودکان با فرهنگ رضوی و شناخت امام رضا(ع) دانست.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، سید محمد مهاجرانی که کتاب «زندگی امام رضا(ع)» از وی به عنوان یکی از منابع یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در رده سنی کودکان انتخاب و معرفی شده، درباره این اثر توضیح داد: با اینکه آثار بسیاری پیش از انقلاب و پس از انقلاب در حوزه آشنایی کودکان با ائمه اطهار(ع) نوشته شده، اما باز هم لازم است که به صورت مستمر پیشوایان دینی و ائمه معصومین(ع) را به بچه‌ها معرفی کنیم. چراکه آن‌ها شخصیت‌های بزرگی هستند و هرچقدر درباره ایشان کار شود باز هم کم است و جای کار دارد.

وی افزود: از سوی دیگر به دلیل اینکه بچه‌ها در دنیای امروز کتاب‌های مختلفی می‌خوانند، باید لابه‌لای این کتاب‌ها در حوزه‌های مختلف، کتاب‌های دینی مناسب نیز قرار داده شود تا نیازهای آنها بصورت متعادل تامین شود. چرا که موضوعات دینی و مذهبی نیاز ذاتی یک انسان است و به این ترتیب خوراک فرهنگی مناسبی هم باید در دسترس او قرار گیرد، به خصوص در دنیای امروز که تهاجم فرهنگی شدت گرفته است.

مهاجرانی در ادامه به سه ویژگی‌ کتاب‌های دینی خوب برای کودکان اشاره کرد و گفت: کتاب‌های دینی برای کودکان باید دارای زبانی ساده، واژگانی ساده و مفاهیمی باشند و ترکیب این سه ویژگی در کنار هم می‌تواند معیار تشخیص یک کتاب مناسب برای کودکان باشد. بر این اساس در کتاب «زندگی امام رضا(ع)» سعی کردم که از واژه‌های ساده، جمله بندی و ساختار زبانی ساده و مفاهیم ساده استفاده کنم. ضمن اینکه در کنار این موضوعات ما باید مطالبی به کودکان ارائه دهیم که مناسب زندگی امروز آنها باشد.

این نویسنده ادامه داد: سعی کردم این کتاب ترکیبی از سبک زندگی و تاریخ باشد. اینکه کودک تا حدودی بداند امام رضا(ع) که بود و چه زمانی و کجا می‌زیست و همچنین اطلاعاتی درباره جامعه آن زمان و سبک زندگی امام داشته باشد. به این صورت یک هویتی از امام در ذهن کودک شکل می‌گیرد که بتواند با او تصویرسازی کند.

وی در ادامه درباره برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی گفت: فارغ از موضوع جشنواره، اینکه کتابداران در برگزاری یک رویداد فرهنگی مانند جشنواره کتابخوانی مشارکت کنند و با محوریت کتابخانه‌های عمومی کمک کنند که کودکان کتابی را بهتر درک کنند و بفهمند، بسیار کار ارزشمندی است. چراکه کتابداران فوت و فن ارتباط با کودک را می‌دانند و راه‌های جمع‌خوانی و یا ایجاد فهم بهتر از یک کتاب را می‌دانند؛ مهارت‌هایی که ارتباط عاطفی و اجتماعی کودکان را تقویت می‌کند.

مهاجرانی افزود: از سوی دیگر موضوع این جشواره‌ها که به معرفی یکی از اولیاء الهی یعنی امام رضا(ع) اختصاص دارد، کمک بسیار زیادی می‌کند که بچه‌ها این شخصیت‌های دینی را بهتر بشناسند و بدانند که از سیره امام رضا(ع) چگونه در زندگی‌شان استفاده کنند. بسیاری از کودکان سال‌ها به همراه خانواده خود برای زیارت به حرم امام‌رضا(ع) می‌روند و اعمالی را هم انجام می‌دهند. اما در حرکتی مانند جشنواره کتابخوانی رضوی است که کودکان می‌توانند عمیقا و به صورت صحیح با امام رضا(ع) سیره و شخصیت ایشان آشنا شوند.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
4 + 11 =