یکشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۳

به مناسبت گرامیداشت هفته ملی کودک برگزار شد؛

ویژه برنامه جشن شعر کتاب و جوانه‌ها با حضور نویسندگان حوزه کودک

جشن شعر و جوانه ها - استان البرز

ویژه برنامه مجازی محافل ادبی کودک کتابخانه‌های عمومی با همراهی نویسندگان و شاعران شاخص حوزه کودک به میزبانی استان البرز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان البرز، همزمان با گرامیداشت هفته ملی کودک ویژه برنامه محافل ادبی کودک نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با عنوان «جشن شعر کتاب و جوانه ها » سه شنبه ۲۰ مهر با حضور کلر ژوبرت و مجید ملامحمدی از نویسندگان شاخص حوزه کودک؛ ابوالقاسم سلیمانی دبیر هفته ملی کودک به میزبانی استان البرز در بستر فضای مجازی برگزار شد.

در این نشست ندا شامحمدی، دبیر محفل ادبی کودک و نوجوان قاصدک در ارتباط مجازی با کلر ژوبرت و مجید ملامحمدی از نویسندگان مطرح حوزه کودک به گفتگو پرداخت و تعدادی از سوالات کودکان را از این دو نویسنده فعال جویا شد.

در ابتدای گفتگو کلر ژوبرت در پاسخ به سوالی پیرامون زندگی و نحوه آشنایی‌ با دین اسلام و علاقه‌اش به نویسندگی، بیان داشت: من در خانواده‌ای مسیحی در فرانسه متولد شدم بعد از مسلمان شدن و ازدواجم به ایران آمدم و حدود ۴۰ سال است که در ایران زندگی می کنم. اینکه چگونه نویسندگی را شروع کردم برمی گردد به دوران کودکی‌ام. من از کودکی به شدت به مطالعه  علاقه‌مند بودم، اما فکر می‌کردم که نویسندگی بسیار کار بزرگ و سختی است و من برای این کار ساخته نشده‌ام. در ایران با کتاب‌های بسیاری درباره داستان‌نویسی آشنا شدم و متوجه شدم که با مطالعه و شرکت در دوره‌ها نویسندگی را می توان آموخت.  بعدها برای اینکه فرزندانم علاقه‌مند به کتاب باشند برایشان کتاب‌های بسیاری تهیه می کردم و می خواندم و همین موجب علاقه‌مندی‌ام به ادبیات کودک شد به نحوی که دوست داشتم خودم هم نوشتن برای کودکان را امتحان کنم و از همین زمان به صورت جدی‌تر شروع کردم.

ژوبرت اظهار داشت: من از کودکی برای خودم می نوشتم. به بچه هایی که دوست دارند نویسنده شوند به شدت توصیه می کنم که یک دفترچه یادداشت روزانه داشته باشند. من خودم دفترچه داشتم و سعی می‌کردم که اتفاقات روزانه‌ام و هرآنچه در دل داشتم را به بهترین شکل بر روی کاغذ بیاورم. داستان نویسی را کمی دیر شروع کردم، اما همراه با نوشتن و تمرین، درباره اصول داستانویسی بسیار مطالعه کرده و در چند کارگاه نیز شرکت کردم و به همین صورت هم فعلاً ادامه می دهم. به نظر من کسی که می خواهد بنویسد، نیاز دارد که بسیار بخواند. در قدم بعدی سعی کند از یک جایی شروع کند. نباید ترسید و مدام منتظر افزایش مهارت بود. بهتر است در حین آموزش، نوشتن هم شروع شود، نباید منتظر رسیدن زمان نوشتن بود. هر کسی که به نوشتن علاقه دارد هر زمان دلش خواست و مطلبی داشت روی کاغذ بیاورد. چون اگر خیلی زمان بگذرد شاید دیگر هیچ وقت شروع به نوشتن نکنید. چیزی که به نظر من خیلی مهم است این است که کسانی که می خواهند بنویسند باید بدانند وقتی که می نویسیم قرار نیست نوشته‌هایمان فوق‌العاده باشند. همیشه جایی برای اصلاح کردن وجود دارد و این کمک می‌کند که نترسیم و وارد کار شویم و از دیگران کمک بگیریم و بارها و بارها آن را ویرایش کنیم و به مرور زمان کامل کنیم.

این نویسنده کودک در جواب سوالی پیرامون اینکه چرا در بیشتر نوشته هایش مفهوم دعا وجود دارد، افزود: به نظر من دعا کردن یک راه بسیار خوبی برای برقراری ارتباط با خدا است. وقتی من مسلمان شدن دیدم که چقدر می توانم رابطه نزدیکی با خداوند داشته باشم. دعا کردن برای من بسیار دلنشین است. ما خیلی وقت‌ها متوجه نیستیم که چه نعمت بزرگی داریم اینکه هر لحظه اراده کنیم می توانیم با خدا در ارتباط باشیم و آرامش بیابیم. دوست داشتم این مفهوم را به بچه ها منتقل کنم.

کلر ژوبرت با اشاره به موضوع مرگ در نوشته های خود، گفت: اگر بچه‌ها از این اتفاق تلخ در امان بودند هرگز به این موضوع نمی‌پرداختم، ولی متاسفانه نمی‌توان گفت که این مسئله ممکن است برای هیچ کودکی پیش نیاید. همیشه ممکن است که کودکی، پدربزرگ و مادربزرگ و یا یکی از عزیزان نزدیکش را از دست بدهد. آن زمان در ایران درباره این موضوع مطالب داستانی خیلی کم بود. البته هنوز هم کم است و واقعاً احساس کردم که نیاز است کودکان آمادگی داشته باشند و بدانند که مرگ فقط تلخی، غم و سختی نیست و کسی که از دنیا می رود به هر حال نابود نمی شود و فقط مسیرش را در یک جای دیگری ادامه می‌دهد. مرگ پایان یافتن همه‌چیز نیست. برای من مهم بود که در یک داستان بتوانم این را به بچه ها بگویم.

مجید ملامحمدی، نویسنده و شاعر کودک و نوجوان نیز دیگر مهمان این برنامه بود که در ارتباط مجازی در معرفی اولیه خود، اظهار داشت: تاکنون حدود ۲۰۰ اثر در زمینه شعر و داستان دارم که البته بیشتر مضامین داستان‌هایم مذهبی است. حدود هشت رمان نیز برای نوجوانان و بزرگسالان نوشته‌ام. در حال حاضر یک مجموعه ۴۰ جلدی با عنوان «سلام بر گل نجمه» در دست انتشار داریم که با مشارکت جمعی از نویسندگان من‌الجمله خانم کلر ژوبرت در حال انجام است. این مجموعه توسط انتشارات به نشر آستان قدس رضوی چاپ خواهد شد و درباره زندگانی امام رضا علیه السلام، احادیث آن حضرت، معرفی حرم و آثار حرم برای گروه سنی کودکان است.

ملامحمدی در خصوص نحوه ورود به عرصه نویسندگی و انتخاب موضوع مذهب برای نوشتن، گفت: من متولد ۱۳۴۷ هستم. پدرم در حوزه علمیه اشتهارد درس خواند و سپس به قم رفت. ایشان ده‌ها جلد کتاب و بیش از ۲۵۰ کتاب برای اهل بیت علیه السلام دارد. مفسر قرآن بود و به همین خاطر، ما در منزل‌مان از بچگی با کتاب سر و کار داشتیم و بسیار کتاب می‌خواندیم و این کتاب‌ها بسیار هم کتاب‌های باارزشی بودند. بسیاری از این کتاب‌ها، کتاب‌های بزرگسال بودد و خیلی وقت‌ها هم مادرمان، برای ما آن کتاب‌ها را می خواند و با آن نوشته‌های سخت از کودکی آشنا شدم. من واقعاً  کتاب خواندن را دوست داشتم هنوز هم در هر ماه بیش از ۴ هزار صفحه کتاب می‌خوانم. البته ناگفته نماند بعد از انقلاب وضعیت خیلی بهتر شد؛ شاعران و نویسندگان خوب آمدند و شعر و کتاب‌های داستانی زیاد شد. نشریه ها و مجلات کودکان و نوجوانان هم رونق گرفت و آثارم در این نشریات منتشر شد و به مرور خود را در حوزه کودک و نوجوان یافتم. از آنجایی که تحصیلات حوزوی و دانشگاهی داشتم و می‌دیدم کتاب‌های مذهبی برای کودکان بسیار کم است، تصمیم گرفتم که در این حوزه قلم بزنم.

این نویسنده کودک در توصیه خود به کودکان اظهار داشت: علت اصلی نویسندگی من این بود که خیلی کتاب می خواندم و البته کتاب‌های خوب و باارزشی می‌خواندم. به شما کودکان عزیزم نیز توصیه می‌کنم زیاد کتاب بخوانید، به ویژه با این کتابخانه‌های عمومی خوبی که در سطح شهر وجود دارد حتما به کتابخانه‌ها بروید و کتاب بخوانید. از این ظرفیت به خوبی استفاده کنید و توصیه می‌کنم هر کس که دوست دارد، شعر بگوید و بنویسد در گام اول کتاب بخواند و بعد هم شروع به نوشتن کند. خاطرات خودش را بنویسد هر آنچه را که می بیند، با نگاه جدید و خلاقانه خودش بنویسد. مطمئناً اگر با این روش ادامه دهید، نویسنده خوبی خواهید شد. نویسنده آدم عجیب و غریبی نیست و یک مرتبه رشد نمی‌کند. همه ما نویسنده‌ها نقطه آغازی داریم. اکثر شما استعداد نوشتن دارید، حال بعضی‌ها بیشتر اما آنچه مهم است، پشتکار برای رشد و گسترش این استعداد است.

وی درباره آثار در دست انتشار و جدید خود نیز بیان داشت: در حال حاضر در حال نوشتن یک رمان هستم. ماه محرم ۲ کتاب نوشتم یکی با عنوان «اسب‌های کور» که مربوط به  داستان آن ده نفری است که در واقعه عاشورا بر اسب‌های خود نعل تازه زدند و بر پیکر امام تاختند و کتاب دیگرم  هم با عنوان «داعشی و عاشقی» است که فکر می‌کنم اولین رمانی است که درباره داعش برای نوجوانان نوشته شده است. با توجه به حضور بیشتر کودکان و نوجوانان در فضای مجازی به خاطر شرایط پیش‌آمده، توصیه می کنم به کودکان عزیزم که ارتباطشان را با کتاب قطع نکنند، کتاب خوب بخوانند و در کتابخانه‌ها حضور داشته باشند و از برنامه‌ها و فعالیت‌های ادبی آن بهره ببرند.

در ادامه این برنامه ابوالقاسم سلیمانی، دبیر هفته ملی کودک میهمان این برنامه بود که در ارتباط مجازی به بیان فعالیت‌ها و برنامه‌های تدارک دیده شده در این هفته برای کودکان پرداخت.

نقل ضامن آهو، حکایت‌خوان، حافظ‌خوانی، قصه‌گویی و رونمایی از دو کتاب «به دنبال رویایی‌ترین رویاها» و «در جستجوی گوی بلورین» نوشته رها باقری‌مطلق، عضو محفل ادبی کودک و نوجوان قاصدک نیز از دیگر برنامه‌های این نشست بود.

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
9 + 9 =