یکشنبه ۲ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۲

در اراک برگزار شد؛

نشست کتاب‌خوان تخصصی«مطالعات اخلاقی»

كتاب‌خوان مطالعات اخلاقي

نخستین نشست کتاب‌خوان تخصصی«مطالعات اخلاقی» استان مرکزی با همکاری حوزه علمیه خواهران در کتابخانه دکتر حصیبی اراک برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی، نشست کتاب‌خوان تخصصی «مطالعات اخلاقی» عصر روز سه‌شنبه ۲۷ مهر ۹۵ با همکاری اداره کل کتابخانه‌های عمومی این استان و حوزه علمیه خواهران، با حضور مدیرکل کتابخانه‌های عمومی، مدیر حوزه‌های علمیه خواهران استان مرکزی، جمعی از خواهران طلبه، اصحاب رسانه و علاقه‌مندان کتاب و کتاب‌خوانی در سالن شهدای مدافع حرم کتابخانه دکتر حصیبی برگزار شد.

در این نشست پنج تَن از اساتید حوزه علمیه خواهران کتاب‌هایی با محوریت اخلاق اسلامی را به حاضرین معرفی کردند که بدین شرح است:

«جایگاه رزق انسان در هستی» نوشته اصغر طاهرزاده/  ارائه توسط: زهرا حاجی‌علی‌خانی(استاد حوزه)

این کتاب با استناد به آیات و روایات، به بررسی جایگاه رزق در زندگی انسان‌ها و جایگاه تلاش انسان‌ها و محدوده آن در ارتباط با تأمین رزق، اختصاص‌یافته است. رزق حقیقی و غیرحقیقی، جایگاه اعتماد به سخنان ائمه معصومین(ع) در رزق، رزق فردای نیامده، مقدرات حکیمانه، بستر تعالی انسان‌ها و زندگی، ماورای وسعت و تنگی رزق از مباحث اصلی کتاب است.

«مصباح الهدی» نوشته مهدی طیب/ ارائه توسط: صدیقه زمانی(استاد حوزه)

این کتاب ارزشمند، حاوی چکیده مطالبی است که مؤلف (مهدی طیب) طی قریب ۲۰ ‌سال، از محضر عارف بزرگ معاصر شیعی، مرحوم حاج میرزا محمد اسماعیل دولابی (از شاگردان آیت‌الله محمدجواد انصاری همدانی) کسب کرده است. اولین مجلد این کتب، حدود ۸۰ ‌عنوان از اساسی‌ترین موضوعات در شناخت جهان‌بینی عرفانی شیعه و نحوه سلوک الی‌الله به شیوه اهل محبت و جذبه را در خود جای داده است.

«الاخلاق شبر» نوشته سید عبدالله شبر/ ارائه توسط: مینا قربانی(استاد حوزه)

اخلاق به‌عنوان یکی از علوم کاربردی، ارزشی جز به کار بستن در مقام عمل ندارد و آموختن آن بدون استفاده در میدان عمل، اگر زیان به بار نیاورد، سودی نخواهد بخشید. اثر این کتاب در خواننده، بیش از آن‌که مرهون خصوصیات کتاب باشد، مدیون ویژگی‌های روحی و برجستگی‌های اخلاقی مؤلف است. مرحوم شبر در این نوشته، سعی بر آن داشته تا با شیوایی قلم و سلاست کلام، عمده مسائل لازم با موضوع اخلاق عملی را در عباراتی خلاصه و دل‌چسب، جمع کند.

«فرد و جامعه متعالی در کلام امام رضا(ع)» نوشته محمد شجاعی/ ارائه توسط: مریم علی‌همتی(استاد حوزه)

این کتاب، شرح پیام عظیم‌الشانی است که حضرت امام رضا(ع) به‌واسطه حضرت عبدالعظیم حسنی(س) به شیعیان و دوستان خود ابلاغ فرموده‌اند. محتوای این پیام نورانی، شامل مسائل اخلاقی، اجتماعی، سیاسی و... است که مهم‌ترین اصول موردنیاز شیعیان در روابط فردی و اجتماعی را در بردارد.

«مجموعه اخلاق اسلامی» تألیف جمعی از نویسندگان/ ارائه توسط: خدیجه قربانی(استاد حوزه)

تأکیدات مکرر رهبر معظم انقلاب، آیت‌الله خامنه‌ای(مدظله‌العالی) بر لزوم رعایت مسائل اخلاقی، در طول سال‌های گذشته، نشان از این دارد که توجه و دقت به امر اخلاق، یک مسئله راهبردی و حیاتی برای جامعه اسلامی است. یکی از اقدامات برای تحقق این هدف، تهیه و تولید کتاب‌های کم‌حجم با موضوع رذایل و فضائل اخلاقی اس که در مجموعه‌ای ۱۰ جلدی توسط مجتمع فرهنگی پژوهشی معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه تهیه و منتشر شده است.

نویسندگان این مجموعه درباره نفس انسان و قوا و غرایز او سخن می‌گویند و هر یک از فضائل اخلاقی را به یکی از قوای نفس و هر یک از رذایل اخلاقی را به غریزه‌ای متصل و مربوط می‌سازند. این مجموعه به شناساندن هر یک از فضائل و رذایل می‌پردازد، سپس با اشاره به آیات مربوط، تعالیم شرع مقدس اسلام را مورد تقویت و تأیید قرار داده و در پایان راه درمان هر رذیلت را به شیوه‌ای حکیمانه بیان می‌کند.