به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان ایلام، بزرگداشت حکیم نظامی، شاعر بزرگ پارسی گوی سده ششم هجری با مشارکت اداره کل کتابخانه های عمومی و دانشگاه ایلام و با حضور سیمه حیدری، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان ایلام؛ صید مهدی ویسه، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه ایلام و رئیس بسیج اساتید استان؛ حجت الاسلام مهاجر مهدوی راد، رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ایلام؛ رحمان ذبیحی، نظامی شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه ایلام؛ محمدتقی جهانی، مدیر گروه ادبیات دانشگاه ایلام و همچنین جمعی از اساتید و دانشجویان دانشگاه ایلام، اعضای انجمن های شعر استان و فعالان و نویسندگان بومی استان، در آمفی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه ایلام برگزار شد.
در ابتدای این مراسم سیمه حیدری، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان ایلام ضمن خوشامدگویی به حضار، گزارشی از فعالیت های کتابخانه های عمومی استان ارائه داد.
وی همچنین هدف از فعالیت های فرهنگی در کتابخانه های عمومی را رشد و توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی و ارتقای فرهنگ عمومی جامعه بیان کرد و برگزاری مراسم بزرگداشت علما، حکما و شاعران را اقدامی مهم در راستای ایجاد خودباوری و خودشناسی از طریق مراجعه به گنجینه عظیم تمدن اسلامی و ایرانی دانست و بر تداوم برگزاری این مراسم با همکاری مراکز فرهنگی و آموزشی استان، تاکید کرد.
در ادامه این مراسم صید مهدی ویسه، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه ایلام و رئیس بسیج اساتید استان ضمن سخنانی کوتاه، رسالت دستگاه های فرهنگی و آموزشی کشور را آگاه سازی و تقویت بنیه های فرهنگی و معنوی دانست و بر رشد و توسعه فرهنگ جامعه از طریق تولیدات ارزشمند فرهنگی و هنری و انتشار مناسب آن ها تاکید کرد.
در بخش دیگری از این مراسم، رحمان ذبیحی، نظامی شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه ایلام به عنوان سخنران اصلی، ضمن بیان نقش و جایگاه شاعران و ادبیات در رشد و ارتقای تمدن اسلامی و ایران، در چند بخش به زندگی، اصول فکری، نظام شعری و روحیات احساسی و عاطفی، حکیم نظامی شاعر بزرگ پارسی گوی سده ششم هجری پرداخت.
وی نظامی را یکی از استوانه های بی مانند زبان و ادبیات فارسی دانست و به نوآوری های زبانی، بلاغی و زیباشناسی این شاعر بزرگ در شعر فارسی اشاره کرد.
این استاد دانشگاه ایلام در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جایگاه اندیشه های معنوی و شرعی نظامی و خدمات وی در توسعه فکر دینی و اسلامی، وی را مصداق یک حکیم بزرگ اسلامی دانست که علاوه بر اندیشه های اسلامی، در زمینه علوم و فنون زمانه خود از سرآمدان روزگار بوده است.
ذبیحی با خوانش و تحلیل اشعاری از منظومه های بزرگ نظامی به اهمیت این شاعر در تاریخ ادبیات فارسی و الهام بخشی وی برای شاعرای بعد از خود پرداخت و زبان شعری وی را منحصر به فرد و اندیشه های عاشقانه و عارفانه هایش را بی نظیر دانست.
گفتنی است، در بخش پایانی این مراسم، دو تن از شاعران بومی استان ایلام به خوانش اشعاری از منظومه خمسه نظامی پرداختند.
ارسال نظر