به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان البرز، همزمان با هفته هنر انقلاب اسلامی، نشست نقد و بررسی کتاب «برده سور» به همت محافل ادبی اداره کل کتابخانههای عمومی استان و دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری حوزه هنری با همکاری انتشارات سوره مهر و با حضور حسین عسگری، نویسنده و پژوهشگر؛ کیانوش گلزار راغب، نویسنده کتاب؛ علی معدنیپور، معاون اداری و مالی اداره کل؛ کاظم قاسمی، معاون امور کتابخانهها و همکاریهای اداره کل؛ خسرو عباسی، دبیر محافل ادبی استان البرز، اعضای محافل ادبی استان، جمعی از پیشکسوتان، نویسندگان و پژوهشگران حوزه انقلاب و دفاع مقدس، اصحاب رسانه، کتابداران و علاقهمندان برگزار شد.
حسین عسگری، نویسنده و پژوهشگر البرزی در مقام منتقد، به بررسی زوایای مختلف کتاب پرداخت و گفت: کتاب، دو مقطع تاریخی را مورد بررسی قرار می دهد. بخش اول، حد فاصل انقلاب تا شروع جنگ تحمیلی که کمتر پژوهشگری به بررسی این برهه زمانی پرداخته است و بخش دوم به وقایع بعد از آغاز جنگ میپردازد و انتخاب برهه زمانی اول حکایت از شجاعت نویسنده، برای انتخاب این دورهی تاریخی است. نکته مهم دیگر در خصوص کتاب، خوش خوانی و روانی کتاب است و به اصطلاح، خواننده را نگه نمی دارد.
عسگری در ادامه، طرح داشتن کتاب را از دیگر ویژگیهای مهم آن دانست و گفت: مشخص است که آقای راغب قبل از نگارش کتاب، طرحوارهای در ذهن داشته است که از کجا شروع کند و به چه نقطه ای برسد. از بخشی به بعد نیز خود نویسنده، بخشی از کتاب میشود و همین امر به جذابیت این کتاب افزوده است.
این نویسنده و پژوهشگر البرزی اضافه کرد: یکی دیگر از نقاط قوت کتاب واقعبینی است. وقایع در آسمان رخ نمیدهد و روی زمین است. در هر صورت اسیران خسته میشوند، به همدیگر شک میکنند، کم میآورند. بیان این ها نشان میدهد که آنان نیز از جنس خود ما هستند و همین موضوع باورپذیری را برای مخاطب افزایش میدهد. در کنار این وقایع، امید به نصرت الهی و معنویت دفاع مقدس هم حضور دارد و دست قدرت و نصرت خداوند در کنار ویژگیهای انسان زمینی وجود دارد و این از نقاط قوت و برجسته کتاب است.
خسرو عباسی، دبیر محافل ادبی استان، در این برنامه ضمن معرفی نویسنده کتاب، گفت: آقای گلزار راغب یکی از نویسندگان گزیده کار استان البرز است که کتاب «عصرهای کریسکان» ایشان هم به تقریظ مقام معظم رهبری رسیده است. آثار ایشان هم بین عوام و هم بین خواص از جایگاه ویژهای برخوردار است. حضور ایشان در البرز برای استان افتخاری است.
وی در ادامه به بررسی کتاب پرداخت و گفت: در کتاب «برده سور»، نویسنده به زاویهای کمتر دیدهشده از وقایع دفاع مقدس میپردازد و آن مربوط به کردستان و گروههای مختلفی است که در آنجا فعالیت داشتند؛ مثل دموکرات، کومله و بقیه گروههای مخالف و اتفاقاتی که برای رزمندگان ما در کسوتهای مختلف بسیجی، سپاهی و دیگر گروهها، در زندانهای این گروههای ضد انقلاب رخ داده است.
عباسی افزود: شخصیت اصلی این کتاب «یدالله خداداد مطلق» و یکی از هم زندانیهای خود نویسنده است. خداداد مطلق که از معلمان کردستان است، در مهرماه ۵۹ توسط گروهک ضدانقلاب کومله اسیر میشود و این کتاب ۳۰ ماه دوران اسارت او را شرح میدهد. راوی این کتاب، تنها بازمانده از یک جمع هشت نفری است که در همان زمان گرفتار کوملهها شده بود.
کاظم قاسمی، معاون امور کتابخانهها و همکاریهای اداره کل کتابخانههای عمومی در این نشست، ضمن اشاره به زمینه آشنایی خود با نویسنده و برگزاری نشست نقد و بررسی کتابهای دیگر این نویسنده، بیان داشت: آشنایی من با آقای گلزار به حدود ۷ سال پیش و به مراسم معرفی کتاب «شنام» ایشان برمیگردد. اما در این کتاب، با بخش دیگری از شخصیت ایشان و مقطعی از تاریخ آشنا شدم که کمتر درباره آن مطالعه داشتهام و بسیار از خواندن کتاب لذت بردم و به اصطلاح، کتاب را یک نفس خواندم. به نظرم کتاب بسیار خوشخوانی است.
کیانوش گلزار راغب، نویسنده کتاب نیز ضمن پاسخگویی به نقدها و موارد مطرح شده توسط حاضرین و منتقدان، از اداره کل کتابخانهها و حوزه هنری جهت برگزاری این نشست تقدیر کرد و گفت: همواره دوست دارم با زاویه دید انتقادی منتقدان و حاضران در چنین جلساتی آشنا شوم و از نظرات سازنده و پیشنهادات ارائه شده در کارهای بعدیام بهره ببرم.
وی در ادامه بخشهایی از کتاب را برای حاضرین قرائت کرد.
اعضای حاضر در جلسه نیز به بیان نظرات خود پیرامون نحوه نگارش و مطالب کتاب پرداختند و در پایان نشست با اهدای لوح تقدیر از نویسنده کتاب تقدیر به عمل آمد.
گفتنی است، این مراسم همزمان به صورت زنده از طریق فضای مجازی اسکایروم نیز جهت بهرهمندی بیشتر اهالی فریخته و کتابدوست استان پخش شد.
ارسال نظر