به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی، عصر شعر چله نور به مناسبت روز ملی شعر و ادب فارسی و گرامیداشت استاد شهریار با حضور اسد بابایی، مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی و جمعی از شاعران، پژوهشگران و علاقه مندان به حوزه شعر و ادب فارسی در تالار نخجوانی کتابخانه مرکزی تبریز برگزار شد.
جمشید علیزاده، استاد دانشگاه و شهریار پژوه که به عنوان سخنران در این عصر شعر حضور داشت، گفت: اگر پرونده قطور شعر معاصر در ایران قرن بیستم را بخواهیم ببندیم و اگر هر شاعر را با بهترین شعرهایش در هر قالبی گلچین کنیم بایستی پرونده شاعران قرن بیستم در یک جلد جا بگیرد و شاهکارهای استاد شهریار آنقدر زیاد است که باید در یک جلد مجزا چاݕ شود.
وی ادامه داد: تنوعی که ما در شعر شهریار می بینیم در شعر هیچ شاعری حتی شعرای پیشین هم نمی بینیم. حافظ به غزل شهره است ولی در مثنوی و رباعی نه! اما در مورد شهریار باید گفت در هر حوزه ای که وارد شده شاهکار آفریده است.
این شهریارشناس افزود: شهریار بزرگ ترین شاعر دوزبانه است که در تاریخ ادبیات ایران ظهور کرد، شعرهایی که سعدی یا حافظ به عربی گفته اند اسلوبش فارسی ولی زبانش عربی است و نمی توان آن ها را شاعر دوزبانه تلقی کرد. منظورم نفس دوزبانه بودن است، شهریار توانسته در زبان فارسی و ترکی شاهکار خلق کند. نمی توان سروده های حیدربابا، سهندیه، خان ننه و چندین شعر ترکی شهریار را از تاریخ ادبیات شعر ترکی حذف کرد.
این محقق و شهریار پژوه اظهار داشت: شعر ترکی با شهریار پالایش شده و وارد مرحله جدیدی می شود که نقطه عطف به حساب می آید.
وی با بیان اینکه شعر شهریار شناسنامه دارد، تصریح کرد: شهریار حداقل ۱۵۰ غزل دارد که برای اولین بار در تاریخ شعر فارسی ظهور کرده که شناسنامه دارند و نمی توان با اشعار شاعران دیگر مخلوط کرد و گفت هیچ اتفاقی نیفتاده است، در همان نگاه اول می توان گفت این اشعار مال هیچ کدام از شاعران بزرگ نیست و مخصوص استاد شهریار است و شهریار میراث دار کل تاریخ ادبیات ایران است.
گفتنی است، عصر شعر چله نور با همکاری اداره کل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی، حوزه هنری و اداره کل حفظ و نشر ارزش های دفاع مقدس استان و شعرخوانی شاعران مطرح استان برگزار شد.
ارسال نظر