به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، صدیقه انصاری نیا، کتابدار کتابخانه شهید شیخ علی کلانتری زارچ استان یزد، در هفته کتاب ۱۴۰۱ به عنوان کتابدار برتر، معرفی شد. وی که کارشناس رشته کتابداری است کار خود را از سال ۱۳۹۶ در کتابخانه اتابکی گنبد سبز آغاز کرد و از تیرماه ۱۳۹۹، به عنوان کتابدار در کتابخانه شهید شیخ علی کلانتری خدمت می کند. کتابخانه ای که در سال ۱۳۸۰ به همت خیر مرحوم حاج تاج محمد کلانتری و به یاد فرزند شهید ایشان بنا شد. این کتابخانه در حال حاضر دارای ۲۴ هزار نسخه کتاب و ۹۸۵ عضو فعال است و مخاطب کودک و نوجوان را بیش از سایر اقشار به خود جلب می کند.
انصاری نیا، برگزیده هفته کتاب ۱۴۰۱ در بخش کتابدار برتر، با توصیف کتابخانه ایده آل خود، گفت: کتابخانه ایده آل و رویایی من ساختمانی وسیع و ویلایی دارد؛ در حیاطش چندین آلاچیق به نام های حافظ، سعدی، مولانا، فردوسی، پروین اعتصامی و ... است؛ کنار هر الاچیق درخت، پیچ امین الدوله، گل کاغذی، آبشار طلایی و ... کاشته شده و چمن کاری زیبا دل هر رهگذر را می رباید؛ در این حیاط زیبا مکان های دنجی برای نشست کتابخوان و گفتگوی اعضا درباره کتاب آماده می شود. کتابخانه ایده آل من هر قفسه اش یک رنگ است. کتاب هایی که نکته های طلایی زیادی دارند به رنگ طلایی، کتاب های عرفانی به رنگ سبز، کتاب هایی که از عشق گفته اند را به رنگ قرمز می بینم. کتابخانه رویایی من اتاق تمرکزی دارد که عایق بندی شده و هیچ صدایی به آن راه پیدا نمی کند، مبل راحتی دارد و موسیقی ملایمی برای افرادی که دوست دارند، حقیقتا کتاب بخوانند. بخشهایی از کتابخانه جایگاه افرادی است که روبه روی هم بنشینند و داستان زندگی خود را بیان کنند. فضایی بزرگ ویژه حضور نویسندگان در کتابخانه است تا اهل کتاب به دیدارشان بیایند و با آنها حرف بزنند. منابع کتابخانه ایده آل من به قدری زیاد است که دیگر ما کتابداران شرمنده هیچ عضوی نباشیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر ما با در دست داشتن امکانات محدود و ساختمانی که این روزها حال خوشی ندارد تمام سعی خود را کرده ایم تا مردم را از همهی اقشار به کتابخانه دعوت کنیم تا در این محیط آرام با کتاب های مورد علاقه شان دیدار کنند.
انصاری نیا با اشاره به یکی از طرح های پرطرفداری که در سال ۱۴۰۱ در کتابخانه شهید شیخ علی کلانتری انجام شد، گفت: امسال برای اولین بار در کتابخانه ما دورههای حافظخوانی و شاهنامهخوانی برگزار شد و مورد استقبال اعضای نوجوان قرار گرفت. همچنین طرح «هر هفته یک قصه» با همکاری دبستان شهید ناصر کریمی در حال برگزاری است؛ در این طرح، چهارشنبه هر هفته کتابداران به مدرسه می روند یا بچهها از مدرسه به کتابخانه میآیند و کتابدار یک کتاب به بچهها معرفی میکند و به قصه گویی میپردازد. با این کار مراجعه بچههای مدرسه به کتابخانه بیش از پیش شده است.
وی با یادآوری خاطرات نوروزی در کتابخانه محل خدمت خود گفت: ما در کتابخانه شهید کلانتری چهارشنبه های آخر ماه نشست کتابخوان داریم؛ روزهای آخر اسفند ۱۴۰۰ بود و در کتابخانه سفره هفت سین پهن کرده بودیم؛ اما نگرانی از عدم استقبال اعضا با توجه به مشغله های قبل از عید، خانه تکانی و ... وجود داشت. اما چهارشنبه آخر سال که رسید، اعضای وفادار و کتابخوان ما ترجیح دادند آخرین چهارشنبه سال را دور هم از کتاب بگویند؛ این نشست از بهترین و گرم ترین نشست های کتابخانه ما بود که بسیار خاطره انگیز شد.
انصاری نیا که خود را به مطالعه روزانه ۱۵ الی ۳۰ دقیقه ملزم می داند، گفت: از مادرها و پدرها، مادربزرگ ها و پدربزرگ ها دعوت می کنم که در ایام عید همراه فرزندانشان به کتابخانه بیایند؛ چراکه این روزها در کتابخانه های عمومی، به ویژه بخش کودک کتابخانه ما اتفاقات هیجان انگیزی منتظر شما است. من به تازگی مطالعه کتاب «دختر انار» را تمام کرده ام و خواندن این کتاب ساده و جذاب را در ایام عید به نوجوانان پیشنهاد می کنم.
ارسال نظر