به گزارش روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان خراسان رضوی، همزمان با روز اسناد ملی و میراث مکتوب آیین افتتاحیه نمایشگاه «کتاب و کتابخوانی در آینه اسناد» با حضور حجتالاسلام علیاکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان خراسان رضوی؛ مجتبی محمودی مدیر نمایندگی منطقه شمال شرق کشور سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و با حضور هیئتی از کتابخانه غازی خسروبیگ سارایوو از کشور بوسنی و هرزگوین در کتابخانه مرکزی امام خمینی (قدس سره) مشهد برگزار شد.
در این نشست حجتالاسلام علیاکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان خراسان رضوی ضمن خوشامدگویی به رئیس کتابخانه غازی خسروبیگ سارایوو و همکارانشان، از همکاری مجتبی محمودی رئیس نمایندگی منطقه شمال شرق کشور سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برای هماهنگی و همکاری با این ادارهکل برای افتتاحیه نمایشگاه «کتاب و کتابخوانی در آینه اسناد» که همزمان با روز اسناد ملی و میراث مکتوب در کتابخانه مرکزی مشهد برگزار شد، قدردانی کرد.
در ادامه حجتالاسلام سبزیان با اشاره به اینکه کتابخانه مرکزی مشهد که به نام امام خمینی (قدس سره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران نامگذاری شده، افزود: این کتابخانه دارای ۴۰ بخش و خدمت بوده و نمونهای از نسل جدید کتابخانههای عمومی در کشور ایران است که به عنوان دانشگاه مردم و فرهنگسرای اجتماعی، پاسخگوی نیازهای اطلاعاتی و آموزشی جامعه است. دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، سعی دارد تا با دیپلماسی فرهنگی، کتابخانههای عمومی مثل کتابخانه مرکزی مشهد را به مردم جهان بشناساند.
در ادامه مجتبی محمودی، رئیس نمایندگی منطقه شمال شرق کشور سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اظهار داشت: روز اسناد ملی و میراث مکتوب به دو دلیل نامگذاری شده است؛ دلیل اول تشکیل سازمان اسناد ملی در این روز و دلیل دوم تقارن این روز با روز تولد عالم محدث شیخ کلینی، صاحب اثر اصول کافی، است که یکی از چهار منبع اصلی روایی و احادیث ما به شمار میرود.
وی در ادامه در خصوص افتتاح نمایشگاه «کتاب و کتابخوانی در آینه اسناد» گفت: آثاری که نمایش داده شدند، مجموعهای از اسناد مربوط به زمان راهاندازی، کتابخانه ملی ایران در سال ۱۳۱۶ بود که سه کتابخانه معارف، کتابخانه سلطنتی و کتابخانه دارالفنون، پایه اصلی افتتاح کتابخانه ملی ایران به شمار میآیند.
محمودی در ادامه با تأکید بر اینکه کتاب و اسناد بهترین ابزار انتقال فرهنگ و مذاکره و دیپلماسی هستند، افزود: ما امروزه در عصر جنگ روایتهای مختلف و تضاد تعاریف زندگی میکنیم و ابزار پیروزی ما در در این دوران کتاب و اسنادی هستند که به کمک ما خواهند آمد.
در ادامه این نشست عثمان لاویچ، رئیس کتابخانه غازی خسروبیگ سارایوو، نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور در کشور ایران و شهر مشهد، گفت: ما در کتابخانهای کوچک اما با حجم بالایی از میراث فرهنگی کار میکنیم که وظیفه حفاظت از این میراث را داریم. در منطقه ما وقتی صحبت از تغییر ارزشها مطرح میشود این اسناد و مدارک هستند که نقش مهمی را ایفا میکننند.
وی همچنین وجود صدها مسجد و مدرسه و مکتبخانه در بالکان را نشاندهنده توجه به مسئله حفظ آثار و میراث فرهنگی دانست و گفت: ما میراثدار این منابع هستیم و باید از فرهنگ و تمدن اسلام که عامل پیشرفت ما به حساب میآیند، برای نسلهای بعدی محافظت کنیم.
عثمان لاویچ ضمن اشاره به مجموعه غنی از اسناد خطی و مدارکی که در کتابخانه غازی خسروبیگ سارایوو از سی صد سال پیش در قلب اروپای مسیحیت نگهداری و محافظت میشود، گفت: برای نگهداری اسناد و متون اسلامی که از هزار و پانصد سال قبل نوشته و نگهداری شده از کشور ایران قدردانی میکنیم.
وی افزود: ما پل ارتباطی بین شرق و غرب هستیم و از تمام پتانسیلهای خود برای حفظ آثار استفاده خواهیم کرد.
ارسال نظر