به گزارش روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان خراسان جنوبی، ششمین رویداد کسبوکار در کتابخانههای عمومی با حضور معاون برنامهریزی، پژوهش و فناوری نهاد کتابخانههای عمومی کشور، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان، جمعی از مدیرانکل دستگاههای اجرایی، کارآفرینان برتر استانی و کتابداران در ادارهکل کتابخانههای عمومی خراسان جنوبی برگزار شد.
سیدباقر میرعبداللهی، معاون برنامهریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد کتابخانههای عمومی کشور در این نشست اظهار داشت: ماجرای تبدیل کتابخانه به پایگاه فرهنگی و اجتماعی، که امروزه مطرح است، برای ما فراتر از شعار بوده، آن را جزء طبیعی و لازمه حتمیِ کار در کتابخانه و بخشی از وظیفه فرهنگی خود میدانیم و برای تحقق آن تلاش میکنیم.
وی گفت: یکی از لوازم پذیرش تغییر در کارکرد سنتی کتابخانه و کوشش برای تحققق حیثیت اجتماعی و فرهنگی آن، پذیرش این نکته مهم است که معنای «عضویت در کتابخانه» دیگر محدود به افرادی نیست که به شکل رسمی در کتابخانه ثبتنام کردهاند، بلکه عضو کتابخانه همه افرادی هستند که امکان ارائه خدمت به آنها از سوی کتابخانه وجود دارد که از آنان به عنوان «جمعیت خدمتگیر» نام برده میشود، حتی اگر عضو رسمی کتابخانه نباشند. بر این اساس، آنچه به عنوان نسبت بین کتابخانههای عمومی و کسبوکارهای کوچک میخواهد اتفاق بیفتد، تحقق این شعار است که کتابخانه از جغرافیای خود فراتر برود و افرادی را که به کتابخانه نمیآیند به مشارکت بطلبد.
میرعبداللهی با بیان اینکه همایش بینالمللی کتابخانههای عمومی و کسبوکارهای کوچک مهرماه ۱۴۰۲ در مشهد برگزار میشود، افزود: شناسایی راهکارها، ایدهها، تجربهها، ضعفها، چالشها و چشماندازها برای استفاده از ظرفیت کتابخانههای عمومی در مسیر حمایت از کسبوکارهای کوچک و ایدههای نو کارآفرینی از اهداف این همایش است.
حسین رضا نخعی، مدیرکل دفتر امور فرهنگی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی بر ضرورت مهارتآموزی به نسل کودک و نوجوان تأکید کرد و گفت: با استفاده از ظرفیت عظیم و شبکه گسترده کتابخانههای عمومی باید حمایت لازم از کسبوکارهای کوچک به درستترین شکل ممکن انجام شود و ارتباط بینبخشی شکل بگیرد. خروجی آموزشهای ما باید تربیت انسان خالق، کارآفرین، هوشمند و ریسکپذیر باشد.
مدیرکل دفتر امور فرهنگی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه یکی از آسیبهای امروز، اتکای صرف به محفوظات است تصریح کرد: در کنار فعالیتهای فرهنگی در کتابخانهها باید مهارتآموزی به نسل کودک و نوجوان نیز مورد توجه باشد و در این زمینه برنامهریزی کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت داشته باشیم.
وی بیان کرد: ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باید برای آموزش صنایع دستی در مناطق روستایی و دوردست از ظرفیت شبکه گسترده کتابخانههای عمومی استفاده کند تا اشتغال پایدار صورت گیرد.
در ادامه مهدی باقری، از کارآفرینان برتر استان گفت: برندسازی و بازارپسند کردن محصولات تولیدی از مهمترین راهکارهای فروش است و تجربه گروه تجاری ما با حدود ۷۰ نیروی متخصص در حوزه کسبوکارهای دیجیتال را در اختیار کتابخانهها قرار خواهیم داد.
عاطفه وطندوست، کتابدار و کارآفرین گفت: در سال ۱۴۰۱ کتابی با عنوان «کارآفرینی در کتابخانههای عمومی» و همچنین مقالهای در راستای کارآفرینی در فصلنامه «تحقیقات اطلاعرسانی و کتابخانههای عمومی» به چاپ رساندم و در طرح «مأموریت کتابخانه من» در سال ۱۴۰۰ در بین ۱۰ کتابخانه برتر کشوری شدم.
وطندوست افزود: یکی از ابزارهای مهم برای برنامهریزی و رسیدن به توسعه جوامع روستایی، کارآفرینی است. امروزه با توجه به مشکلات موجود در این جوامع، توجه و تأکید بر کارآفرینی روستایی، اهمیت زیادی دارد؛ زیرا کارآفرینی میتواند با خلق فرصتهای جدید اشتغال و درآمد، نقش مؤثری در بهبود وضع اقتصادی و معیشتی روستاها داشته باشد که در همین راستا ۱۲ کارگاه اشتغال آفرین در کتابخانه برگزار کردم.
ارسال نظر