شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۸

در نشست از تبار قلم استان کرمانشاه مطرح شد؛

بنیاد فرهنگ و توسعه اجتماعی پژوهش است

تجلیل از استاد اردشیر کشاورز نویسنده

آیین تجلیل و قدردانی از اردشیر کشاورز، نویسنده، پژوهشگر و تاریخ‌ نگار برجسته کرمانشاه با حضور اصحاب فرهنگ و هنر این شهر در اداره‌ کل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه، آیین تجلیل و قدردانی از اردشیر کشاورز، نویسنده، پژوهشگر و تاریخ‌ نگار برجسته کرمانشاه در سومین دوره سلسله برنامه «از تبار قلم» اداره کل کتابخانه های عمومی، با حضور محمد رضا آمویی، فرماندار کرمانشاه؛ معصومه حسنی خونسار، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه؛ شاعران فرهیخته عضو محفل ادبی بیستون و نویسندگان و شاعران بومی استان و خادمان عرصه کتاب و کتابخوانی، روز پنجشنبه با حضور اصحاب فرهنگ و هنر این شهر در اداره‌ کل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه برگزار شد.

بنیاد فرهنگ و توسعه اجتماعی پژوهش است

در این آیین معصومه حسنی خونسار، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه ضمن ابراز خرسندی از حضور فرهیختگان استان بیان داشت: از تبار قلم سلسله برنامه‌ای است که به منظور تکریم، بزرگداشت و معرفی بیشتر نویسندگان و اهالی قلم توسط کتابخانه های عمومی تدارک دیده شده و برای شناسایی فرهیختگان در حوزه ادبیات و نویسندگی است تا ما یادآور شویم که این قلم‌ها بسیاری از رویدادهای اجتماعی فرهنگی اختصاصی سیاسی تاریخی را رقم می‌زند.

وی همچنین عنوان کرد: وظیفه ما حمایت از اهل قلم است متاسفانه در شرایط امروز نشر کمتر نویسنده و شاعری را می‌شناسیم که از طریق تولید و فروش آثار خود بتواند امرار معاش کنند، همچنین برخی ناشران بدون صلاحیت با کپی رونویسی و نشر مجدد بدون مجوز آثار نویسندگان در فضای مجازی به دنبال کسب سود برای خودشان هستند که ضررهای قابل توجهی را متوجه نویسندگان شاعران و ناشران واقعی می‌کند.

وی افزود: نهاد کتابخانه های عمومی کشور بنا بر وظیفه خود تلاش می‌کند بخشی از این کمبودها را جبران کند و سال‌های گذشته با اجرای برنامه‌هایی چون «۴۰ قلم»،  «راویان بالندگی»، «جایزه هدهد سفید» و بسیاری از برنامه های دیگر امروز با برنامه از تبار قلم در این جهت گام برمی‌دارد و ضمن احترام به بسیاری از مفاخر کرمانشاه مفتخریم یکی دیگر از نویسندگان استان را مورد تجلیل قرار می‌دهیم.

حسنی خوانسار، در ادامه خاطرنشان کرد: بی‌شک استاد بزرگ و با فضیلت دیارمان استاد خوش سخن میهن دوست، تاریخ پژوه شخصیتی که طی سال‌ها حضور فعال و موثر خود در تاریخ و فرهنگ این مرز و بوم قدم برداشته و قلم زده است. وجودش سرچشمه اطلاعات تاریخی و فرهنگی بسیار ارزشمندی است، لذا وقتی از فرهنگ دیرینه این استان و شخصیت‌های تاریخی این استان سخن می‌گوید آنچنان دقیق شیوا و زیبا سخن می‌گوید که گویا سال‌های سال با آن شخصیت‌ها زندگی کرده است.

بنیاد فرهنگ و توسعه اجتماعی پژوهش است

محمدرضا آمویی فرماندار کرمانشاه در این برنامه بیان کرد: بسیار خرسندم که امروز در این برنامه حضور دارم، تاریخ به معنای شرح زندگی و بیان رویدادها است، قاعدتاً تاریخ راهکارهای پیشرفت را در آینده برای ما تشریح می کند. آثار استاد کشاورز رنگ و بوی محلی استان کرمانشاه را در بر دارد، رویکردهای اجتماعی را بیان کرده و به طبقات مختلف پرداخته است و در مکتوبات استاد کشاورز آمده است.

فرماندار شهرستان کرمانشاه بیان داشت: با افتخار و تعصبی که استاد کشاورز به میهن دارد درباره مسائل فرهنگی، اجتماعی سیاسی و امنیتی آثار ماندگاری نوشته است و این رویدادها را در آثار تاریخی ملی ثبت کرده است.

وی افزود: زمانی که چهره قدیم شهر و ایلات و طوایف را نگاه کنیم باید نگاهی هم به وضعیت کنونی داشته باشیم، شاید کسی بگوید مشکلات امروز اقتصادی است اما در رونق فرهنگ مکتوب، اهمیت مردم به کتاب و کتابخوانی، غنی شدن فرهنگ کرمانشاه و با آگاهی می توانیم بسیاری از مشکلات و مسائل را حل کنیم.

بنیاد فرهنگ و توسعه اجتماعی پژوهش است

اردشیر کشاورز در این برنامه ضمن قدردانی و خیرمقدم به مدعوین بیان داشت: خاطرات تلخ و شیرینی در جریان نویسندگیم داشته ام؛ در آن زمان کسی کتابم را نمی‌خرید و سختی ارتزاق ما را کلافه کرده بود.

اردشیر کشاورز بیان کرد: تعداد  ۲۱جلد کتاب و هزار مقاله تالیف کرده ام که برای شناخت کرمانشاه و فرهنگی تاریخی کرمانشاه به نظر کفایت کند. همچنین دو جلد کتاب از آنچه در جنگ دیدم نوشتم.

وی در تعریف یکی از خاطراتش گفت: در دیدار با آقایان به نماینده رئیس‌جمهور گفتم پیامی دارم اگر جرئت دارید برسانید؛ گفتم فرهنگ کرمانشاه نیاز به توجه دارد و اگر توجه نکنید باید به خاکسپاری وضعیت فرهنگ کرمانشاه بیایید.

وی در صحبت با مدیران و مسئولین گفت: مخلص تمام مدیران هستم با شخص حقیقی مشکلی ندارم اما سیستم مدیریتی نقص دارد و باید روش اصلاح شود.

این نویسنده کرمانشاهی خاطرنشان کرد: اگر جوانان ما تاریخ می‌خواندند نمی‌گفتند رضاشاه روحت شاد! برای درک این مساله باید بیش از این تاریخ بخوانند و مطالعه داشته باشند.

بنیاد فرهنگ و توسعه اجتماعی پژوهش است

علی سهامی، نویسنده و شاعر کرمانشاهی در این آیین در وصف اردشیر کشاورز گفت: بزرگی شهر به خاطر وجود شاعران و عالمان آن است. استاد کشاورز یک شخصیت بزرگ فرهنگی است و بیش از این‌ها شایسته قدردانی است این چنین اساتیدی ارزش‌های کشور هستند.

وی بیان داشت: قدرت فرهنگی و اهل قلم شاید از قدرت نظامی بیشتر باشد و بزرگان اهل قلم باید بیشتر دیده شوند، لذا نویسندگی به ویژگی‌های خاصی نیاز دارد که خداوند به برخی افراد می‌دهد. گاهی وقت‌ها نویسنده گذر زمان را نمی‌فهمد. استاد کشاورز از آن افراد خاص و ویژه است که خداوند توانایی ویژه‌ای در این زمینه به وی داده است و در کتاب و قلم و نویسندگی غرق شده است و تمام عمر خود را صرف خدمت به فرهنگ استان و کشور کرده است.

بنیاد فرهنگ و توسعه اجتماعی پژوهش است

اسفندیار رشیدی در ادامه این نشست گفت: برای زنده نگه داشتن بزرگان و فرهیختگان فرهنگی باید نام گذاری اماکن عمومی را در این زمینه فراموش نکنیم. از فیلسوفی پرسیدند؛ گوهر عصر کنونی چیست؟ در پاسخ گفت پژوهش، لذا بنیاد فرهنگ و توسعه اجتماعی پژوهش است؛ خصوصا در حوزه تاریخ چون یکی از منابع شناخت بشر علاوه بر علم و عقل تاریخ است. ما از طریق کتابهای استاد کشاورز شکل گیری کرمانشاه را می توانیم پیگیری کنیم و هویت خود را از طریق این منابع مود مطالعه قرار دهیم.

گفتنی است، اردشیر کشاورز ( ۱۳۲۳ در کرمانشاه)، مورخ، پژوهشگر و منتقد در زمینهٔ تاریخ و فرهنگ منطقهٔ کرمانشاهان است. پدران وی از کردهای مهاجری بودند که از دیار بکر در کردستان ترکیه که در آن زمان در امپراتوری عثمانی قرار داشت، به منطقهٔ کرمانشاه مهاجرت کردند و سپس در هلیلان و سر فیروز آباد (سرونو) و شهر کرمانشاه اسکان یافتند. جد خاندان کشاورز (کشاورزی یا شیخوند) رجبعلی خان شیخوند کرمانشاهانی به اتفاق طایفه اش (شیخوند) و طایفهٔ نامیوند زنگنه در روستای سرتپه کرمانشاه (محله های سرتپه، چنانی، و جوانشیر کنونی) در شهر کرمانشاه به امر زراعت اشتغال داشتند. در زمان فتحعلی شاه فرزند ارشدش شاهزاده محمدعلی میرزا دولتشاه به حکومت کرمانشاهان، لرستان و خوزستان و سرحدداری عراقین منصوب و نسبت به انتصاب رجبعلی خان شیخوند به عنوان کلانتر بلده و بلوکات کرمانشاه در سال ۱۲۲۳ هجری قمری اقدام و بنا به خواهش شاهزاده، طایفه شیخوند به اراضی روستای خالصه برزه دماغ کوچ کردند. در سال ۱۲۳۷ هجری قمری از جانب فتحعلی شاه، رجبعلی خان شیخوند به عنوان وزیرالدوله کرمانشاه منصوب و در محله برزه دماغ نسبت به ایجاد راسته بازار، کاروانسرا و حمام اقدام نمود. خاندان کشاورز از زمان دولتشاه تا عصر کنونی در کرمانشاه سکونت دارند. اردشیر کشاورز در سال ۱۳۲۳ در شهر کرمانشاه به دنیا آمد. بعد از پایان تحصیلات متوسطه در سال ۱۳۴۴ در کرمانشاه خدمت وظیفه را به عنوان سپاهی دانش (آموزگار روستا) در کردستان به اتمام رسانید. در سال ۱۳۴۶ به خدمت وزارت پست و تلگراف و تلفن درآمدند. سال ۱۳۴۹ با داشتن لیسانس مهندسی ارتباطات به ایلام منتقل و به عنوان مأمور در وزارت کشور به سمت شهردار یکی از شهرستان های استان ایلام گزینش شد. از سال ۱۳۵۱ تا سال ۱۳۵۶ توانست مدارج تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد ادبیات را تکمیل و به عنوان معاونت و سرپرستی مدیریت کل پست و تلگراف استان ایلام منصوب شود. از ۱ فروردین ۱۳۶۳ به عنوان مدیر ارتباط منطقهٔ جنگی شامل شهرستان های اسلام آباد غرب، سرپل ذهاب، قصر شیرین و گیلانغرب تا سال ۱۳۶۵ مشغول و از سال ۱۳۶۵ تا سال ۱۳۷۳ به عنوان رئیس تشکیلات اداری و پستی شهرستان کرمانشاه به کار خود ادامه داد. از سال ۱۳۷۶ به عنوان کارشناس صدا و سیمای مرکز کرمانشاه تاکنون به خدمت اشتغال داشته و بالغ بر پنج هزار ساعت مباحث علمی، فرهنگی و هنری را به سامان رسانیده است.

بنیاد فرهنگ و توسعه اجتماعی پژوهش است

بنیاد فرهنگ و توسعه اجتماعی پژوهش است

بنیاد فرهنگ و توسعه اجتماعی پژوهش است

بنیاد فرهنگ و توسعه اجتماعی پژوهش است

بنیاد فرهنگ و توسعه اجتماعی پژوهش است

بنیاد فرهنگ و توسعه اجتماعی پژوهش است

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
1 + 2 =