به گزارش روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان همدان، کتابخانه فرهنگسرای ولایت همدان در یکی از مناطق کمتر توسعه یافته شهر همدان واقع شده و فعالیت آن با استقبال بینظیر اقشار مختلف به ویژه بانوان و کودکان مواجه شده است. یکی از فعالیتهای اصلی این کتابخانه آشنایی کودکان و نوجوانان با تفکر کارآفرینی و برگزاری دورههای مهارت آموزی برای بانوان خانهدار و سرپرست خانوار است.
الهام نظریمنظور، مسئول کتابخانه عمومی فرهنگسرای ولایت شهر همدان در گفتوگو با خبرگزاری فارس اظهار داشت: کارکردهای جدید کتابخانه، رسالت واقعی یک کتابدار را نشان میدهد. کتابخانه فرهنگسرای ولایت از سال ۱۳۹۸ با برگزاری کارگاههای آموزشی فعالیت در حوزه کسبوکار را آغاز کرد. تاکنون کارگاههای آموزشی را با همکاری کافه کارآفرینی برای همه گروههای سنی برگزار کردهایم. در واقع ما به دنبال این هستیم که کودکان با مفهوم کارآفرینی و تولید ثروت آشنا شوند.
وی افزود: واقعیت امر این است که جامعهای که میخواهد در آن ثروت تولید شود، نیاز به افرادی دارد که تفکر خلاق داشته و به دنبال کارآفرینی بروند. به همین منظور کتابخانه عمومی فرهنگسرای ولایت با جدیت تعمیق تفکر کارآفرینی در کودکان و نوجوانان را دنبال میکند. قطعاً ترویج این نگاه میتواند به داشتن یک جامعه توسعهیافته که درآمد آن برای زندگی کافی باشد، کمک کند. بنابراین برگزاری برنامههای فرهنگی با محوریت کارآفرینی و تفکر خلاق از جمله مسابقات نقاشی یا نشستهای کتابخوان در کتابخانه برگزار میشود. تورهای بازدید از واحدهای صنعتی و آشنایی کودکان با شغلهای مختلف نیز انجام شده تا نگاه جامعتری نسبت به آینده کاری خود یافته و جرقههای تازهای در ذهن آنها ایجاد شود.
مسئول کتابخانه عمومی فرهنگسرای ولایت شهر همدان همچنین درباره اقدامات انجام شده برای بانوان اظهار کرد: بانوان منطقه خضر پس از حضور در کتابخانه درصدد یادگیری مهارت برای کسب درآمد برآمدند و در این راه اشتیاق فراوانی از خود نشان دادند. بنابراین دورههای آموزشی چون ریسندگی نخ که امکان انجام آن در خانه در کنار فرزندپروری وجود دارد، طراحی و اجرا شد. برگزاری این دورهها باعث شد که بانوان خواستار دورههای دیگری شوند و افراد دیگر را برای ورود به کتابخانه با خود همراه کنند. ما با همکاری مرکز نیکوکاری کارآفرینی فدک، جلسه توجیهی ریسندگی نخ را برگزار کردیم.
نظریمنظور تأکید کرد: این اقدامات را با قوت دنبال میکنیم؛ چراکه به جد شاهد نتایج مثبت آن و افزایش مراجعه به کتابخانه هستیم. در کتابخانه در کنار برنامههای فرهنگی توجه ویژه به تقویت کسبوکار را دنبال میکنیم، چرا که نیاز جدی جامعه به حساب میآید.
ارسال نظر