سه‌شنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۴

رئیس ایفلا در مراسم افتتاح همایش بین‌المللی «کتابخانه‌های عمومی و کسب‌وکارهای کوچک»:

کتابخانه‌ها در چارچوب اهداف توسعه پایدار، برنامه توسعه کسب‌وکارها را رونق می‌بخشند

مک دونالد

ویکی مک دونالد، رئیس فدراسیون بین المللی انجمن ها و موسسات کتابداری (ایفلا) در مراسم افتتاح همایش بین المللی «کتابخانه های عمومی و کسب و کارهای کوچک»، به بیان نمونه هایی از فعالیت های کتابخانه های عمومی در حوزه حمایت از کسب و کارهای کوچک پرداخت.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، آیین افتتاح همایش بین‌المللی «کتابخانه‌های عمومی و کسب‌وکارهای کوچک» ۲۵ مهرماه با حضور مجازی ویکی مک دونالد، رئیس فدراسیون بین‌المللی انجمن‌ها و مؤسسات کتابداری(ایفلا) در مشهد برگزار شد.

رئیس ایفلا ضمن ابراز خرسندی از حضور در این نشست، اظهار داشت: ما با انجمن های کتابخانه‌های عمومی مختلف کار می‌کنیم تا بتوانیم کتابخانه‌هایی قوی‌تری ایجاد کنیم. حدود ۱۱ هزار داوطلب، علاقه‌مند به عضویت در ایفلا هستند و می‌دانم که بسیاری از کشورهای افریقای جنوبی، روسیه، ایران، مالزی و... علاقه‌مند به همکاری با ما هستند. من از برگزاری این کنفرانس و تلاش‌های انجام شده در این زمینه قدردانی می‌کنم و معتقدم مطالبی که در جریان کنفرانس‌ها و همایش‌ها عنوان می‌شود، می‌تواند در دسترسی به اطلاعات و ایده‌های مختلف، آموزش عمومی افراد و ارتقای سبک زندگی اثرگذار باشد. اطمینان دارم همایش بین‌المللی «کتابخانه‌های عمومی و کسب‌وکارهای کوچک» بسیار مثمر ثمر خواهد بود و تبادل اطلاعات و تجارب، به ارتقای هر چه بیشتر این مفهوم کمک می‌کند.

کتابخانه ها در چارچوب اهداف توسعه پایدار، برنامه توسعه کسب و کارها را رونق می بخشند

مک دونالد با اشاره به تلاش دفتر یونسکو در پاریس و تأکید بر نقش کتابخانه‌های عمومی برای ارتقای دانش و ایجاد انگیزه اجتماعی در افراد، تصریح کرد: این نقش کتابخانه‌ها، اصلی کلیدی است که باید مدنظر قرار دهیم. بهتر است در صورت امکان با سازمان یونسکو برای بروزسازی اطلاعات خودمان به‌ویژه در حوزه نقش‌هایی که کتابخانه‌های عمومی می‌توانند داشته باشند، همکاری نزدیک برقرار کنیم؛ چراکه کتابخانه عمومی سازمانی است که به صورت مستقل برای گروه‌هایی خاص تصمیم‌گیری می‌کند و این موضوع به دسترسی بهتر به اطلاعات کمک خواهد کرد. در واقع کتابخانه‌های عمومی می‌توانند بین افراد اتحاد ایجاد کنند تا ارتباطات بهتری با یکدیگر برقرار کنند. ارائه رهنمودهایی به کاربران به‌ویژه در زمینه ارتقای کسب‌وکارهای کوچک، نیز از دیگر مزایای کتابخانه‌های عمومی است.

وی تصریح کرد: ۱۵ سپتامبر ۲۰۱۵ سازمان ملل دستورکار توسعه پایدار را تصویب کرد که شامل ۱۷ هدف مهم برای دسترسی به توسعه پایدار در جهان امروز است. در این سند به نقش کتابخانه‌های عمومی در ایجاد کسب‌وکارهای کوچک نیز اشاره شده است. به اعتقاد من همگان باید از تمامی خدمات کتابخانه‌های عمومی بهره‌مند شوند؛ چراکه این دسترسی زندگی بهتری برای افراد جامعه فراهم می‌کند.

کتابخانه ها در چارچوب اهداف توسعه پایدار، برنامه توسعه کسب و کارها را رونق می بخشند

مک دونالد با اشاره به اهداف فدراسیون بین‌المللی انجمن‌ها و مؤسسات کتابداری (ایفلا) در راستای توسعه پایدار، اظهار داشت: یکی از اهداف ما آموزش مادام‌العمر است که بسیار حائز اهمیت است و می‌تواند نقش برجسته‌ای در زندگی ما ایفا کند. از دیگر مسائل ما در حوزه توسعه پایدار، رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال برای تمامی اقشار جامعه است که می‌تواند در چارچوب کسب‌وکارهای کوچک تحقق یابد. علاوه بر این، نوآوری در زمینه زیرساختارها و صنعت از مسائل مهمی است که می‌تواند نقش بسزایی در پیشرفت اقتصادی داشته باشد. در واقع نوآوری، از اهدافی است که باید آن را دنبال کنیم. همچنین ایجاد دسترسی یکسان به فناوری‌های نوین برای همگان و در نظر گرفتن اقشار محروم بسیار حائز اهمیت است. موضوع صلح و عدالت و داشتن نهادهایی قوی برای ایجاد عدالت و دسترس پذیر کردن اطلاعات صحیح، از دیگر اهداف حائز اهمیت برای ما است. در واقع اهداف ما ارتباط بسیار نزدیکی به نقش کتابخانه‌های عمومی و نحوه حمایت آنها از کسب‌وکارهای کوچک دارد.

وی تصریح کرد: کتابخانه‌های ما سعی دارند در چارچوب اهداف توسعه پایدار، برنامه توسعه کسب‌وکارها را رونق بخشند و در این زمینه مطالعات دقیقی انجام شده است. ما در این زمینه مشوق‌هایی برای کتابخانه‌های عمومی در نظر گرفته‌ایم تا تجارب خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند و تحقق اهداف کمک کنند.

مک دونالد با اشاره به نمونه‌هایی از فعالیت‌های کتابخانه‌های عمومی در حوزه حمایت از کسب‌وکارهای کوچک، گفت: فراهم‌آوری منابع و امکانات مورد نیاز مثل اینترنت بی‌سیم و...؛ مناظره و مباحثه با تاجران موفق برای راهنمایی جوانان و نوجوانان؛ ایجاد انگیزه در افراد برای ارتقای دانش، مهارت و خلاقیت آنها؛ فراهم کردن تسهیلات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری برای کمک به تحقق ایده‌های افراد؛ طرح‌هایی برای حمایت از نوآوری‌ها و خلاقیت‌ها؛ آزمایشگاه‌های دیجیتال مجهز به نرم‌افزارهای گوناگون در حوزه انیمیشن و...؛ برگزاری کارگاه‌هایی در زمینه دیجیتال و فناوری اطلاعات و برقراری ارتباط با حوزه صنعت، از اقداماتی است که در کتابخانه‌های ما انجام می‌شود. این نشان می‌دهد طیف گوناگونی از فعالیت‌ها در حوزه حمایت از کسب‌وکارهای کوچک، در کتابخانه‌های عمومی قابل انجام است. به این ترتیب می‌توانیم مانیفست کتابخانه‌های عمومی که از سوی یونسکو ایجاد شده و اهداف توسعه پایدار را دنبال می‌کند، ادامه دهیم.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
3 + 15 =