چهارشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۰

با ارائه چهار مقاله؛

پنل دوم همایش بین المللی کتابخانه های عمومی و کسب و کارهای کوچک برگزار شد

پنل دوم همایش بین المللی

پنل دوم همایش بین المللی کتابخانه های عمومی و کسب و کارهای کوچک، ۲۵ مهرماه با ارائه چهار مقاله برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، پنل دوم همایش بین المللی کتابخانه های عمومی و کسب و کارهای کوچک با حضور سعید اسدی، حسن بهزادی و احمد شعبانی به عنوان اعضای پنل برگزار شد.

علیرضا نوروزی، دانشیار علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه تهران در بتدای این نشست به ارائه مقاله ای با عنوان «کتابخانه‌های عمومی و کارآفرینی اجتماعی» پرداخت.

وی با برشمردن اهداف و ماموریت های اجتماعی، به ارتباط کتابخانه های عمومی و جامعه پرداخت و عنوان کرد: کتابخانه‌های عمومی ضمن حمایت از آموزش و یادگیری مادام‌العمر از جامعه و اجتماعات و درگیرسازی اجتماعی استقبال و  پشتیبانی می‌کنند.

پنل دوم همایش بین المللی کتابخانه های عمومی و کسب و کارهای کوچک برگزار شد


نوروزی بیان کرد: کارآفرینی اجتماعی در کتابخانه‌های عمومی با توجه به تعهدات و مسئولیت‌های اجتماعی آنها، امروزه بیش از هر زمان دیگری به منظور حمایت از جامعۀ کاربران، سازمان‌های مردم‌نهاد، نهادها و سازمان‌های دولتی محلی به طُرق مختلف، از جمله فعالیت‌های اطلاعاتی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی ضروری است.
به گفته وی، آیندۀ کتابخانه‌های عمومی به توانمندی‌ها و ظرفیت‌های آنها در بکارگیری تجربیات گذشته برای همگام شدن با چالش‌های زمان حال بستگی دارد. ایران در مسیر توسعه قرار دارد و مقولۀ کارآفرینی اجتماعی می‌تواند به سرعت بخشیدن روند پیشرفت کشور کمک کند. در صورتی که کمک به جریان کارآفرینی اجتماعی بین کارکنان کتابخانه‌های عمومی نهادینه شود، می‌تواند راه‌حلی پایدار و قابل‌اجراء برای مسائل مختلف کشور باشد.

پنل دوم همایش بین المللی کتابخانه های عمومی و کسب و کارهای کوچک برگزار شد

او. ان. چاوبی، رئیس انجمن کتابخانه‌های هند دیگر سخنران این پنل بود که به ارائه مقاله ای با عنوان «پایداری سیستم‌ها و خدمات کتابخانه‌های عمومی از طریق بازاریابی منابع تجاری برای کارآفرینان کوچک» پرداخت.

وی گفت: کتابخانه عمومی، حداقل از نظر بودجه، تنها در صورتی رشد می‌کند که اقتصاد آنقدر قوی باشد که کسب‌وکارهای کوچک توانایی پرداخت مالیات کافی را داشته باشند. کمک به کتابخانه به نوبه خود به کسب و کارهای کوچک کمک می کند که بیش از یک سازمان آموزشی و فرهنگی منفعل، فعال و مرتبط باشد. این نقش‌ها اگرچه به‌طور انکارناپذیر مهم هستند، اما کتابخانه همیشه در حال رقابت با سایر ادارات شهرداری برای دریافت بودجه است. کتابخانه‌ها می‌توانند با تأکید بر اینکه ارزش خدماتی که به کسب‌وکارهای کوچک ارائه می‌کنند، سهم قابل‌اندازه‌گیری در اقتصاد منطقه دارد، رقابت شدیدتری داشته باشند.

رئیس انجمن کتابخانه‌های هند  گفت: کتابخانه عمومی نقش اجتماعی مهمی با توجه به کسب و کارهای کوچک ایفا می کند. منابع کتابخانه‌ای می‌توانند به ایده‌های خلاقانه کارآفرینی چارچوب و جسم ببخشند. کتاب‌های کتابخانه‌ای، منابع اطلاعاتی و مطمئناً کتابداران مشاور کارآفرین هستند. کتابخانه عمومی تنها جایی است که کارآفرینان مشتاق می توانند برای اطلاعات لازم برای پر کردن جاهای خالی طرح تجاری مراجعه کنند.

پنل دوم همایش بین المللی کتابخانه های عمومی و کسب و کارهای کوچک برگزار شد

مهدی نارمنجی، رئیس اداره امور کتابخانه‌ها و مشارکت‌های استان خراسان جنوبی به ارائه مقاله ای با عنوان «جایگاه کتابخانه‌های عمومی روستایی در توانمندسازی کشاورزان» پرداخت.

وی عنوان کرد: با توجه به این که امروزه توسعه کشاورزی یکی از مؤلفه‌های توسعه اقتصادی است و می‌تواند در ایجاد اشتغال در جامعه و نیز افزایش تولیدات ملی نقش مؤثری داشته باشد پیشنهاد می‌گردد که کتابخانه‌های عمومی در مناطق روستایی در خصوص توانمندسازی کشاورزان برنامه‌ریزی لازم را انجام دهند زیرا عدم توجه به این موضوع موجب اتلاف منابع ارزشمند طبیعی در کشور خواهد شد.
نارمنجی گفت: در این زمینه صرفاً تأمین منابع اطلاعاتی کشاروزی راهگشا نخواهد بود بلکه لازم است این گروه از کتابخانه‌ها با ارائه خدمات مناسب و برگزاری برنامه‌های جنبی، بستر لازم جهت بهره‌برداری حداکثری از این منابع را فراهم نماید تا بتوانند با تحول‌آفرینی در این حوزه نقش خود در توسعه اقتصادی مناطق روستایی و تبع آن توسعه اقتصاد ملی را ایفا نمایند. این امر بدون شک در ارتقای جایگاه کتابخانه در سطح جامعه نیز اثرگذار خواهد بود.
رئیس اداره امور کتابخانه‌ها و مشارکت‌های استان خراسان جنوبی برنامه‌ریزی این کارگاه‌ها از سوی کتابخانه‌های عمومی روستایی را ضروری دانست و گفت: در این صورت کتابخانه‌های عمومی احتمالاً خواهند توانست نقش خود را به عنوان مراکز آموزش اجتماعی به منظور توانمندسازی کشاورزان در سطح روستاها به خوبی ایفا نمایند.

پنل دوم همایش بین المللی کتابخانه های عمومی و کسب و کارهای کوچک برگزار شد

حمیده مؤمنی فراهانی، کتابدار کتابخانه عمومی علی ابن ابی‌طالب استان مرکزی به ارائه مقاله «تسهیل‌گری کتابخانه‌های عمومی در راه‌اندازی و توسعۀ کسب‌وکارهای کوچک» پرداخت.

وی گفت: کتابخانه‌های عمومی با ارائۀ خدمات و برنامه‌های ترویج کارآفرینی و نوآوری در زمینۀ کسب‌وکارهای کوچک از طریق ارتقای خود به مراکز فناوری، آموزشی، مشاوره‌ای، پژوهشی، پایگاه اجتماعی، واسطه‌گری و فضاهای سازنده و همچنین ایجاد زمینه و فرهنگ به‌منظور تشویق تولید خلاق در پیشرفت چشم‌اندازهای فناوری‌محور و اقتصاد دانش‌بنیان مشارکت دارند.

مؤمنی گفت: این نقش‌ها و کارکردها، کتابخانه‌ها و کتابداران را قادر به شرکت در یک جامعه و اقتصاد دانش‌بنیان ساخته، به‌گونه‌ای که خدماتشان را به عنوان نمود واضحی از تصویر هوشمندی، خلاقیت و رقابتی عرضه می‌کنند.


گفتنی است، پایان این پنل به پرسش و پاسخ اختصاص یافت. 

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
5 + 6 =