به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، رشیده بوالحسن، مشاور وزیر گردشگری، صنایع خلاق و هنرهای نمایشی ایالت ساراواک مالزی در حاشیه برگزاری همایش بینالمللی «کتابخانههای عمومی و کسبوکارهای کوچک» با مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور دیدار و در خصوص وضعیت کتابخانههای عمومی و گسترش تعاملات فرهنگی گفتگو کرد.
درابتدا مشاور وزیر گردشگری، صنایع خلاق و هنرهای نمایشی ایالت ساراواک مالزی ضمن ابراز خرسندی از حضور در ایران، گفت: طی حضور در کشور ایران و بازدید از کتابخانههای عمومی بزرگ و کوچک در تهران، یزد و مشهد و بهویژه از گنجاندن بخش کودک در این کتابخانهها بسیار لذت برده و بابت آن تبریک عرض میکنم.
وی با اشاره به برگزاری همایش بینالمللی کتابخانههای عمومی و کسبوکارهای کوچک، اظهار کرد: مشارکت کتابخانههای عمومی در حوره مهارتآموزی بسیار خاص است؛ بطور مثال هنگامی که از محیط کتابخانه برای عرضه و فروش محصولات خانگی استفاده میشود، در واقع به نوعی داریم در خصوص بازاریابی به آنان کمک میکنیم. همچنین در نظر داشته باشید که با انتقال آن به بقیه مناطق این صنایع را از حالت بومی به منطقهای تبدیل میکنیم.
رشیده بوالحسن با اشاره به نقش نهاد کتابخانههای عمومی کشور در این حوزه، گفت: نهاد کتابخانهها میتواند در برقراری ارتباط بین مشاغل علاوه بر مهارتافزایی، که فعالیتی بسیار جالب است، به حوزه فعالیت ستادی خود مبنی بر استمرار برقراری ارتباط بین مشاغل و کسبوکارها نیز که از اهمیت ویژهتری برخوردار است، حضوری پررنگ داشته باشد. توجه داشته باشید که صرف مهارتآموزی برای تولید محصول کافی نیست، بلکه باید مهارت نحوه عرضه و بازاریابی نیز آموزش داده شود. اطلاعات موردنیاز در این حوزه میتواند شامل چگونگی دسترسی مردم به مواد اولیه و مصالح با قیمت کلی است؛ چراکه بسیاری از کسبوکارهای خانگی در وهله اول به مقوله سودهی توجه ندارند.
وی تصریح کرد: از طرفی دیگر نهاد میتواند از موازیکاری جلوگیری کند؛ یعنی چندین روستا و یا منطقه در یک حوزه کاری فعالیت نداشته باشند. میتوانید با ارتباطگیری با وزرات میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، با تبدیل کتابخانهها به اماکن گردشگری، «گردشگری دانش» را راهاندازی کنید.
نهاد میتواند از موازیکاری جلوگیری کند؛ یعنی چندین روستا و یا منطقه در یک حوزه کاری فعالیت نداشته باشند. میتوانید با ارتباطگیری با وزرات میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، با تبدیل کتابخانهها به اماکن گردشگری، «گردشگری دانش» را راهاندازی کنید.
رئیس پیشین کتابخانه ایالت ساراواک مالزی در رابطه با نحوه ارائه خدمات به کودکان در کشور مالزی به ارائه بستههای فرهنگی مخصوص والدین و نوزاد در هنگام تولد در بیمارستان اشاره کرد.
وی ابراز کرد: یکی دیگر از مسائل مهم در کتابخانههای عمومی، ارائه خدمات به گروههای خاص همچون کودکان مبتلا به اوتیسم، سندروم داون، خوانشپریشی و... است. پیشنهاد میکنم با حضور والدین و کودکان دارای این قبیل مشکلات خدمات آموزشی مناسب ارائه شود.
رشیده بوالحسن در ادامه گفت: وجود آثار هنری در کتابخانهها به عنوان یک میراث فرهنگی، اجتماعی و محلی، باعث تقویت این میراث و ایجاد جاذبه برای مراجعهکنندگان میشود. به عبارت دیگر، میتوان محصولات بومی و هنری را در کتابخانهها به عنوان یک میراث ثبت و در این خصوص جلساتی همچون نقد کتاب با محوریت این میراث برگزار کرد.
وی ضمن تشکر از برگزاری این همایش، تأکید کرد: توجه داشته باشید که آموزش افراد حتی در سطح مدیریتی در این همایش باید از اهمیت بسیار بالایی برخوردار باشد. این قبیل همایشها میبایست به صورت مستمر ادامه داشته باشد.
مشاور وزیر گردشگری، صنایع خلاق و هنرهای نمایشی ایالت ساراواک مالزی در پایان گفت: باعث خوشحالی است که برخلاف آنچه که در رسانهها نشان داده میشود، ایران کشوری متفاوت، زیبا و دانشپرور و دانشپژوه است.
چهره واقعی ایران را در کتابخانههای عمومی ببینید
در ادامه مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور گفت: تلاش ما بر این است تا وضعیت کتابخانههای عمومی را مؤثرتر از آنچه تاکنون بوده است، نمائیم. آنچه که امروز به عنوان خدمات کتابخانهای ارائه میشود باید برای تمامی مردم با نیازهای متفاوت قابل دسترس باشد.
وی با اشاره به برگزاری همایش بینالمللی «کتابخانههای عمومی و کسبوکارهای کوچک» افزود: این همایش مقدمهای بر گسترش ارتباطات جهانی در حوزه کتابخانهها است. ما معتقدیم باید از تجربیات کشورهای دیگری که در حوزه کسبوکار فعالیت داشتهاند، استفاده کنیم. امیدوارم بتوانیم از نقطه نظرات مهمانان و سخنرانان در کنار نقاط قوت کتابخانههای عمومی ایران، برای بهبود وضعیت و سطح ارائه خدمات کتابخانهای استفاده کنیم.
این همایش مقدمهای بر گسترش ارتباطات جهانی در حوزه کتابخانهها است. ما معتقدیم باید از تجربیات کشورهای دیگری که در حوزه کسبوکار فعالیت داشتهاند، استفاده کنیم.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عممی کشور با اشاره به مبحث بازاریابی در کتابخانهها، اظهار کرد: در حوزه بازاریابی، در تلاش هستیم تا زنجیرهای از فروش محصولات تولیدشده در کتابخانهها را ایجاد کنیم. در حال حاضر نیز در کتابخانه مرکزی یزد مجموعهای از فروشگاهها برپا شده که در همین راستا فعالیت خواهند کرد. اعتقاد داریم باید از فضای موجود در کتابخانهها برای این امر به نحو احسن استفاده کنیم و شبکهای گسترده از عرضه و فروش تولیدات و محصولات بومی و محلی ایجاد کنیم.
وی اظهار کرد: معتقدیم در مراحل بعدی و در مسیر حرفهایتر شدن، میبایست تعاملات با دستگاههای همکار افزایش یابد. در تلاش هستیم وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، آموزش صنایع دستی را در کتابخانهها ارائه دهیم و در فرهنگ تجاری شدن آن نیز همکاریهای دوجانبه انجام شود.
مهدی رمضانی فرآیند با بیان اینکه آموزش کودکان در ایران به صورت رسمی را از ششسالگی آغاز میشود، گفت: اما در فضای سنتی ایران، موضوع قصهگویی از نوزادی و با لالایی شروع میشود که بعدها با روایت قصه ادامه پیدا میکند. در جلسه مشترک با وزارتهای فرهنگ و ارشاد اسلامی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نظر داریم تا برای والدینی که به تازگی صاحب فرزند میشوند، بستههای فرهنگی و آموزشی ارائه دهیم.
مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور در پایان تأکید کرد: یکی از اهداف ما در برگزاری این همایش این بوده است که برخلاف برخی تبلیغات، ایران واقعی را به دیگر کشورهای جهان نشان داده و ارتباطات فرهنگی گستردهتری را با آنان داشته باشیم.
ارسال نظر