شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶

رئیس انجمن علمی ارتقای کتابخانه‌های عمومی ایران؛

کتابخانه‌های عمومی برای تضمین ماندگاری خود نیازمند ارائه خدمات نوین هستند

کتابخانه‌های عمومی برای تضمین ماندگاری خود نیازمند ارائه خدمات نوین هستند

رئیس انجمن علمی ارتقای کتابخانه‌های عمومی ایران در حاشیه همایش بین‌المللی «کتابخانه‌های عمومی و کسب‌وکارهای کوچک» بر حفظ و ماندگاری کتابخانه‌ها با ارائه خدمات نوین به جامعه تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی، منصور کوهی رستمی، رئیس انجمن علمی ارتقای کتابخانه‌های عمومی ایران در حاشیه همایش بین‌المللی «کتابخانه‌های عمومی و کسب‌وکارهای کوچک» بر حفظ و ماندگاری کتابخانه‌ها با ارائه خدمات نوین به جامعه تأکید کرد.

منصور کوهی رستمی، رئیس انجمن علمی ارتقای کتابخانه‌های عمومی ایران گفت: این انجمن ۷ سال است که به صورت تخصصی در حوزه کتابخانه‌های عمومی فعالیت می‌کند. با توجه به اینکه کتابخانه‌های عمومی بزرگترین زنجیره فرهنگی کشور هستند، به دنبال این بوده‌ایم تا با استفاده از ابعاد علمی و با رویکردهای بین المللی، کتابخانه‌های عمومی را به بهترین شکل ممکن معرفی کنیم.

وی افزود: در واقع در تلاش هستیم تا تغییرات بزرگی که در کتابخانه‌های عمومی جهان اتفاق افتاده است را در ایران نیز داشته باشیم. به عبارت ساده‌تر، هدف بر این است تا انتظارات، کارکردها و نقش کتابخانه‌های عمومی در جهان را با توجه به بافت جغرافیایی و فرهنگی در ایران پیاده سازی کنیم.

کوهی رستمی اظهار کرد: کتابخانه‌ها برای تضمین ماندگاری خود در عصر جدید راهی به جز تدوین خدمات نوین ندارند.

وی با اشاره به برگزاری نخستین دوره این همایش در شیراز، گفت: تمرکز نخستین دوره این همایش بر روی مفهوم طراحی خدمت در حوزه کتابخانه‌های عمومی بود. با توجه به اینکه در ایران با چالشهای اقتصادی متعددی روبرو هستیم، مهمترین کار در این حوزه با توجه به تجربیات جهانی، برنامه ریزی در حوزه کسب وکارهای کوچک بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: لذا این سوال به یک ایده تبدیل شد که کتابخانه‌های عمومی به عنوان تامین کنندگان منابع اطلاعاتی و نهادهای اجتماعی چه نقشی می‌توانند در حوزه کسب وکارهای کوچک ایفا کنند؛ چراکه چالشهای در پیش روی حوزه اقتصادی کشور شاید به نوعی به دلیل عدم وجود منابع واطلات موثر و مفید باشد.

وی در خصوص نقاط قوت دومین همایش بین المللی، بیان کرد: تعاملات بین المللی در خصوص انتقال تجربیات یکی از نقاط قوت این همایش بود که ثمره آن نیز تغییر نگاه متخصصین حوزه کتابداری دیگر کشورها نسبت به حوزه کتابخانه های عمومی ایران بود. دیگر نقطه قوت این همایش، آشنایی کتابداران با فضا و منظومه فعالیت کتابخانه‌های عمومی کشورهای دیگر جهان در حوزه کسب و کارهای کوچک و ایفای نقش خود به عنوان مکان سوم است. کتابخانه‌ها در مقام مکان سوم برای جامعه، جایی است که مردم فرای فضای خصوصی و آموزشی بتوانند به فعالیتهای فرهنگی و موردعلاقه خود بپردازد.

رئیس انجمن علمی ارتقای کتابخانه‌های عمومی ایران با اشاره به بحث جایزه طراحی خدمات در حوزه کسب و کارها، اظهار کرد: در این طرح کتابداران فعال در حوزه کسب و کارهای کوچک به ارائه مقاله و تجربیات خود پرداختند.

وی با بیان اینکه ارتباط مستقیمی بین جامعه آگاه و کاهش آسیبهای اجتماعی وجود دارد، گفت: این مسئله نقش کتابخانه‌های عمومی را در حوزه ارتقای دانش و اطلاعات در جامعه پررنگ تر می‌کند. تمرکز امروز ما بر روی کتابخانه‌های عمومی کشور است که از تنوع ساختاری بالایی همچون آستان قدس، کانونهای فرهنگی مساجد، کانونهای پرورش فکری کودکان و نوجوانان، شهرداری و ... نیز برخوردار است. اگر بتوانیم کتابخانه‌ها را در حوزه عمومی و در یک جعبه قرار دهیم، می‌توانیم شاهد اتفاقات خوبی در آینده باشیم.

کوهی رستمی در خصوص پیوند اقتصاد و کتابخانه‌های عمومی، ابراز کرد: برای رشد اقتصادی یکی از اهرمها و بسترهای مناسب، ارائه آموزش و اطلاعات لازم است. بصورت معمول و سنتی انتظار می رود که کتابخانه‌های عمومی این کار را انجام دهند که اگر این کار به نحو احسن انجام شود قطعا توسعه اقتصادی را در پیش خواهیم داشت.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
6 + 3 =