به گزارش روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان خراسان رضوی، ۴ نفر از برگزیدگان همایش بینالمللی «کتابخانههای عمومی و کسبوکارهای کوچک» در آئین اختتامیه این همایش به تشریح نحوه حمایت کتابخانهها و نقش آنها در رشد کسبوکارهای کوچک پرداختند.
روند شکل گیری حرفه طراحی لباس و دوخت در روستای ویان شهرستان کبودرآهنگ کبود استان همدان
علی علیکرمی، برگزیده همایش از کتابخانه عمومی قدس روستای ویان شهرستان کبودرآهنگ کبود استان همدان در اختتامیه دومین همایش بین المللی «کتابخانههای عمومی: کتابخانههای عمومی و کسب وکارهای کوچک» از روند شکل گیری حرفه طراحی لباس و دوخت در روستای ویان شهرستان کبودرآهنگ کبود استان همدان گفت.
وی گفت: روستای ویان ۴۰۰۰ نفر جمعیت دارد که قالب فعالیت آنان کشاورزی بود. اما به واسطه برخی تغییرات جغرافیایی در طی دو دهه اخیر، رو به حرفه خیاطی آوردند که بسیاری از آنان در تهران فعالیت داشتند.
علیکرمی افزود: این فعالیت مشکلاتی همچون طولانی بودن مسافت و دوری از خانواده همراه با سهم کمی از درآمد آن برای روستائیان داشت. به واسطه برگزاری فعالیتها و برنامه های فرهنگی در روستا با عمده مشکلات روستائیان در این حوزه آشنا شدم. روستائیان به واسطه عدم داشتن مهارت و اعتماد به نفس، ترس از شروع کار داشتند.
وی تصریح کرد: این مسئله باعث جرقه خوردن ایده برگزاری کارگاه های آموزشی برای روستائیان در ذهن من شد که با استقبال بسیار بی نظیر اهالی روستا مواجه شد. این دوره ها کم کم پیشرفته تر و در حوزه طراحی لباس، دوخت و ... با همکاری برخی از سازمانهای استان از جمله سازمان فنی و حرفه ای برگزار شد.
نحوه شکل گیری ایده و سازماندهی کارگاه های پرورش پرندگان زینتی در کتابخانه ثامن الائمه خوزستان
کیمیا اندیشمند، برگزیده همایش از کتابخانه ثامن الائمه(عج) استان خوزستان در حاشیه برگزاری اختتامیه دومین همایش بین المللی «کتابخانههای عمومی: کتابخانههای عمومی و کسب و کارهای کوچک» از نحوه شکل گیری ایده و سازماندهی کارگاه های پرورش پرندگان زینتی در کتابخانه ثامن الائمه خوزستان گفت.
وی در خصوص جزئیات طرح خود در همایش، گفت: از سال ۹۴ شروع به برگزاری کارگاه های آموزشی در راستای استفاده از هنر برای سرگرمی بود. اما به مرور زمان تصمیم گرفتیم این هنر را از حالت سرگرمی صرف به یک کسب و درآمد تبدیل کنیم. برای کاهش برخی هزینه ها تلاش کردیم از مواد بازیافتی و هوش مصنوعی استفاده کنیم. همچنین آموزش استفاده از سایتهای باسلام و دی جی کالا برای فروش محصولات نیز داده شد.
اندیشمند افزود: در سال ۱۴۰۱، با ارتباط گیری با افراد شاغل در حوزه پرورش پرندگان زینتی، کارگاه های آموزشی پرورش پرندگان زینتی در کتابخانه برگزار شد.
کتابخانه مهتاب به واسطه فعالیتهای فرهنگی و هنری، نقطه امید مردم روستای بمپور است
زینب نوروزی، مسئول کتابخانه مهتاب قاسمآباد روستای بمپور استان سیستان و بلوچستان و برگزیده دومین همایش بین المللی «کتابخانههای عمومی: کتابخانههای عمومی و کسب و کارهای کوچک» بر پیوند هنر و کتاب در راستای افزایش سطح مطالعه و رشد اقتصادی جامعه تاکید کرد.
وی ضمن ارائه بیوگرافی خود، گفت: به پیشنهاد و تشویق مهتاب نوروزی، پیشکسوت سوزن دوزی به این حرفه رو آوردم. در واقع من نخستین دختری بودم که از روستای بمپور به دانشگاه راه پیدا کردم و از طریق سوزن دوزی مخارج تحصیل خود را تامین میکردم.
مسئول کتابخانه مهتاب با اشاره به احداث ساختمانی توسط مهتاب نوروزی برای آموزش زنان روستایی، افزود: در پی انجام فعالیتهای فرهنگی و آموزش بنده، بنا بر آن شد که مسئول کتابخانه عمومی روستا شدم و کم کم به این حرفه و فعالیت بسیار علاقمند باشم. مایه مباهات است که امروز کتابخانه تبدیل به یک نقطه امید برای اهالی روستا شده است.
وی در خصوص ارائه طرح سوزن دوزی در همایش، تصریح کرد: کلاسها و دورههای آموزشی با محوریت سوزن دوزی با حضور بالغ بر ۳۵۰ نفر از زنان روستایی در کتابخانه تشکیل شده است و این هنر به اندازهای رشد کرد که در همایشهای خارج از کشور از جمله کشور پرتقال نیز حضور داشتیم.
نوروزی با تاکید بر اینکه این امر موجب پیوند هنر و کتاب، اظهار کرد: این پیوند باعث افزایش سطح مطالعه و انس بیشتر ساکنین روستا به کتاب وکتابخوانی شده است.
برای جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهرها ابتدا باید به شناخت ظرفیتها پرداخت
سمانه رستمی، برگزیده همایش از کتابخانه عمومی شهدای علویه استان فارس در اختتامیه دومین همایش بین المللی «کتابخانههای عمومی: کتابخانههای عمومی و کسب و کارهای کوچک» برای رشد اقتصادی جامعه و عدم مهاجرت روستائیان به شهر باید ابتدا ظرفیتهای موجود را شناخت و سپس به پرورش آن پرداخت.
وی با بیان اینکه کتابخانه در واقع تنها مرکز فرهنگی روستا محسوب می شود، گفت: کتابخانه این ظرفیت را دارد که به تمامی نیازهای دانشی، اطلاعاتی و حتی خدمات فناوری پاسخ دهی کنند.
مسئول کتابخانه شهدای علویه در خصوص فعالیت خود در حوزه کسب و کارها، افزود: در طی سالیان فعالیت در کتابخانه و حضور در روستاهای مجاور به این نتیجه رسیدم که بسیاری از مردم پس از تولید محصول جایی برای عرضه ندارند. از طرفی نیز مهاجرت روستائیان به شهرها به واسطه برطرف کردن نیازهای اولیه خود دلیلی برای شناسایی ظرفیتهای هنری و شغلی مختلف روستا در من شد.
وی تصریح کرد: با همراهی و رایزنی های انجام شده با دیگر سازمانها اقدام به برگزاری کلاسها و دوره های آموزشی در حوزه های مختلف کردیم. این همه باعث ایجاد مشاغلی همچون ساخت زیورآلات، ترشیجات، آجیل و شیرینی و ... شد.
رستمی ضمن تقدیر از برگزاری این همایش و میزبانی استان خراسان رضوی، اظهار کرد: برگزاری کارگاههای آموزشی و پنلهای ارائه شده توسط سخنرانان داخلی و خارجی موجب افزایش دانش و استفاده از تجربیات دیگر همکاران و فعالان این حوزه شد.
حرکت در مسیر کسب و کارها باعث آشنایی کودکان با مفهوم کار و کسب درآمد میشود
افسانه مظفری، برگزیده همایش از کتابخانه عمومی زنده یاد محمدحسن رجبی استان فارس در دومین همایش بین المللی «کتابخانههای عمومی: کتابخانههای عمومی و کسب و کارهای کوچک» از لزوم آشنایی کودکان با مفهوم کسب و کار و کسب درآمد برای آنان گفت.
وی از کتابخانه عمومی زنده یاد محمدحسن رجبی استان فارس گفت: من از سال ۹۶ به مدت ۴ سال کتابدار برگزیده کشوری به واسطه ارائه طرحهای خلاقانه در حوزه کودکان و استمرار این امر بودهام. این طرحها عمدتا فرا کتابخانهای و برون سازمانی بود. همچنین در سال ۱۴۰۱ در قسمت خدمات فرا کتابخانه ای با ارائه ۴ طرح زمین ساز با محوریت محیط زیست، قصه گو شو، کمپ کتابخوانی و تسهیلگری در دسترسی به کتاب به عنوان نفر اول انتخاب شدم.
مسئول کتابخانه زندهیاد محمدحسن رجبی با اشاره به ارائه طرح «دستان کوچک کار» در این همایش، افزود: این طرح با محوریت کودکان تحت نظارت بهزیستی و با هدف آموزش مهارتهای دستی همچون عروسک سازی، جاکلیدی و ... ارائه شد. این امر باعث شد کودکان علاوه بر آشنایی با مفهوم کسب و کار آشنا، صاحب درآمد نیز برای خود شوند.
وی در خصوص کیفیت برگزاری همایش، اظهار کرد: کمال تشکر و قدردانی را از برگزاری این همایش دارم. کیفیت و اجرای این همایش از سطح بسیار بالایی برخوردار بود.
ارسال نظر