سه‌شنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۴

عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان مطرح کرد؛

کتابخانه‌های عمومی به دنبال آموزش‌های مؤثر در حوزه کسب‌وکارهای کوچک

کتابخانه‌های عمومی همواره با توجه به نیازهای معنوی و علمی جامعه به مجموعه سازی منابع می‌پردازند

عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان در حاشیه همایش بین‌المللی «کتابخانه‌های عمومی و کسب و کارهای کوچک» گفت: هدف ما ورود به مسائل دیگر سازمان‌ها همچون آموزش ضمن خدمت و... نیست؛ بلکه در نظر داریم آموزش‌های مؤثر را در جامعه پررنگ‌تر کنیم، تا عموم مردم بتوانند بصورت مستقل و بدون حمایت‌های دولتی در مشاغل کوچک و خانگی فعالیت کنند.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی، احمد شعبانی، عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان در حاشیه برگزاری دومین همایش بین‌المللی «کتابخانه‌های عمومی» از اهداف و چگونگی برگزای این همایش با موضوع کسب‌وکارهای کوچک با استفاده از ظرفیت‌های موجود در کتابخانه‌ها گفت.

احمد شعبانی، عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان در خصوص انگیزه و احساس نیاز به برگزاری این همایش با محوریت کسب‌وکارهای کوچک گفت: نخستین سمینار بین‌المللی انجمن علمی ارتقای کتابخانه‌های عمومی ایران تحت عنوان «طراحی و توسعه خدمات» برگزار شد. در آن همایش مصمم شدیم تا به یکی از موضوعات حائز اهمیت جامعه هدف کتابخانه، مبتنی بر شغل و حرفه بپردازیم.

وی افزود: در جامعه ایران مبحث شغل و حرفه از سوی دولت و خانواده از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ لذا کتابخانه‌های عمومی، به عنوان یک مؤسسه فرهنگی که بهره‌مند از تعدادی بسیار زیادی از موضوعات مختلف است، می‌تواند نقش بسزایی در این حوزه ایفا کند. البته توجه داشته باشید که در ۵۰ سال گذشته مبحث کسب‌وکارهای کوچک همواره مورد توجه کتابخانه‌ها بوده است.

شعبانی تصریح کرد: خوشبختانه با حمایت نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و به میزبانی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی این همایش به بهترین شکل ممکن برگزار شد.

وی با بیان اینکه کتابخانه‌ها باید در راستای معضلات و مشکلات جامعه فعالیت کنند، اظهار کرد: هدف ما ورود به مسائل دیگر سازمان‌ها همچون آموزش ضمن خدمت و... نیست؛ بلکه در نظر داریم آموزش‌های مؤثر و مفید را در جامعه پررنگ‌تر کنیم، تا عموم مردم بتوانند بصورت مستقل و بدون حمایت‌های دولتی در مشاغل کوچک و خانگی فعالیت کنند.

عضو هیئت مؤسس انجمن علمی ارتقای کتابخانه‌های عمومی ایران تأکید کرد: کتاب از زندگی انسان اخذ شده و مشکلات ذهنی ما را برطرف می‌کند؛ بنابراین وظیفه کتابخانه این است که مخاطب را در پیوند با جنبه‌های علمی کتاب قرار دهد و حرفه و شغل جنبه عملی امروز جامعه است. هنگامی که مخاطب از نزدیک با آموزش‌ها، متون و حرفه‌ها و بصورت عملی آشنا شود، قطعاً تأثیر بسزایی در ذائقه او خواهد گذاشت.

وی اظهار داشت: قصد ما این است که مسئله عمومی مردم را به عنوان یک جنبه فرهنگی در جامعه مورد رجوع قرار داده و مشکلات آنها را از طریق مطالعه مورد بررسی قرار دهیم.

این عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان ابراز کرد: مطالعه را می‌توان از دو منظر معنوی و جنبه‌های علمی بررسی کرد. کتابخانه‌های عمومی نیز بر اساس این دیدگاه به مجموعه‌سازی منابع خود می‌پردازند. اعتقاد دارم جامعه امروز ما نیاز به این نوع تحرک دارد. امیدوارم بازوی دولت، وزارت آمزوش و پرورش سعی داشته باشد تا دانش‌آموزان را با جنبه‌های عملی بیشتر آشنا سازد.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
8 + 3 =