به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان، سومین جلسه انجمن کتابخانههای عمومی استان خوزستان با حضور علیاکبر حسینیمحراب، استاندار خوزستان، عبدالله افرازهشهاوند معاون سیاسی- اجتماعی استاندار، مهرداد نیکو، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان، مجید منادی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، عباس حسین زاده، مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان و سایر اعضای حقیقی و حقوقی در سالن جلسات استانداری خوزستان برگزار شد.
علیاکبر حسینیمحراب، استاندار خوزستان در این جلسه با بیان اینکه نسل جوان امروزی با گوشی همراه از کتابخوانی دور شده است، گفت: برای ترویج کتابخوانی باید انگیزه کتابخوانی را در گوشی همراه ترویج دهیم تا به نسل امروزی ایده بدهیم و خودشان پویشها و کمپینهایی را در این خصوص راهاندازی کنند.
وی افزود: نسل امروزی به جای موسیقیهایی که بر روح و روان آنها تاثیر نامطلوب میگذارد، باید کتاب صوتی گوش دهند؛ در واقع با این رویکرد می توانیم فضای تهدید در خانوادهها را به فرصت تبدیل کنیم.
حسینی محراب ادامه داد: با توجه به وضعیت گرایش جوانان به فضای مجازی از تجربه سایر کشورها برای ترویج کتابخوانی نیز میتوانیم استفاده، برنامهریزی و سیاستگذاری کنیم.
استاندار خوزستان با اشاره به نقش موثر والدین در کتابخوانی فرزندان بیان داشت: در خانوادههایی که بیشتر اهل مطالعه هستند فرزندان کتابخوانتر بار میآیند و این اجتنابناپذیر است. در نتیجه خانواده مهمترین عامل ترویج فرهنگ مطالعه بین نسل جوان است.
حسینیمحراب با اشاره به برپایی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران پیشنهاد کرد: با توجه به ظرفیتی که در خوزستان و عراق وجود دارد در تقویم کشور میتوانیم تاریخی برای برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب در خوزستان نیز داشته باشیم که این امر هم از جهت درآمد و هم از جهت تشویق و رشد کتابخوانی موثر خواهد بود.
استاندار خوزستان با تاکید بر اینکه باید به مساله کتابخوانی به صورت واقعی، عینی و عملی با توجه به نیاز جامعه بپردازیم، گفت: باید شوق و انگیزه لازم برای کتاب خواندن ایجاد شود.
همچنین عبدالله افرازهشهاوند معاون سیاسی- اجتماعی استاندار خوزستان در این نشست گفت: در ارتباط عشایر با کتاب و کتابخوانی خلأهایی وجود دارد و نیاز است کمیته محتوایی در این حوزه و ذیل انجمن کتابخانههای عمومی استان تشکیل شود.
وی اضافه کرد: در این کمیته امور عشایر، کتابخانهها، سازمان تبلیغات، دهیاران و بخشدارن میتوانند عضو شوند و طراحیهایی برای تقویت هر چه بیشتر فرهنگ کتابخوانی برای عشایر داشته باشند.
افرازه شهاوند با بیان اینکه سرانه مطالعات والدین بسیار پایین است، تصریح کرد: متاسفانه اتفاقات بدی در خانوادهها رخ میدهد و این واقعیت است که پدر و مادرها از لحاظ اطلاعات عمومی و مذهبی بیسوادتر میشوند و فرزند نیز تاثیر میپذیرد. بنابراین در کنار اهدای کتاب باید به این موضوعات نیز بپردازیم.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار خوزستان با تاکید بر اینکه برای اهدای کتاب باید از ظرفیت مردمی استفاده شود، گفت: در کنار کتابهایی که خیرین و سازمانها اهدا میکنند، پویش مردمی بسیار مهم است زیرا رقم درخور توجهی از کتابهای مردم بلااستفاده مانده است؛ بنابراین مردم بسیار قویتر از خیرین و سازمانها میتوانند کتاب اهدا کنند.
افرازهشهاوند با بیان اینکه همافزایی دستگاههای مختلف بسیار ضرورت دارد، گفت: لازم است راهکارهایی ایجاد کنیم تا مردم به حوزه کتاب و کتابخوانی علاقهمند شوند.
همچنین عباس حسینزاده، مدیرکل کتابخانههای عمومی خوزستان با بیان اینکه اهدای کتاب پیامدهای بیبدیلی در افزایش آگاهی و توانایی جامعه دارد، گفت: اگر همگان در آن تامل کنند، لحظهای برای دل کندن از کتابهای خوانده شده خود درنگ نمیکنند و آنها را به کتابخانهها میبرند تا با یک وقف کوچک و دلچسب نقشی به وسعت دانایی در توانایی هم استانیهای خود داشته باشند.
وی افزود: پویش اهدای کتاب فرصتی است برای تامین نیازهای اطلاعاتی و منابع مورد نیاز اعضا و مراجعان به کتابخانههای عمومی که به صورت مستمر نیازسنجی آن از طریق همکاران ما در سراسر استان انجام میشود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی خوزستان با اشاره به اینکه در پویشی که سالهای قبل و در سطح کتابخانهای برگزار شد، تعداد ۳۶ هزار نسخه کتاب اهدایی دریافت و به مخازن کتابخانههای عمومی اضافه شد، اظهار کرد: در پویش طرح سال جاری به صورت گستردهتر هدف جذب ۱۰۰ هزار نسخه دیده شده است.
حسینزاده اضافه کرد: مشارکت و همراهی مجموعه سازمانهای مردمنهاد، خیرین و عموم مردم را خواستاریم که این حضور و مشارکت حداکثری و جذب ۱۰۰ هزار نسخه مورد انتظار، در کنار ارزش محتوایی و غنیسازی مخازن کتابخانههای عمومی استان، آوردهای ۱۰ میلیارد تومانی خواهد بود.
وی با اشاره به آغاز طرح اهدای کتاب از ۲۳ آبان، گفت: با توجه به مشارکت و اهدای ۵۵۰۰ نسخه توسط سازمان آب جنوب شرق استان و به منظور الگوگیری صنایع از این سنت حسنه در حوزه فرهنگ رونمایی از پوستر در ۲۳ آبان در شهرستان کارون انجام خواهد شد. در ذیل جشنواره اهدای کتاب فعالیتهای متنوع فرهنگی و خلاقانه کتابمحور همراه خواهد بود که اختتامیه آن ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ همزمان با سالروز تاسیس نهاد کتابخانههای عمومی کشور برگزار خواهد شد.
در پایان این جلسه از پوستر سی و یکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی رونمایی شد.
ارسال نظر