به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان، آیین نکوداشت سی و یکمین دوره کتاب، کتابخوانی و کتابدار با حضور، رضا قاسمیان، معاون سیاسی و امنیتی استاندار؛ رضوان باقلاچی، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری؛ محمود صفری، شهردار اردبیل؛ امیر رجبی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ پروانه رضاقلیزاده، مدیرکل کتابخانه های عمومی؛ ملیحه ملک زاده، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان؛ حامد رضائی، مدیرکل بهزیستی؛ مصطفی آمون، مدیرکانون های فرهنگی هنری مساجد و جمعی از کتابداران، کتابخوانان، ناشران و نویسندگان در تالار بیضای اردبیلی برگزار شد.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار اردبیل در این مراسم با اشاره به اهمیت کتاب و توجه به این کالای ارزشمند در زندگی اظهار داشت: واژهها و کلمات به مثابه موجودات زنده دارای قدرت هستند و در این بین کتابها سرشار از واژهها و کلمات و به مانند دانشمندان ساکتی هستند که در کتابخانهها به انتظار انتقال و ارائه اطلاعات و دادههایشان به اهال فرهنگ و معرفت هستند.
وی خاطر نشان کرد: در بیشتر جوامع ثروت و قدرت نظامی از عوامل قدرت هستند در حالی که مهمترین منشا قدرت اکنون آگاهی و دانایی است و در صورتی که علم و آگاهی با ثروت و توان نظامی تلفیق پیدا کند قدرت پایدار حاصل خواهد شد.
وی با اشاره به برخی مشکلات اقتصادی در کشور افزود: در شرایطی که کشور به دنبال تحریم دشمنان با برخی مشکلات اقتصادی روبرو است اما از لحاظ نظامی بواسطه حضور و داشتن دانشمندانی با سطح سواد و اطلاعات بالا دارای کارنامه درخشانی در سطح جهان هستیم.
در ادامه این مراسم محمدرضا اسفاری مدیرکل ترویج کتابخوانی و امور فرهنگی کشور از افزایش تعداد کتابخانه های در سطح کشور خبر داد و افزود: هفته کتاب فرصت مناسبی برای بیشتر صحبت کردن در مورد کتاب و اهمیت آن در جامعه است و تمام تلاش ما در دولت سیزدهم تسهیل دسترسی همه اقشار جامعه به کتاب و کتابخوانی است.
اسفاری خاطرنشان کرد: در همین راستا افزایش تعداد فیزیکی کتابخانهها بویژه کتابخانههای مرکزی از اهمیت خاصی برخوردار است و همچنین افزایش کتابخانههای سیار با دستور وزیر صمت و تلاش وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی محقق شده و طی این دستور شاهد افزایش قابل ملاحظه ی کتابخانه های سیار در سطح کشورخواهیم بود.
وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت رسانه ملی برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه گفت: ما با استفاده از ظرفیتهای موجود در رسانه ملی و برنامه سازی در تلویزیون در قالب برنامههایی چون "هدهد سفید" و "خاله گندم و سنا"، برنامه "نقاشی نقاشی" و تولید انیمیشن "خانم و آقای کتابدار" سعی کردیم تا رویکرد جدید نهاد کتابخانهها و تبدیل آن به یک پایگاه اجتماعی و پاتوق فرهنگی سالم را به مردم معرفی کنیم.
مدیرکل ترویج کتابخوانی و امور فرهنگی کشور با اشاره به اینکه هدف اصلی نهاد کتابخانه ها پرچمداری مطالعه و کتابخوانی است گفت: رویکرد جدید ما در نهاد، تبدیل کتابخانه های عمومی به عنوان پایگاه فرهنگی و اجتماعی است که در صورت محقق شدن این موضوع و آشنایی مردم با فعالیتهای جدید کتابخانهها شاهد تحقق این هدف و نهادینه شدن فرهنگمطالعه و کتابخوانی در جامعه خواهیم بود.
وی در ادامه با بیان اینکه نهاد کتابخانهها در حوزه فرهنگی طی دو سال اخیر به دنبال اجرای برنامههای متفاوت و خلاقانهتر است گفت: طرح کتابت ملی و سراسری قرآن کریم توسط اعضای کودک و نوجوان، رونمایی از جلد ۱۷ کتاب هدهد سفید و برگزاری موکبهای فرهنگی در ۵ استان مرزی که با کشور عراق داشتیم از جمله اقدامات فرهنگی نهاد کتابخانههای کشور در دو سال اخیر است.
در بخش دیگر این مراسم پروانه رضاقلیزاده با اشاره به فعالیت ۶۶ باب کتابخانه عمومی و ۱۷ باب کتابخانه مشارکتی در سطح استان اردبیل گفت: بیش از ۶۰ هزار تن از اردبیلیها در کتابخانههای این استان عضو هستند و بالغ بر یک میلیون منبع و نسخه کتاب در کتابخانههای عمومی در اختیار این افراد قرار دارد.
رضاقلیزاده خاطرنشان کرد: ۲۴هزار و ۸۰۰ نسخه کتاب نیز توسط مردم و سازمانهای مردم نهاد به کتابخانههای عمومی استان اهدا شده است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان در تشریح پروژه های کتابخانه ای گفت: کتابخانه خیرساز ورگه سران شهرستان سرعین تکمیل و در دهه فجر به بهره برداری خواهد رسید و پیشرفت ۹۰ درصدی آمفی تئاتر کتابخانه مرکزی بعد از ۱۵ سال انتظار میرود تا پایان سال به بهره برداری برسد.
رضاقلیزاده گفت: امسال میزان امانت کتابخانهها ۴۰۶ هزار و ۱۱۴ جلد کتاب بوده که نسبت به سال گذشته ۴۸ درصد افزایش امانت کتاب داشته و همچنین در عضویت کتابخانه ۲۷ درصد رشد داشتهایم.
اجرای نمایش در مورد کودکان غزه و اجرای سرود در مورد کتاب و همچنین رونمایی از کتاب هاب ویژه بخش روشندلان از بخش های دیگر این مراسم بود.
در پایان این مراسم از کتابداران برگزیده و فعالان حوزه کتاب و کتاب خوانی به شرح زیر، تجلیل شد:
برگزیدگان استان در سطح ملی:
فاطمه مهری (کتابدار کتابخانه عمومی شهید باهنر پارس آباد) به عنوان کتابدار برتر کشوری
سمیه نظری (عضو کتابخانه عمومی شهید اندرزگو روستای ایران آبادِ پارس آباد) به عنوان کتابخوان برتر کشور
کتابدار برتر نهادی:
کوثر نوری (کتابدار کتابخانه عمومی شمس تبریزیِ نیر)
مریم ودایع خیری (کتابدار کتابخانه عمومی حبیب الله امامیِ نمین)
رقیه منتظر نظام (کتابدار کتابخانه مرکزی استان)
مسئول کتابخانه برتر نهادی:
گلزار آفتابی (مسئول کتابخانه عمومی شیخ احمد مختاری روستای ملاکندیِ پارس آباد)
سمیه شیرین (مسئول کتابخانه عمومی امام رضا علیه السلام پارس آباد)
نسیم امامقلی زاده (مسئول کتابخانه عمومی شهید حسین اسدیِ مشگین شهر)
سوسن روح آور (مسئول کتابخانه عمومی شهید باهنرِ پارس آباد)
کتابخانه برتر نهادی:
کتابخانه عمومی شهید حسین اسدیِ مشگین شهر (با سپاس و قدردانی از زحمات همکاران عزیز: نسیم امامقلی زاده، مریم غفارزادگان، ابراهیم حبیبی)
کتابخانه عمومی شمس تبریزیِ نیر (با سپاس و قدردانی از زحمات همکاران عزیز: کوثر نوری و پیمان جلیل پور)
کتابخانه عمومی شهید رجاییِ پارس آباد (با سپاس و قدردانی از زحمات همکاران عزیز: مهناز اکبری، شهناز قرداشخانی، راحله ارجمند و محمد سرداری)
کتابخانه برتر مشارکتی:
کتابخانه عمومی مکتب الرضا (ع) مسجد اعظم اردبیل
مسئول کتابخانه برتر مشارکتی:
پری رخ حیدری (مسئول کتابخانه فرهنگسرای سوم خردادِ اردبیل)
لیلا صالحی (مسئول کتابخانه ثامن الحجج علیه السلام حوزه علمیه خواهرانِ پارس آباد)
بهروز محمدی (مسئول کتابخانه زندان مرکزی مشگین شهر)
کتاب خوان برتر:
السا غریبه (عضو کتابخانه عمومی نیارِ اردبیل)
نازنین زهرا اسدی (عضو کتابخانه عمومی ولایتِ بخش فیروزآبادِ کوثر)
حامد نوعی (عضو کتابخانه عمومی شیخ محمدعلی اجارودیِ بخش مورانِ گرمی)
بابک پورمولوی (عضو کتابخانه عمومی سردار سلیمانیِ بیله سوار)
علی عبدلی (عضو کتابخانه مرکزی اردبیل)
تقدیر ویژه:
مینا شهبازی آذر (مسئول کتابخانه عمومی شهید اندرزگو روستای ایران آبادِ پارس آباد)
اهداکننده برتر کتاب:
حمیدرضا نوروزی از شهرستان پارس آباد (با اهدای ۵۱۲۰ جلد کتاب و ۶۰ بسته لوازم التحریر؛ مجموعاً به ارزش ۵ میلیارد ریال)
همکاران پیشکسوت:
جعفر نوع خواه (معاون سابق اداره کل)
میررضا حسینی (کتابدار سابق کتابخانه های عمومی شهرستان اردبیل)
معلمان کتاب خوان و یاوران مطالعه:
اسدالله فرنگی (معلم مدرسه معرفت شهر عنبران)
آذر نجفی (معلم مدرسه مطلعی نمین)
مهناز شفقتی (معلم مدرسه غیرانتفاعی نمین)
هاجر حسینی (معاون پرورشی مدرسه پسرانه سما اردبیل)
رقیه هاشمی (مدیر مدرسه محتاج الهی اردبیل)
علی برزگر (معلم مدرسه آزادگان نمین)
پریسا نمادی (معاون پرورشی مدرسه ایلناز اردبیل)
مینو ابراهیم خلیلی (معاون پرورشی مدرسه دخترانه راهیان صادق اردبیل)
بهرام گل پرور (مدیر مدرسه شهید بهشتی ۱ اردبیل)
حبیبه جلیل وند (معلم مدرسه صدیقه الزهرا نیر)
ارسال نظر