به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، با طراحی و اجرای همایش بینالمللی کتابخانههای عمومی و کسبوکارهای کوچک، گام مهمی در راستای توسعه کسبوکارهای خرد و خانگی با استفاده از ظرفیت کتابخانههای عمومی برداشته شده است. در همین راستا، رویداد «مربی شو» نیز از سوی نهاد کتابخانههای عمومی کشور برگزار میشود.
محمدرضا هراتی، معاون توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور در این خصوص گفت: امروز، کتابخانه در سراسر کشور، به یک پایگاه اجتماعی تبدیل شده که علاوه بر حوزه فرهنگ، در دیگر بخشها، از جمله عرصههای اجتماعی و اقتصادی نیز، دارای نقش و کارکردی مؤثر است؛ از جمله میتوان به همایش بینالمللی کتابخانههای و کسبوکارهای کوچک اشاره کرد که به همت نهاد آغاز شد و نتایج بسیار قابل توجهی نیز، در پی داشته و دارد.
وی با بیان اینکه کتابخانهها، نقش مؤثری در توسعه کسبوکارهای کوچک دارند، گفت: بررسی نتایج این طرح، نشان داد کتابخانهها ضمن اینکه به اقتصاد، بهویژه در مناطق روستایی کمک کردهاند، موجب حفظ جمعیت روستایی شدهاند و به احیای برخی از مشاغل سنتی، یاری رساندهاند.
معاون توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی نهاد با اشاره به رویداد «مربی شو» گفت: این رویداد، با بهرهگیری از تجارب ارزشمند همایش بینالمللی کتابخانههای عمومی و کسبوکارهای کوچک و آموزش کاربران کتابخانههای عمومی در سالهای اخیر، اجرا خواهد شد.
هراتی درباره اهداف این رویداد گفت: توسعه عدالت آموزشی و فرهنگی، کمک به رشد و تعالی و مهارتافزایی کتابداران و اعضای کتابخانههای عمومی کشور، شبکه سازی کتابداران، اعضا و مربیان کارگاههای آموزشی که دارای مهارت یا دانشی برای آموزش به سایرین در راستای مولدسازی و فعالیت اجتماعی و اقتصادی هستند، از جمله اهداف این طرح است.
وی تصریح کرد: در این رویداد با بهرهگیری از اساتید مجرب و برجسته در ۸ سرفصل، کلیدهای طلایی فنون تدریس، کسبوکار، جذب مخاطب و نحوه کسب درآمد آموزش داده میشود.
هراتی یادآور شد: شرکت در این رویداد برای کتابداران، مربیان و اعضای کتابخانههای عمومی کشور رایگان است.
معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد با بیان این که رویداد «مربی شو» از سه بخش تشکیل شده است، گفت: بخش اول، ثبت نام و ارسال آثار است که از تاریخ ۱۸ بهمن ماه تا ۱۸ اسفند، جریان دارد. شرکتکنندگان باید یک فیلم سه دقیقهای از خود به پایگاه morabisho.hanil.life ارسال کرده و از این طریق، مهارت خود را معرفی کنند. شرکتکنندگانی که صفحه مجازی با مخاطب بیش از پنج هزار نفر دارند، کافی است به هنگام ثبت نام، نشانی صفحه مجازی خود را درج کرده و شرح مختصری از توانمندی خود ارائه کنند. در واقع این عزیزان نیازی به ارسال فیلم معرفی ندارند و صفحه مجازی آنها، معرف ایشان و توانمندیهایشان خواهد بود. آثار ارسالی، توسط اساتید متخصص هر حوزه، بررسی و پس از تأیید نهایی، به مرحله بعد راه پیدا میکنند.
وی ادامه داد: بخش دوم این رویداد، برگزاری دورههای آموزشی مجازی، با حضور اساتید و مربیان برجسته در اصول تربیت مربی است که در کتابخانههای عمومی برپا خواهد شد.
هراتی تصریح کرد: سومین بخش رویداد «مربی شو»، برگزاری مسابقه است. پس از گذراندن دورههای آموزشی، شرکتکنندگان ۳۰ روز فرصت دارند تا با استفاده از آموزشهای دریافت شده، نسبت به نگارش طرح درس مختصر و ضبط یک فیلم از تدریس کارگاهی خود به مدت ۴۵ تا ۹۰ دقیقه، اقدام کنند. نفرات برتر، پس از داوری، مشخص میشوند.
معاون توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی نهاد در پایان یادآور شد: گام آخر، جشن امضای قرارداد تدریس و ایجاد حساب کاربری ویژه مربیان خواهد بود. انشاءالله این جشن در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.
ارسال نظر