به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان سمنان، ویژهبرنامه «حکیم حکایات» به مناسبت روز بزرگداشت سعیدی شیرازی با حضور اساتید و جمعی از شاعران شهرستانهای گرمسار و آرادان برگزار شد.
محفل ادبی بزرگداشت استاد سخن سعدی شیرازی در سالن کنفرانس فرهنگسرای خورشید تابان گرمسار
در این برنامه ضمن شعرخوانی تعدادی از شاعران حاضر، محمد میرزایی استاد دانشگاه با بیان اینکه اشعار شیخ اجل سعدی شیرازی بسیار فصیح، شیوا، خوشخوان و همهفهم است، به آثار ارزشمند این شاعر بزرگ ایرانی اشاره کرد و گفت: آثار سعدی از جمله گلستان و بوستان آنقدر از آراستگی و محتوا برخوردار هستند که هر هنرمندی که وارد آن میشود، بیشتر دچار حیرت میشود. سعدی مانند نگارگر، نقاش و عکاسی است که بسیار با شهود و آگاهی از عناصر طبیعت، خداوند، خود و تمام هستی با ظرافت و لطافت سخن میگوید. به قول خودش «هر باب از این کتاب نگارین که برکنی همچون بهشت گویی از آن باب خوشتر است.»
محمد میرزایی پس از ترسیم حاکمیت دوران زندگی سعدی در ایران گفت: با وجود آشوب و بلوایی که در عصر زندگی این شاعر و ادیب بلندآوازه بر کشور ایران حاکم شده بود، گل کردن شخصیت سعدی یکی از ویژگیهای وی بوده است که با استفاده از واژگان و پسامدهای لطیف، پرکشش و وزین آوازهای را برای ایران رقم زد که با گذشت قرنها هنوز مطالب و اشعار وی بر جانها حکمرانی دارد.
در ادامه شاعران حاضر در این محفل ادبی نیز شیخ اجل سعدی شیرازی را از شاعران برجسته ایران دانستند و به خوانش چند غزل از این شاعر بیهمتا پرداختند.
محفل ادبی بزرگداشت استاد سخن سعدی شیرازی در اقامتگاه بومگردی سرای پدربزرگ روستای پاده شهرستان آرادان
در ابتدای این برنامه ابراهیم مونسان رییس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان آرادان به ارائه توضیحاتی پیرامون زندگی، شخصیت و آثار شیخ اجل سعدی شیرازی پرداخت.
وی اظهار داشت: گلستان سعدی در ۸ باب نگاشته شده و سعدی در این اثر با انتخاب کلمات مناسب و گزینشهای درست، خواننده را به وجد میآورد. واژهها در گلستان از نوعی موسیقی جاندار و همچنین نوعی هم آوندی و هماهنگی برخوردارند.
مونسان در خصوص دیگر اثر سعدی نیز گفت: بوستان سعدی در ۱۰ باب نوشتهشده و پندها و آرزوهای سعدی در بوستان بیش از دیگر آثار او جلوهگر است. بهعبارتدیگر سعدی مدینه فاضلهای را که به دنبال آن بود، در بوستان تصویر کرده است. در بوستان انصاف و حق پذیری فضیلتی است گرانقدر و ستودنی و سراسر این دو کتاب ارزشمند پند و اندرز و مفاهیم تعلیمی است.
در این محفل ادبی که در سرای پدربزرگ روستای پاده شهرستان آرادان برگزار شد، شاعران سرودههای خود را قرائت و سخنرانان در خصوص جایگاه و نقش سعدی شیرازی در ادب و فرهنگ ایرانزمین و آثار این شاعر پرآوازه مطالبی بیان کردند.
گفتنی است، اول اردیبهشتماه در تقویم ملی ایرانیان همزمان با سالروز تولد شیخ اجل سعدی که فرهنگوران او را بهعنوان استاد سخن میشناسند، روز سعدی نامگرفته است.
ارسال نظر