بهگزارش روابطعمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان مازندران، نشست هماندیشی خیرین توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی استان مازندران، با حضور سکینهخاتون مهدیانپور، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان، خیرین توسعه کتابخانهسازی از شهرستانهای استان صبح چهارشنبه (۲۱ شهریور ۱۴۰۳) در محمودآباد برگزار شد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان مازندران با اشاره به وجود ۱۶ کتابخانه خیرساز در این استان، از آمادهسازی برای استقرار کتابخانه سیاری که توسط یک خیر اهدا شد برای روستاهای کمتربرخوردار چالوس خبر داد و گفت: ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و توسعه زیرساختهای کتابخانهها مأموریت مهمی است که ما در راستای تحقق آن گام برمیداریم.
وی افزود: در حوزه توسعه زیرساختهای کتابخانهها فعالیت مجزایی را از سال ۱۳۸۲ آغاز کردیم که منجر به این شد که در حال حاضر ۱۳۰ مکان فرهنگی در استان مازندران داشته باشیم که ۱۲۴ مورد آن کتابخانه و ۶ مورد آن سالن مطالعه است.
سکینه خاتون مهدیان پور اظهار کرد: کتابخانهها همواره مکانی فرهنگی برای تعامل و ارتباطات مردمی بوده و همه اقشار جامعه در این کتابخانهها رفت و آمد دارند و خدمات میگیرند.
وی با بیان اینکه بسیاری از روستاهای ما مکان فرهنگی ندارند، از کتابخانهها با عنوان تنها مکان فرهنگی در روستاها یاد کرد و گفت: آموزش و پر کردن اوقات فراغت بچهها خدماتی است که مردم در کتابخانهها میگیرند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی مازندران با اعلام اینکه ۱۶ کتابخانه در مازندران خیرساز است، عنوان کرد: از سال گذشته توانستیم ساختار جدید مجمع خیرین را راهاندازی کنیم، در این نشست هدف بهرهگیری از نقطه نظرات مطرح شده توسط خیرین است.
حسین اسلامی مدیرعامل انجمن خیرین توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی مازندران در این نشست بر لزوم آملشناسی و انجام کار فرهنگی شایسته برای استان تأکید کرد و گفت: پدر تاریخ جهان اسلام آملی است، پدر تاریخ مازندران هم آملی است، زمانی که کل ایران مدرسه نداشت آمل مدرسه داشت.
مدیرعامل انجمن خیرین توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی مازندران ادامه داد: خیرین در حوزههای مختلف باید در کشور مطرح شوند، پایهگذاری توسعه کتابخانهها با حضور خیرین باید هدفمان باشد.
وی تأکید کرد: خیرین کتابخانهساز باید کتابخانه را خانه و مسئولان را خادم خود بدانند، خیرین بهدنبال کسب منفعت نیستند دوران خدمت را تمام کردند و به جایی رسیدند که کاری اساسی انجام دهند. رسیدن به اینجا جای شکر از خدا و تشکر از خود دارد.
اسلامی همچنین بیان کرد: خیرین حکم نهالی را دارند که تبدیل به درختی بزرگ شدند و میوهای رسیده میدهند. دورهمی خیرین اقدامی است که تازه جان گرفته و اگر استمرار داشته باشد، بسیار اثرات وسیعی در سطح کشور و خارج از آن خواهد داشت. مجمع خیرین کتابخانهساز را باید زنده کنیم؛ مردم منتظر هستند؛ دورهمی آنها تاریخ تولد دوبارهای است و آنها میتوانند تبدیل به رستم دستان شوند.
خیرین کتابخانهساز جهادگران حوزه فرهنگ هستند
در ادامه روح الله علیزاده، فرماندار محمودآباد خیرین کتابخانهساز را جهادگران حوزه فرهنگ و در خط مقدم جهاد دانست و گفت: شهرستان محمودد آباد ۸۵ روستا، دو شهر، ۳۳ کیلومتر ساحل و ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که در ایام تعطیلات جمعیتش به دو برابر و بیش از آن میرسد که فرهنگهای مختلفی دارند. باید مراقب باشیم که مهمان روی فرهنگ ما اثر نگذارد و برعکس ما بهعنوان میزبان اثرگذار باشیم، ما کتب قوی و نویسندگان بزرگی داریم که ظرفیت است.
ارسال نظر