شنبه ۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۳

با حضور مسئولان کشوری؛

آیین اختتامیه نخستین جشنواره کتابخوانی ویژه عشایر با عنوان «بیلیک اوبالاری» برگزار شد

جشنواره کتابخوانی عشایر

آیین اختتامیه نخستین جشنواره کتابخوانی ویژه عشایر با عنوان «بیلیک اوبالاری» و رونمایی از پوستر دومین دوره این جشنواره با عنوان «طعم کتاب با عشایر» با حضور جمعی از مسئولان ملی، استانی و شهرستانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل، آیین اختتامیه نخستین جشنواره کتابخوانی عشایر با عنوان «بیلیک اوبالاری» و آیین رونمایی از دومین دوره این جشنواره با عنوان «طعم کتاب با عشایر» با حضور حجت‌الاسلام بحرینی، نماینده ولی فقیه در امور عشایر کشور؛ میرولی صفرزاده، مشاور رئیس سازمان امور عشایری کشور؛ جابر جهانبین، فرماندار شهرستان پارس آباد؛ رضوان باقلاچی، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری؛ پروانه رضاقلیزاده، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان؛ علی پیرجاهد، مدیرکل امور عشایر استان و جمعی از روسای طوائف ایل شاهسون در سالن اجتماعات جهاد کشاورزی شهرستان پارس آباد برگزار شد.

پروانه رضاقلیزاده، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان در این مراسم با اشاره به اهمیت عشایر در بیانات رهبر معظم انقلاب که آنان را بحق، ذخایر انقلاب نامیده‌اند، اظهار داشت: اراده و اهتمام نهاد کتابخانه­‌های عمومی کشور برای تحقق عدالت فرهنگی و برخورداری همه اقشار به ویژه ساکنان مناطق کم­‌برخوردار و غیرشهری از خدمات کتابخانه ‌ای ما را مصمم کرد تا به ایده برگزاری جشنواره کتاب­خوانی، ویژه عشایر عزیز استان­مان مبادرت ورزیم.

وی افزود: جشنواره حاضر که آن را «بیلیک اوبالاری» به معنی دلالت­مند «مجموعه­ اتراقگاه­‌های دانایی» نامیده‌ایم از اسفند سال گذشته با رونمایی پوستر توسط استاندار اردبیل و انتشار فراخوان عمومی آغاز به کار کرد و باید اذعان کنم میزان بالای توجه و استقبال عشایر عزیز و تلاش همکارانم در دبیرخانه این جشنواره بسیار امیدوارکننده بود. منبع این جشنواره، کتاب ارزشمند، تحسین ­برانگیز و جهانی­ شده «کوه مرا صدا زد»، آفریده نویسنده نامدار محمدرضا بایرامی بود که امروز نیز شاهد حضور ایشان در اختتامیه این جشنواره کتابخوانی هستیم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان تصریح کرد: جشنواره در سه بخش بر اساس گروه سنی «کودک»، «نوجوان» و «جوان و بزرگسال» و در ۱۴ محور برگزار شد. محورهایی چون «تصویرسازی از طبیعت و زیست عشایری» و «بازگویی قصه‌های عامیانه» برای گروه سنی کودک (۷ تا ۱۲ ساله­‌ها)، محورهای خلاقانه‌ای همچون «نامه به شخصیت اصلی داستان (جلال)» و «دست­ سازه­ های بومی» با استفاده از مواد در دسترس زندگی عشایری برای نوجوانان عزیز (۱۲ تا ۱۸ ساله­ ها) و محورهایی همچون «پرسشنامه چهارگزینه ­ای»، «نامه به نویسنده داستان» و «معرفی کتاب در قالب فایل­‌های تصویری سه دقیقه­‌ای و انتشار آن در فضای مجازی» برای جوانان و بزرگسالان در نظر گرفته شده بود. خوشبختانه آثار درخشانی در همه محورها به دبیرخانه ارسال شد و پس از انجام داوری، امروز مفتخریم که برگزیدگان گرامی را معرفی و از ایشان تقدیر کنیم.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان در ادامه سخنان خود گفت: حدود ۶۵۰ نفر به صورت مجازی و نزدیک به ۷۰۰۰ نفر به صورت مکتوب در جشنواره شرکت کردند. در پی همراهی، حمایت و مشارکت گسترده قشرهای مختلف عشایر در اقصی نقاط استان، امروز مقارن با اختتامیه نخستین دوره جشنواره کتاب­خوانی عشایر، از پوستر دومین دوره آن هم در انتهای برنامه رونمایی خواهد شد و امیدوارم در ماه­ های پیش ­رو با تدوین و اعلام برنامه ­های مبتکرانه و پوشش کاستی­ های دوره نخست، بار دیگر شاهد رواج کتاب­خوانی و توسعه دانایی در میان شما باشیم.

در ادامه این مراسم حجت الاسلام بحرینی، نماینده ولی فقیه در امور عشایر کشور با اشاره به بیانات حضرت امام خمینی(ره) که عشایر را ذخایر انقلاب دانستند، گفت: از دیرباز عشایر اقصی نقاط کشور به ویژه عشایر ایل شاهسون اردبیل در پاسداری و حراست از تمامیت و کیان ایران اسلامی نقش مهمی برعهده داشتند  که این مهم در دوران دفاع مقدس نیز آشکار شد و عشایر شهدای زیادی تقدیم ایران اسلامی کردند.

نماینده ولی فقیه در امور عشایر کشور به نقش مهم و اثرگذار عشایر در تولید ثروت اشاره کرد و افزود: این قشر یکی از مولدترین اقشار جامعه هستند و در خودکفایی کشور در حوزه های مهم نقش اثرگذاری ایفا می کنند.

حجت الاسلام بحرینی ارتقای جایگاه علمی عشایر را از وظایف و رسالت‌های دستگاه های فرهنگی دانست و گفت: برگزاری چنین جشنواره‌هایی در ارتقای سطح دانش در بین عشایر موثر خواهد بود.

جابر جهان بین، فرماندار شهرستان پارس آباد نیز در سخنانی به لزوم توسعه زیرساخت‌های مناطق عشایرنشین اشاره کرد و گفت: ایجاد راه‌های ارتباطی و امکانات استفاده از نعمت آب و برق و گاز برای عشایر از اولویت‌های مهم و مورد نیاز عشایر استان است.

وی تولیدات عشایر را از مهم‌ترین کالاهای اساسی مورد نیاز برای کشور دانست و گفت: با تلاش‌های صورت گرفته بسترهای فرهنگی اعم از مدارس و کلاس های درس در مناطق عشایرنشین فعال هستند و بسیاری از مدیران موفق از بین قشر عشایر هستند.

گفتنی است، نمایشگاهی از آثار فرهنگی، هنری، صنایع دستی و نقاشی های کودکان عشایر در حاشیه برگزاری این جشنواره راه‌اندازی شده بود و در پایان نیز از پوستر دومین دوره این جشنواره با عنوان «طعم کتاب با عشایر» رونمایی شد.

آیین اختتامیه نخستین جشنواره کتابخوانی ویژه عشایر با عنوان « بیلیک اوبالاری» برگزار شد

آیین اختتامیه نخستین جشنواره کتابخوانی ویژه عشایر با عنوان « بیلیک اوبالاری» برگزار شد

آیین اختتامیه نخستین جشنواره کتابخوانی ویژه عشایر با عنوان « بیلیک اوبالاری» برگزار شد

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
2 + 8 =