جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۳

در دومین نشست از سلسله جلسات «شهر در آینه دانایی» عنوان شد؛

طرح‌های شهرداری کرمانشاه باید همراه با تأییدیه فرهنگی باشد

دومین نشست از سلسله جلسات «شهر در آینه دانایی»

دومین نشست از سلسله جلسات «شهر در آینه دانایی» با موضوع «ارزیابی اجتماعی و فرهنگی طرح‌های توسعه‌ای شهرداری کرمانشاه» در اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه، دومین نشست از سلسله جلسات «شهر در آینه دانایی» با موضوع «ارزیابی اجتماعی و فرهنگی طرح‌های توسعه‌ای شهرداری کرمانشاه» روز دوشنبه ۲۸ آبان ماه با حضور وکیل احمدی، مدیر انجمن جامعه‌شناسی کرمانشاه؛ محمدامین بهرامی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان؛ ایمان درخشی، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه و اعضای هیئت علمی رشته جامعه‌شناسی دانشگاه رازی در اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان برگزار شد. 

طرح‌های شهرداری کرمانشاه باید همراه با تأییدیه فرهنگی باشد

محمد امین بهرامی در این نشست اظهار کرد: مهم‌ترین مسئله اجتماعی در حوزه شهری است و ارزیابی و تأثیرات فرهنگی- اجتماعی مسائل شهری از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی با بیان اینکه ارزیابی‌های اجتماعی و فرهنگی از طرح‌های توسعه‌ای در نیم قرن گذشته در فضای جهانی و در ۲۰ سال گذشته در تهران مورد توجه قرار گرفته، عنوان کرد: شهرداری نیز باید همانند نهادهای اجتماعی، مورد ارزیابی فرهنگی قرار گیرد.

طرح‌های شهرداری کرمانشاه باید همراه با تأییدیه فرهنگی باشد

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه، گفت: در زمینه ارزیابی اجتماعی و فرهنگی طرح‌های توسعه‌ای، ادبیات گفتمانی جدی شکل گرفته و برای کلانشهری همچون کرمانشاه نیز ضروری است که این ادبیات شناخته شود و در ارزیابی‌ها مورد توجه قرار گیرد. ارزیابی در واقع پیش‌بینی پیامدهای مثبت و منفی طرح‌های توسعه‌ای و تعریف سناریوهایی برای کاهش پیامدهای منفی و افزایش پیامدهای مثبت است.

وی با بیان اینکه تمام پروژه‌های عمرانی شهرداری تأثیرات اجتماعی دارند، بیان کرد: مدیریت شهری باید به این نتیجه برسد که قبل از انجام هر فعالیتی تأثیرات فرهنگی- اجتماعی آن سنجیده شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه با اشاره به اهمیت نظرسنجی از مردم برای اجرای پروژه‌ها، عنوان کرد: وقتی می‌خواهیم سرمایه اجتماعی ایجاد کنیم، نمی‌توانیم نسبت به نظر مردم بی‌تفاوت باشیم؛ آنچنانکه در شهرداری تهران ۴۰۰۰ پروژه مردمی تعریف شده است.

وی با انتقاد از میزان بودجه سازمان فرهنگی- اجتماعی شهرداری کرمانشاه در مقایسه با شهرهای دیگر، گفت: در بودجه شهری کرمانشاه مسائل فرهنگی اجتماعی دیده نمی‌شود و این برای یک کلانشهر قابل قبول نیست؛ این در حالی است که در شهرهای بزرگ ۱۰ درصد بودجه شهرداری به سازمان فرهنگی- اجتماعی تخصیص می‌یابد. با این بودجه‌بندی نمی‌توان توقعی در زمینه رفع مسائل فرهنگی- اجتماعی داشت. طرح‌های شهرداری تهران باید با تأییدیه فرهنگی اجتماعی باشد و این باید در کرمانشاه نیز نهادینه شود.

طرح‌های شهرداری کرمانشاه باید همراه با تأییدیه فرهنگی باشد

در ادامه نشست، وکیل احمدی، نماینده انجمن جامعه‌شناسی کرمانشاه اظهار کرد: دغدغه انجمن جامعه‌شناسی استان کرمانشاه بینش صحیح در مدیریت شهری، رابطه زیرساخت‌های فیزیکی و کنش‌ها، ارتباطات، ارزش‌ها و تعاملات است. به همین دلیل انجمن جامعه‌شناسی تصمیم گرفت با شهرداری وارد مذاکره شود و نشستی برگزار کند که ارزیابی از طرح‌های توسعه شهری در سه سال اخیر داشته باشند.

سیاوش قلی‌پور، نماینده انجمن جامعه‌شناسی استان کرمانشاه نیز در این نشست با بیان اینکه تمدن کنونی براساس داده اداره می‌شود، بیان کرد: انتظار داریم شهرداری برای فعالیت‌های خود اسنادی داشته باشد، زیرا در این دوران امکان ندارد بدون داده بتوان مدیریت کرد. از میان ادارات و سازمان‌ها، شهرداری بیشتر از مابقی ادارات به داده نیاز دارد. از شهرداری انتظار می‌رود این داده‌ها را تولید کند و بخشی را در اختیار عموم قرار دهد، اما به نظر می‌رسد شهرداری هزینه برای تولید داده را هدررفت منابع می‌داند.

طرح‌های شهرداری کرمانشاه باید همراه با تأییدیه فرهنگی باشد

این استاد دانشگاه با بیان اینکه تنها از طریق داده می‌توان وضعیت موجود را ارزیابی کرد، گفت: مهمترین بخش داده، شناسنامه محلات است که امکان مقایسه محلات را می‌دهد. این داده‌ها باید در دفتر شهردار و معاونین او به صورت مانیتورینگ وجود داشته باشد و ماهانه به روز شود. این مانیتورینگ برای سیاستگذاری‌های فرهنگی و اجتماعی شهرداری بسیار کمک‌کننده است و می‌توان آن را در اختیار سایر نهادها نیز قرار داد؛ زیرا این داده‌ها علاوه بر کمک به سیاست‌گذاری برای برقراری عدالت اجتماعی، برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی و راه‌اندازی پویش‌های اجتماعی نیز قابل استفاده هستند.

وی با بیان اینکه برخی از ادارات همچون بهزیستی دارای شناسنامه محلات هستند، اما کارایی لازم را ندارد، گفت: تهیه شناسنامه محلات و طرح‌های منطقه‌ای برای کرمانشاه حیاتی است.

نماینده انجمن جامعه‌شناسی کرمانشاه با اشاره به اینکه طرح جامع کرمانشاه مربوط به سال ۸۲ است و شهر بر اساس سند ۲۰ سال گذشته اداره می شود، عنوان کرد: بازبینی طرح جامع از دو سال قبل آغاز اما به یک شرکت در تهران واگذار شده در صورتی که دانشگاه رازی اشراف بیشتری بر شهر داشت.

قلی‌پور با بیان اینکه امروزه دوره طرح‌های جامع به سر آمده و تمام دنیا به سمت برنامه‌ریزی محله‌ای پیش می‌رود، گفت: یکی از معضلات شهر کرمانشاه مشخص نبودن حریم شهری آن است که همچنان در حال پیشروی است در حالی که در داخل شهر جای خالی برای پر کردن بسیار است.

وی با اشاره به اینکه بی‌قوارگی شهر کرمانشاه یکی از مشکلات جدی موجود است، افزود: از طرفی برخی از نقاط شهر از جمله دیزل‌آباد را می‌توان به خارج از شهر انتقال داد و مناطق مسکونی را به جای حاشیه به مرکز شهر هدایت کرد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه در تمام دنیا برای فعالیت‌های مختلف طرح تحقیقاتی اجرا و عواقب مثبت و منفی آن مشخص می‌شود، عنوان کرد: در این تحقیقات مشکلات اقتصادی، فرهنگی و زیست محیطی مشخص و راهکارهایی برای آن ارائه می‌شود.

قلی‌پور با بیان اینکه شهر کرمانشاه برای برخی از پروژه‌ها از جمله ساماندهی قره‌سو، آبشوران، پیاده راه‌های درون شهر، قطار شهری و بافت فرسوده به ارزیابی نیاز دارد، گفت: بافت فرسوده در کرمانشاه بیداد می‌کند و باید نوسازی یا بهسازی شوند.

طرح‌های شهرداری کرمانشاه باید همراه با تأییدیه فرهنگی باشد

ایمان درخشی، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه که به عنوان نماینده شهرداری در جلسه حضور داشت، اظهار کرد: در اجرای طرح‌ها استفاده از داده‌های علمی منطقی است. در کشورهای دیگر حتی پل عابر پیاده با پیوست فرهنگی اجتماعی ساخته می‌شود. ما برای علمی کردن اقدامات فرهنگی- اجتماعی آمادگی داریم و برای موفقیت در این زمینه آماده همکاری با دانشگاه و انجمن جامعه‌شناسی هستیم.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه با انتقاد از بودجه محدود سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری کرمانشاه گفت: بودجه سازمان فرهنگی شهر کرمانشاه با یک میلیون جمعیت با توپوگرافی و وضعیت اجتماعی موجود% ۳۰ میلیارد تومان است؛ در حالی که بودجه این سازمان در همدان با ۶۰۰ هزار نفر جمعیت ۲۳۰ میلیارد تومان است.

درخشی افزود: بودجه سازمان فرهنگی شهرداری کرمانشاه در سال گذشته ۲۲ میلیارد تومان بود و با وجود مخالفت‌های رئیس شورای شهر در نهایت امسال به ۳۰ میلیارد تومان افزایش یافت، در حالی که این بودجه از ۱۰ سال قبل هم کافی نبوده و اکنون بر آن مبنا در حال افزایش است.

وی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از بودجه صرف برنامه‌های مناسبتی سازمان‌های دیگر می‌شود و ما دخل و تصرفی نداریم، عنوان کرد: بودجه ۱۴۰۴ در حال تدوین است و از جامعه‌شناسان درخواست داریم برای افزایش بودجه سازمان همراهی کنند.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه با اشاره به اینکه چهار سرای خلاقیت با مهارت‌های اجتماعی در کرمانشاه افتتاح شده است، گفت: در حال حاضر پنج فرهنگسرا در کرمانشاه وجود دارد.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
3 + 5 =