سه‌شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۲

در نشست «گعده امین» به میزبانی استان قم مطرح شد؛

صراحت، دقت نظر و باریک بینی رهبر انقلاب در دیدار با شاعران

گعده امین قم

در آستانه فرارسیدن سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، نشست‌ «گعده امین» با حضور استاد محمدعلی مجاهدی، پدر شعر آیینی و جمعی از شاعران استان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان قم، در آستانه فرارسیدن سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، نشست‌ «گعده امین: واکاوی زوایای مغفول ادیب انقلاب» با بررسی مستند «غیررسمی ۶» و با حضور محمدعلی مجاهدی، پدر شعر آیینی؛ سید مهدی حسینی، مدیر حوزه هنری استان؛ حجت الاسلام محمدحسن ذاکری رئوف، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان قم؛ حجت‌الاسلام سیداحمد طباطبایی نژاد، مدیر ارتباطات مردمی شهرداری قم؛ مهدی توکلیان، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قم؛ امیرحسین علیمردانی، معاون امور داوطلبان جمعیت هلال احمر قم؛ مهدی احمد علوی، محسن کاویانی، عاطفه جوشقانیان از شاعران آیینی استان و اجرای مجتبی خرسندی، شاعر و دبیر محفل ادبی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان در سالن غدیر کتابخانه‌عمومی آیت الله خامنه‌ای (مدظله العالی) روز دوشنبه ۲۱ آبان‌ماه ۱۴۰۳ برگزار شد.

صراحت، دقت نظر و باریک بینی رهبر انقلاب در دیدار با شاعران

محمدعلی مجاهدی در این نشست گفت: آشنایی  من با رهبر انقلاب به پیش از انقلاب بر می‌گردد؛ زمانی که من در دبیرستان بودم و چند سالی بود شعر گفتن را آغاز کرده بودم و گعده خودمانی پنجشنبه‌های هر هفته در دفتر مدیر یکی از دبستان های اطراف برگزار می شد که من در آن جلسات با رهبر انقلاب آشنا شدم.

دبیر دائمی دبیرخانه شعر آیینی در ادامه افزود: در آن جلسات ایشان خیلی صریح، دقیق النظر و باریک بین، نکات و انتقاد هایی نسبت اشعار دیگران داشتند و البته از خودشان شعری نمی خواندند و بیشتر اشعار سایر شاعران را قرائت می کردند.

وی همچنین تصریح کرد: طبع شعری رهبر انقلاب بیشتر به شعر اصفهانی، که معروف به شعر هندی است، تمایل دارد و این نوع شعر بیشتر در مسیر مضمون یابی و مطالب نو و غیرتکراری است؛ از همین رو ایشان به اشعار قدسی مشهدی که از پیشتازان این سبک هستند، علاقه داشتند و به خصوص یک بیت از اشعار ایشان را همیشه می خواندند «شب با گل است و روز شود محو آفتاب/ خوش‌تر ز زندگانی شبنم ندیده‌ام»

مجاهدی همچنین اظهار داشت: با شروع انقلاب ما سال ها ایشان را ندیدیم تا اینکه پس از پیروزی رزمندگان اسلامی در فاو و به مناسبت تولد حضرت زهرا(س)، ایشان به عنوان رییس جمهور از من دعوت کردند جهت شعرخوانی در جلسه ای با حضور هییت وزیران و من نیز شعری خواندم و بعد از آن هر سال در آن تاریخ جلسه داشتیم.

پدر شعر آیینی ادامه داد: دیداری که در حال حاضر رهبری با شاعران دارند، اوایل با سیزده نفر برگزار می شد و در یکی از همین جلسات رهبری رو کردند به یکی از شاعران که در یکی از قالب های شعری بسیار متبحرانه شعر می گویند و گفتند چرا در قالب های دیگر شعر نمی گویی و چرا آثار شما دو پهلو است و این نکات نشان از احاطه ایشان در حوزه شعر و شناختشان در شاعران است.

صراحت، دقت نظر و باریک بینی رهبر انقلاب در دیدار با شاعران

با اشعار استاد مجاهدی به شعر علاقه مند شدم

احمد علوی نیز در این نشست گفت: سال ۱۳۶۸ در کنگره شعر دانش آموزی ویژه رحلت امام خمینی (ره) از استاد مجاهدی هدیه ای دریافت کردم و در دیدار ایشان با رهبری نیز حضور داشتم و با اشعار ایشان عاشق شعر شدم.

وی افزود: بیست سال بعد از آن، از برادر شهیدم خواستم که استادی در مسیر شعر به من معرفی کند و در عالم خواب همراه برادرم برای اولین بار به منزل استاد مجاهدی رفتم و فردای آن روز، آدرس ایشان را گرفتم و برای دومین بار و اینبار در بیداری به حضور ایشان رسیدم.

علوی همچنین تاکید کرد: جلسه ای که در منزل ایشان تشکیل می شود، از با سابقه ترین جلسه شعر کشور است و باعث خوشحالی و افتخار ما اهالی قم است که خدمت ایشان هستیم.

وی در ادامه شعری با عنوان «مادر» قرائت کرد:

با وجود قحط سالی نان برایت می خرم

نان اگر شد قیمت جان، جان برایت می خرم

آبروی ابرها را با نگاهم می برم

من به هر قیمت شده باران برایت می خرم

دست و بالم خالی است اما به مشهد می روم

تاج پر الماسی از سلطان برایت می خرم

در بساط من به جز این جان ناقابل که نیست

هر چه می خواهی بگو، ارزان برایت می خرم

کم به فکر این گلیم کهنه و پوسیده باش

قالی ابریشم کاشان برایت می خرم

باد سردی می وزد حتماً لباسی گرم و نرم

مهر اگر ممکن نشد آبان برایت می خرم

جانمازت را حسن برده به جبهه، بی خیال

از حرم یا از دم شیخان برایت می خرم

سور و سات روضه ات را جور خواهم کرد باز

استکان و سینی و قندان برایت می خرم

از گلویت نان خوش پایین نرفته سالهاست

پیرزن بیدار شو دندان برایت می خرم

پیرمردی توی قبرستان نگاهم می کند

سوره ی یاسین و الرحمن برایت می خرم...

صراحت، دقت نظر و باریک بینی رهبر انقلاب در دیدار با شاعران

دقت نظر و آگاهی رهبر انقلاب در حوزه شعر

عاطفه جوشقانیان، دیگر شاعر حاضر در این نشست نیز گفت: هر ساله پیش از شعرخوانی در جلسه با رهبر، شاعرانی که قرار است اشعار خود را قرائت کنند، در جلسه ای خصوصی با اساتید حوزه شعر، شعر خود را می خوانند و اساتید نکاتی را در مورد آن گوشزد می کنند که در جلسه امسال، تنها شعری که اصلاحیه از سوی اساتید دریافت نکرد، شعر من بود. با این حال، دقت نظر رهبر معظم انقلاب و آگاهی ایشان در حوزه شعر به حدی است که به یک نکته مهم در شعر من انتقاد کردند و نکته ایشان بسیار درست بود و بعدا آن را اصلاح کردم.

جوشقانیان در ادامه نیز شعری را قرائت کرد:

از گردنم وا می‌کنم رنگین کمان را

شاید مرمت کرد زخم آسمان را

ماه و ستاره این طلای گوشواره

وا می‌کنم از گوش‌هایم کهکشان را

بر چشم مادر سکه سکه برق شادی است

آورده همراه خودش ذوقی عیان را

زنجیر عقد خواهرم زیباست، دریاست

از گردنش برداشت باری بی‌کران را

ما پشت سنگرها جلوداریم هربار

تاریخ را دیدی؟ بخوان رزم زنان را

لالایی گهواره‌ها شعری حماسی است

هرشب تکان دادیم تقدیر جهان را

شاید همین یک روز دستم را بگیرد

وا می‌کنم از دست خود شوقی گران را…

گفتنی است، در این نشست، محسن کاویان نیز اشعاری را قرائت کرد. همچنین بخش هایی از مستند غیررسمی ۶ و شعرخوانی شاعران حاضر در نشست در محضر رهبری معظم انقلاب نیز از دیگر بخش های این نشست بود.

صراحت، دقت نظر و باریک بینی رهبر انقلاب در دیدار با شاعران

صراحت، دقت نظر و باریک بینی رهبر انقلاب در دیدار با شاعران

صراحت، دقت نظر و باریک بینی رهبر انقلاب در دیدار با شاعران

صراحت، دقت نظر و باریک بینی رهبر انقلاب در دیدار با شاعران

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
1 + 3 =