به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان خوزستان، همزمان با فرارسیدن سی و دومین دوره هفته کتاب، عباس حسینزاده، مدیرکل کتابخانههای عمومی خوزستان با داریوش دبیقی، مدیرکل صدا و سیمای خوزستان دیدار و گفتگو کرد.
حضور صدا و سیما در کنار حوزه فرهنگی، تکمیل کننده و اساس کار است
عباس حسین زاده، مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان در این دیدار با بیان اینکه هفته کتاب با شعار « خواندن برای همدلی» از ۲۳ آبان ماه در خوزستان و همزمان با سراسر کشور آغاز خواهد شد و تا ۳۰ آبان ماه ادامه خواهد داشت، اظهار کرد: کتابخانه های عمومی یکی از دستگاه های پرچم دار فرهنگ مطالعه و کتابخوانی است؛ در واقع بسیاری دیگر از دستگاه ها در این فضیلت مهم وظیفه دارند که شرح وظایف آن در سند ملی آمده است و پس از هفته کتاب در این خصوص کار خواهیم کرد.
وی حضور صدا و سیما در کنار نهاد کتابخانه های عمومی را بسیار محسوس خواند و افزود: حضور صدا و سیما در کنار حوزه فرهنگی، تکمیل کننده و اساس کار است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان بیان کرد: ۱۷۰ همکار کتابدار ما در ۱۷۹ کتابخانه استان تلاش می کنند به گونه ای که در هفته جاری که تبلور فعالیت کتابخانه ها است، یک هزار و ۳۵۵ برنامه کتاب خوانی در ۲۰ عنوان برنامه برگزار کنند که اگر رسانه در کنار آن ها نباشد، شاید اثربخشی لازم را نداشته باشد.
حسین زاده ادامه داد: باید در زمینه فرهنگ عمومی که رهبر معظم انقلاب به جد دغدغه مند آن هستند، تلاش کنیم.
وی خطاب به مدیرکل صدا و سیمای مرکز خوزستان گفت: طرح ۱۰۰ ثانیه با کتاب توسط روابط عمومی کتابخانه های خوزستان پیگیری شده که روزانه سه بار از طریق رادیو خوزستان پخش می شود و قریب به ۵۰۰ عنوان کتاب تاکنون توسط کتابداران استان معرفی شده است؛ اینگونه ترویج کتاب و فرهنگ کتابخوانی از طریق صدا و سیما بسیار تاثیرگذار و مهم است.
دبیقی نیز در این نشست اظهار کرد: کتاب و کتابخوانی بر تمام ابعاد زندگی ما تاثیرگذار است و هرچه میزان مطالعه بالاتر رود، سطح فرهنگ در تمامی زمینهها بالاتر خواهد رفت.
وی افزود: در رسانه ملی سعی کردهایم برنامههای ثابتی در حوزه کتاب و کتابخوانی داشته باشیم که البته به سبک سنتی بوده است. تلاش کردهایم در این خصوص اتفاقات خوبی رخ دهد، اما همچنان جای کار وجود دارد و هرچه بتوانیم در زمینه ترغیب نسل جوان جامعه و فرزندان خود گام برداشته و سطح مطالعه را بالا برده و فرهنگ مطالعه را تقویت کنیم، به کشور و آینده مملکت خدمت کردهایم.
دبیقی با بیان اینکه کتاب و کتابخوانی میتواند در تمام زمینهها موثر باشد، ادامه داد: در هر موضوعی که برای بحث و کنکاش در صدا و سیما مطرح شود، میتوان به کتب مربوط با آن بحث و تاثیر میزان مطالعه بر سطح فکری مردم و مسئولین اشاره کرد؛ ما نیز تلاش کردهایم در شبکه خوزستان در حوزه صدا، سیما، حوزه فعالیت های مجازی و واحد خبر اقداماتی انجام دهیم. در حوزه خبر می توان در بازه زمانی مشخصی، یک خبر به صورت ویژه در خصوص معرفی کتاب داشت؛ همچنین در فضای مجازی نیز باکس ثابتی به معرفی کتاب و مباحث فرهنگی برای ترغیب جامعه به کتابخوانی داشته باشیم؛ صدا و سیما باید برنامه های موجود در این زمینه را تقویت کند به طوری که کار نهادینه شود. به طور مثال می توانیم هر هفته به صورت مقایسه ای با دیگر استان ها برنامه ای داشته باشیم؛ البته استان های هم تراز در نظر گرفته شود و آمارها اعلام شود؛ این امر به صورت ناخودآگاه برای مردم تاثیرگذار است.
ارسال نظر