به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان سمنان، نشست خبری محمد طاهریان، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان سمنان با محوریت تشریح فعالیتهای کتابخانههای عمومی استان در سیودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۳ در سالن جلسات کتابخانه مرکزی سمنان برگزار شد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان سمنان در این نشست ضمن تبریک فرارسیدن سیودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران به عنوان بهار کتاب و کتابخوانی، از حمایت و همراهی اهالی رسانه از مجموعه اداره کل استان و فعالیتهای آن قدردانی کرد و گفت: هفته کتاب و روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار به واسطه بزرگداشت علامه طباطبایی نامگذاری شده که نام و یاد ایشان را گرامی میداریم.
محمد طاهریان با بیان اینکه شعار هفته کتاب امسال «خواندن برای همدلی» نام گذاری شده است، به تشریح برنامهها و اهداف کتابخانههای استان پرداخت و گفت: برنامههای این اداره کل محدود به هفته کتاب نیست و امسال برنامههای این هفته از دوازدهم آبان آغاز شده و تا ششم آذر ادامه مییابد. این گسترش زمانی به ما امکان میدهد برنامههای متنوعی در تمامی شهرستانهای استان سمنان برگزار کنیم.
طاهریان با اشاره به اجرای بیش از ۴۶۰ برنامه فرهنگی و تبلیغی در استان سمنان خاطرنشان کرد: از این تعداد ۸۰ ویژهبرنامه شاخص کتابخوانی در سطح استان برگزار خواهد شد که قطعاً با این تعداد گسترده از برنامهها نمیتوانیم به یک هفته محدود شویم؛ بنابراین با توزیع برنامهها در مدتزمان بیشتر، به کیفیت بالاتر فعالیتها نیز دست خواهیم یافت.
وی بیان کرد: ازجمله برنامههای شاخص هفته کتاب، رونمایی از ۱۷ جلد کتاب از نویسندگان بومی استان سمنان است که در همه شهرستانها انجام میشود.
مدیرکل کتابخانههای استان سمنان عنوان کرد: دیدار با مسئولان شهرستانها، ازجمله ائمه جمعه و فرمانداران ازجمله برنامههای این اداره کل است؛ همچنین برگزاری دوره آموزشی مهارتهای ارتباطی برای کتابداران استان از دیگر اقدامات مهم امسال است که بهمنظور ارتقای کیفیت خدماترسانی کتابخانهها به مردم انجام میشود.
طاهریان به معرفی ویژهبرنامه «گعده امین» که به مناسبت هفته کتاب همزمان با سایر استان های کشور در استان سمنان نیز برگزار می شود، پرداخت و گفت: این برنامه باهدف واکاوی شخصیت ادبی و فرهنگی رهبر معظم انقلاب، به پیشنهاد نهاد کتابخانههای عمومی کشور برای نخستین بار اجرا میشود.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب، علاوه بر مقام فقه و سیاست، بهعنوان یکی از حرفهایترین کتابخوانهای کشور شناخته میشوند و در این زمینه الگوی بسیاری از اهلقلم هستند؛ ایشان با نویسندگان و شاعران دیدارهای متعددی داشته و همواره حامی و مشوق فرهنگ مطالعه و ادبیات بودهاند.
مدیرکل کتابخانههای استان سمنان افزود: به همین منظور ویژهبرنامه گعده امین در اداره کل کتابخانه های عمومی استان سمنان نیز برگزار میشود؛ در این برنامه، شاعران و نویسندگانی که در گذشته در محضر رهبر انقلاب حضور داشتهاند و آثارشان را به ایشان تقدیم کردهاند، به اجرای برنامه خواهند پرداخت. این نشست فرصتی است تا نگاه ادبی و فرهنگی ایشان را از دریچه گفتوگو با این فرهیختگان بهتر بشناسیم.
وی همچنین به پخش مستند غیررسمی ۶ در ویژه برنامه «گعده امین» اشاره کرد و گفت: این مستند نمایی ارزشمند از نشستهای رهبر انقلاب با شاعران و نویسندگان را به تصویر میکشد و توصیه میکنم، اصحاب رسانه حتماً آن را تماشا کنند؛ این مستند نگاهی دقیق به زوایای کمتر دیدهشدهای از ارتباط ایشان با بزرگان فرهنگ و ادب کشور دارد و بیانگر اهمیت ویژه ایشان به حوزه کتاب و کتابخوانی است.
دبیر کانون تخصصی کتاب و کتابخوانی استان سمنان از حضور کتابداران استان سمنان در نماز جمعه و ارائه گزارشهای کتابخانهای در خطبهها خبر داد و گفت: بنده نیز در نماز جمعه سمنان گزارشی از عملکرد کتابخانههای استان به مردم ارائه خواهم داد.
وی با اشاره به اینکه در تمام هشت شهرستان استان سمنان جشنهای کتاب و کتابخوانی برگزار خواهد شد، ادامه داد: رونمایی از کتابهای تازه تألیف شده توسط نویسندگان بومی ازجمله این برنامهها است و رونمایی ۱۷ عنوان کتاب در برنامه قرار دارد.
طاهریان، بزرگداشت و تجلیل از علامه طباطبایی مفسر بزرگ قرآن را از دیگر برنامهها برشمرد و گفت: این برنامه قرار است در همایش ویژهای ۳۰ آبان در سمنان برگزار شود.
وی کلنگ زنی یک باب کتابخانه با زیربنای یک هزار و ۲۰۰ مترمربع در شاهرود و بهرهبرداری از اولین کتابخانه سیار در این شهر را از برنامههای مهم برشمرد و گفت: زمین کتابخانه مذکور به وسعت ۹۰۰ مترمربع اهدایی یک فرد خیر است.
مدیرکل کتابخانههای استان سمنان مهمترین مشکل در فعالیتهای این اداره کل را کمبود اعتبارات دانست و در خصوص سهم نیم درصد درآمد شهرداریها که باید به کتابخانههای عمومی اختصاص یابد گفت: از ۲۱ شهر استان سمنان دو شهر فاقد کتابخانه هستند و از شهرداریهای ۱۹ شهر دیگر نیز تقاضا داریم تا به تکلیف قانونی خود در این زمینه عمل نموده و نیم درصد درآمد خود را به طور منظم واریز نمایند تا بتوانیم بخشی از مشکلات این حوزه را مرتفع نماییم.
محمد طاهریان، با اشاره به وجود ۷۶ باب کتابخانه در استان گفت: از این تعداد ۵۶ کتابخانه نهادی، ۱۷ کتابخانه مشارکتی و سه کتابخانه مستقل است. در کتابخانههای عمومی استان سمنان بیش از ۴۴ هزار نفر عضو هستند که از این تعداد بیش از ۳۷ هزار نفر آنها ساکن شهر و بقیه ساکن روستاها هستند. همچنین در استان سمنان ۲۲ کتابخانه عمومی شهری و ۳۴ کتابخانه روستایی فعال است.
ارسال نظر