به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، همزمان با آغاز سیودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، مراسم تجدید میثاق کتابداران و کارکنان نهاد کتابخانههای عمومی کشور، مسئولان فرهنگی و دستاندرکاران هفته کتاب با آرمانهای امام راحل(ره) با حضور حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی تولیت آستان امام خمینی(ره) چهارشنبه ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۳ برگزار شد.
مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور ضمن گرامیداشت یاد شهدا، اظهار داشت: خدا را سپاس میگوییم که در عصری زیستیم که شخصیت بزرگی همچون حضرت امام(ره) در آن میزیست و ما با واسطه وجود ایشان را درک کردیم. جملهای از مرحوم آقا مرتضی تهرانی درباره حضرت امام(ره) ملکه ذهن من است؛ ایشان بارها تکرار کردند که «من زیر این سقف کبود، بعد از معصوم انسانی به عظمت امام ندیدم.» این جمله از آقا مرتضی تهرانی، کسی که اهل تعارف نبود، بسیار ارزشمند است.
وی ضمن تقدیر از تولیت آستان امام خمینی(ره) بابت فراهم کردن فرصت دیدار کتابداران، اظهار داشت: ما در مجموعه نهاد، هفته کتاب هر سال را با همراهی مدیران و همکاران مجموعه و نیز ناشران، نویسندگان و مدیران فرهنگی کشور و دستاندکاران حوزه کتاب، از مرقد مطهر امام خمینی(ره) آغاز و هفته را با تجدید میثاق با آرمانهای ایشان متبرک میکنیم.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور اظهار داشت: در هفته کتاب برنامههای متعدد و متنوعی در تمامی سطوح و شمول برگزار خواهد شد. از نگاه ما بهترین برنامهها، آنهایی است که بیشترین مشارکت مردمی را دارد که به میزبانی کتابخانههای عمومی انجام میشود یا حاصل فعالیت کتابخانهها در مدارس، دانشگاهها و مراکز عمومی است. علاوه بر این، برنامههای تشکیلاتی و سازمانی منظمی با محوریت ترویج کتاب در سراسر کشور اجرا میشود.
وی تصریح کرد: در ایام هفته کتاب مجموعاً بیش از ۱۷ هزار برنامه، اعم از خردبرنامههای کتابخانهای و کلانبرنامههای ملی، برگزار میکنیم با این هدف که انشاءالله این فعالیتها کتاب را به مسئله جامعه تبدیل کند.
رمضانی با اشاره به ظرفیت کتابخانههای عمومی، اظهار داشت: به برکت انقلاب اسلامی، توسعه چشمگیری در زمینه کتابخانههای عمومی داشتهایم و در واقع توسعه کتابخانهای ما پس از انقلاب، بیش از افزایش جمعیت بوده است؛ البته هنوز تا نقطه ایدهآل فاصله داریم. در حال حاضر، اصلیترین مسئله در حوزه کتابخانهها، موضوع ایجاد دسترسی است. یکی از اصلیترین راههای دسترسپذیر کردن کتاب، کتابخانههای عمومی و قرار دادن کتاب در قفسههای کتابخانهها است.
وی با اشاره به پیمایش انجام شده با موضوع «عادتهای خواندن ایرانیان»، اظهار داشت: بر اساس این پژوهش، اگر کتابی در دسترس مردم باشد، ۶۰ درصد احتمال مطالعه آن کتاب وجود دارد؛ این امر حاکی از آن است که مردم در صورت دسترسی به کتاب، نسبت به مطالعه آن مقاومت ندارند.
عضو شورای فرهنگ عمومی تصریح کرد: تلاش میکنیم مسئله کتاب و کتابخوانی را با همکاری آموزش و پرورش و ایجاد زنگ خواندن و مطالعه در مدارس و ارجاع از کتاب درسی به غیردرسی، پیش ببریم. بر اساس بررسیهایی که انجام دادیم، حل مسئله کتابخوانی و مراجعه به کتاب در مدرسه اتفاق میافتد. این موضوع در دنیا تجربه شده و ما میتوانیم از آن استفاده کنیم.
وی ضمن تقدیر از کتابداران، اظهار داشت: ۲۴ آبان ماه به عنوان روز گرامیداشت کتاب، کتابخوانی و کتابدار نامگذاری شده است؛ عنوان کتابدار، در کنار کتاب و کتابخوانی دیده شده، چراکه ترویج کتابخوانی با تلاش کتابداران انجام میشود. قریب ۷۰ درصد از همکاران ما در نهاد کتابخانهها را بانوان تشکیل میدهند و ما از ظرفیت این عزیزان برای ترویج کتابخوانی در اقصی نقاط کشور استفاده میکنیم. در حال حاضر ۸۰۰ کتابخانه روستایی و حدود ۶۰ کتابخانه سیار برای خدمترسانی در حاشیه شهرها فعالیت میکنند؛ همکاران ما، با اینکه شاید کمتر دیده شدهاند، برای خدمترسانی بهتر شبانهروزی در تلاش هستند.
دبیرکل نهاد با اشاره به قدمت چندصدساله کتابخانه در ایران، اظهار داشت: سال گذشته صدمین سال تأسیس کتابخانه عمومی تربیت تبریز را جشن گرفتیم؛ اولین کتابخانهای که به لحاظ ساختار اداری، کتابخانه عمومی دولتی محسوب میشود. حضرت امام خمینی(ره) در خاطراتشان به حضور در این کتابخانه اشاره کردهاند و فرمودهاند «زحمات مدیر و مؤسسین این کتابخانه را قابل تمجید و تشکر یافتم.» خواندن این سطور برایم دلگرمکننده بود و فکر نمیکردم ارجاع به کتابخانه عمومی نیز در صحبتهای امام وجود داشته باشد.
ارسال نظر