به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان گیلان، مراسم تجلیل از کتابداران، کتابخوانان و مروجین کتاب استان گیلان یکشنبه ۲۷ آبانماه با حضور هادی حق22شناس، استاندار و رئیس انجمن کتابخانههای عمومی استان گیلان؛ یاسر تقوی، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان؛ فرهاد براتی، معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری گیلان؛ مجید هاشم پور، مشاور و مدیرکل حوزه استانداری گیلان؛ محمدرضا رستمی، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان؛ امیرحسین طاهری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان؛ زهرا یعقوب نژاد، مدیر کل دفتر امور زنان و خانواده استانداری؛ محمدرضا فلاحتگر، مدیرکل راه و شهرسازی استان؛ کیا عاشوری، فرماندار شهرستان رشت؛ مسعود صادقی، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان؛ حجتالاسلام والمسلمین امیر چهری، مسئول دفتر نمایندگی ولیه فقیه در هلال احمر استان گیلان؛ محمدحسین رمضانی، مدیرکل آموزش و پرورش گیلان؛ علی دقیق، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان؛ سیدمجتبی جلالی پور، مدیرکل کمیته امداد استان گیلان؛ سیدجلیل میرعظیمی، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان، نمایندگان دستگاه های اجرایی و فرهنگی، اعضای انجمن، روسای ادارات کتابخانههای عمومی استان، مسئولین کتابخانهها، کتابداران و نیز اصحاب رسانه در سالن غدیر استانداری گیلان برگزار شد.
هادی حقشناس، استاندار و رئیس انجمن کتابخانههای عمومی گیلان در مراسم تجلیل از کتابداران نمونه و فعالان کتاب گیلان، اظهار کرد: در این استان بیش از ۵۰۰ هزار دانشجو، دانشآموز، معلم، فرهنگی و بازنشسته فرهنگی حضور دارند که با کتاب ارتباط دارند، با این حال فقط ۶۰ هزار نفر عضو کتابخانه های استان هستند.
راه توسعه کشور از مسیر کتاب و کتابخوانی می گذرد
نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه راه توسعه کشور از مسیر کتاب و کتابخوانی میگذرد، گفت: مشکل معیشت با کتاب و کتابخوانی حل میشود، زیرا با کتابخوانی کارایی و بهرهوری افزایش مییابد. همانگونه که سلامت را با دو شاخص فشار و دما و اقتصاد را با دو مولفه تورم و نرخ بیکاری میسنجیم، سرانه کتابخوانی و تعداد اعضای عضو کتابخانهها نیز ملاکهای فرهنگ جامعه هستند.
استاندار گیلان بیان کرد: بهره گیری از علم و دانش گشاینده بسیاری از گرهها و مشکلات موجود در جامعه است؛ لذا همه دستگاههای مربوطه باید فعالیت خود را در این بخش گسترش دهند.
وی با بیان اینکه باید اهل مطالعه باشیم، تصریح کرد: باید کتاب بخوانیم تا خوب حرف و مفید حرف بزنیم؛ انسان کتابخوان خوب مینویسند و خوب حرف میزند.
حقشناس، اسلام را دین خواندن و نوشتن دانست و اضافه کرد: توسعهیافتگی در گرو خوب خواندن و خوب شنیدن است؛ اگرچه بخشی از مشکلات کشور ناشی از دشمنیهای استکبار جهانی است، اما با ارتقای فرهنگ مطالعه در کشور میتوانیم بخش عمده مشکلات را حل کنیم.
استاندار و رئیس انجمن کتابخانههای عمومی استان گیلان اضافه کرد: باید با بهرهمندی از شیوههای نوین و متناسب با سلایق نسل نو، فرهنگ کتابخوانی را رواج داده و بر تعداد اعضای کتابخوان بیفزاییم، زیرا عدم مطالعه و کتابخوانی آثار سوء فرهنگی و اجتماعی به همراه دارد.
حق شناس خواندن را حلقه مفقوده جامعه دانست و تاکید کرد: دستگاههای فرهنگی می بایست به تامین کتاب برای کتابخانهها کمک کنند.
وی همچنین بر لزوم اجرای قانون در خصوص برگزاری جلسات انجمن کتابخانه های عمومی از ناحیه فرمانداران و بخشداران تاکید کرد.
برق کتابخانه مرکزی رشت تا ۱۰ روز آینده تامین شود
وی از شرکتها و واحدهای تولیدی استان خواست ظرف یک ماه آینده هر یک سه جلد از ۱۰ عنوان کتاب را به ۸۶ باب کتابخانه عمومی استان تقدیم کنند. استاندار گیلان با اشاره به قانون اختصاص نیم درصد از درآمد شهرداریها به کتابخانهها، تاکید کرد: همه شهرداریها مکلفند سهم نیم درصدی درآمد خود را به کتابخانهها پرداخت کنند تا مشکلات کتابخانههای عمومی گیلان کاهش یابد.
حقشناس همچنین خواستار تامین برق کتابخانه مرکزی رشت ظرف ۱۰ روز آینده شد و بیان کرد: از ظرفیت منطقه آزاد انزلی برای تامین خودروهای ویژه کتابخانه سیار استفاده شود.
وجود ۸۶ باب کتابخانه در گیلان
یاسر تقوی، مدیرکل کتابخانههای عمومی گیلان نیز در این جلسه اظهار کرد: اکثر کتابخانههای گیلان از لحاظ ساختمانی و تجهیزات شرایط مناسبی ندارند و اگر شهرداریها سهم نیم درصدی درآمد خود را به کتابخانهها اختصاص دهند، این مشکلات تا حد زیادی برطرف خواهد شد؛ البته تاکنون، تجهیزات بیش از ۲۰ کتابخانه به روزرسانی شده است.
تقوی افزود: ۸۶ باب کتابخانه عمومی در این استان وجود دارد که از این تعداد، یک باب پیشخان، ۲ کتابخانه سیار، ۲۰ کتابخانه روستایی و ۶۳ باب کتابخانه شهری است که ۲۲۱ نفر در این کتابخانه ها فعالیت دارند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان بیان کرد: از سوی دیگر فضای موجود کتابخانه ها در گیلان ۲۸ هزار مترمربع است که این رقم در مقایسه با جمعیت گیلان، حدود یک هشتم ظرفیت پیش بینی شده در سند چشم انداز ۱۴۰۴ است.
گفتنی است، تجلیل از تعدادی از کتابخوانان و کتابداران نمونه گیلان، خیران و فعالان حوزه کتاب و همچنین مدیرکل کمیته امداد حضرت امام خمینی (ره) استان به عنوان دستگاه برتر توسط استاندار و رونمایی از طرح «توشه کتاب مدرسه»، در قالب طرح «توشه کتاب»، پایان بخش این مراسم بود.
اسامی برگزیدگان سی و دومین دوره هفته کتاب استان گیلان:
مسئول کتابخانه برتر
ماهره عاشقی، مسئول کتابخانه عمومی مرتضی مطهری شاندرمن
کتابدار برتر
مریم قائنی، کتابدار کتابخانه عمومی آیت الله طالقانی بندرانزلی
عاطفه شهیدی مقدم، کتابدار کتابخانه عمومی امام جعفر صادق(ع) لوشان
معصومه احمدی فیشمی، کتابدار کتابخانه عمومی شهید هدایت درویشوند رودبار
کتابخوان برتر خردسال
صبا نعمتی لیمایی، عضو کتابخانه عمومی ابوجعفر هوسمی رودسر
کتابخوان برتر کودک
مانیا سادات رئوفی، عضو کتابخانه عمومی حاج سیدعلی اصغرشفیعی چابکسر
کتابخوان برتر نوجوان
سیده آیدا سیدزاده سیااسطلخی، عضو کتابخانه عمومی میرزاکوچک گوراب زرمیخ
کتابخوان برتر بزرگسال
مرتضی کیخا، عضو کتابخانه عمومی شهدای هشتم شهریور غازیان انزلی
کتابخوان برتر کهنسال
سکینه گودرزوند چگینی، عضو کتابخانه عمومی امام جعفر صادق(ع) لوشان
کتابخانه عمومی برتر
کتابخانه عمومی برتر نبی اکرم(ص) پره سر، مهین عینی زاده
کتابخانه عمومی برتر امام علی (ع) گشت، زهرا شمسی مقدم
کتابخانه عمومی برتر آیت الله ربانی املشی املش، صادق حیدری
کتابخانه مشارکتی برتر
کتابخانه مشارکتی برتر زنده یاد استاد سید رضا صدیق ضیابری، معصومه کریمی
خدمتگزار نمونه استان
آرمین شریفی بند بومی، خدمتگزار نمونه استان
منتخب مروج کتابخوانی
انسیه خسروی، منتخب مروج کتابخوانی
شهردار برتر
علی رجبی
فرماندار برتر
مختار رضایی
خیر برتر
محمد مسننی
دستگاه برتر
مجتبی جلالی پور، مدیرکل کمیته امداد استان
منتخب عضو خانوادگی کتاب خوان
خانواده محمود احمدی
ارسال نظر