پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۴

پیشکسوت علم اطلاعات و دانش‌شناسی مطرح کرد؛

سند ملی خواندن، تأثیرگذار در ترویج فرهنگ کتابخوانی و ارتقای آگاهی

احمد شعبانی

احمد شعبانی، پیشکسوت علم اطلاعات و دانش‌شناسی در مراسم بزرگداشت هفته کتاب در چهارمحال و بختیاری، سند ملی خواندن و ترویج مطالعه مفید را بررسی کرد و به اهمیت آن در ارتقای فرهنگ مطالعه و نقش فعال خواننده در تفسیر و تأویل متون پرداخت.

به گزارش روابط‌عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان چهارمحال و بختیاری، آیین بزرگداشت هفته کتاب، چهارشنبه ۳۰ آبان ماه، در مجتمع لاله شهرکرد با حضور پرشور دوستداران کتاب و کتابداران برگزار شد.

در این مراسم احمد شعبانی، استاد بازنشسته علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه اصفهان، که به عنوان مهمان ویژه در این برنامه حضور داشت، با ابراز خوشحالی از حضور در جمع کتابداران و سیاستگذاران اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان، گفت: موضوع سخنرانی من، سند ملی خواندن و ترویج مطالعه مفید است. این سند به وسیله همکاران نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور تحریر شده و در اردیبهشت ماه توسط دولت سیزدهم ابلاغ شد. این سند به عنوان یکی از اسناد ملی کشور ماست، که به وسیله شورای فرهنگ عمومی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال و تصویب قرار گرفته است. 

وی با تأکید بر اهمیت این سند، گفت: این سند دارای مقدمه و ۱۴ ماده است که مواد آن شامل تعریف، چشم‌انداز، اهداف، ارکان کارگروه‌ها و وظایف آنها است. آنچه در این سند حائز اهمیت است، تغییرات و دگرگونی‌هایی است که در موضوع مطالعه به وجود آمده است. 

پیشکسوت علم اطلاعات و دانش‌شناسی با اشاره به تعاریف مختلف مطالعه، افزود: مطالعه یک فرایند است که به صورت نوشتاری انعکاس پیدا می‌کند و خواننده به تفسیر و تأویل متن می‌پردازد. خواننده نمی‌تواند منفعل باشد؛ بلکه به عنوان یک عنصر فعال به انتقال اطلاعات از متن چاپی به ذهنی مبادرت می‌کند. 

وی ادامه داد: سند ملی خواندن یک سند قابل توجه است که با جنبه‌های علمی که نگاهی به جامعه، دین و افراد اجتماعی در جامعه ایرانی دارد. مطالعه در این سند از سه دیدگاه تعریف خواندن، ترویج خواندن و استفاده از مطالعه در سبک زندگی مورد بررسی قرار گرفته است.

شعبانی با اشاره به تعریف خواندن در این سند، گفت: خواندن و مطالعه قسمی از فرایند و زیست‌بوم شناختی مهارتی است که شامل رمزگشایی از نمادهای نوشتاری یا گفتاری زنجیره‌وار و منسجم به منظور استنتاج معانی از مواد خواندنی است.

وی در پایان سخنان خود تأکید کرد: سند ملی خواندن و ترویج مطالعه مفید، نقش مهمی در ترویج فرهنگ کتابخوانی و ارتقای آگاهی‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، علمی، ادبی و هنری در جامعه دارد. امیدواریم این سند همواره مورد توجه و بهره‌برداری قرار گیرد.

در پایان این نشست با اهدای دسته‌گل از طرف کتابداران از سال‌ها خدمت و تلاش این استاد پیشکسوت علم اطلاعات و دانش‌شناسی تجلیل شد.

سند ملی خواندن، تأثیرگذار در ترویج فرهنگ کتابخوانی و ارتقای آگاهی

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
3 + 3 =