دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۶

نماینده ولی فقیه در کردستان؛

کردستان نیازمند توسعه دستاوردهای کتابخانه‌ای است

همایش تجلیل از کتابداران استانی

نماینده ولی فقیه در کردستان در آیین بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار، اظهار داشت: تعداد اعضا و منابع کتابخانه‌های استان زیبنده کردستان نیست؛ کردستان نیازمند توسعه دستاوردهای کتابخانه‌ای است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان، آیین بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار و تقدیر از کتابداران و فعالان حوزه کتابخوانی استان با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی، نماینده ولی فقیه در کردستان؛ معصومه حسنی خونسار، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان؛ عبدالله رشیدپور، معاون توسعه و مدیریت استانداری؛ حسن عسکری، فرماندار سنندج؛ سیف‌الله رضایی، عضو شورای شهر سنندج؛ فرهاد میمنت آبادی، رییس شورای شهر سنندج؛ اسعد فرهادی، رییس حوزه هنری استان و علیرضا شهسواری، رییس بنیاد شهید و امورایثارگران استان پنج شنبه ۱ آذر ماه ۱۴۰۳ در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی شهرستان سنندج برگزار شد.

کردستان نیازمند توسعه دستاوردهای کتابخانه‌ای است

حجت الاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی، نماینده ولی فقیه در استان کردستان، گفت: به فرموده مقام معظم رهبری، کردستان سرزمین هنر و فرهنگ است و این مهم باید در عمل نیز ثابت شود.

وی با تاکید بر لزوم تلاش برای ترویج و توسعه فرهنگ کتابخوانی در استان عنوان کرد: تعداد اعضای کتابخانه‌های عمومی زیبنده استان فرهنگی کردستان نیست و به نسبت جمعیت باید تلاش کنیم منابع کتابخانه‌ای را افزایش دهیم.

نماینده ولی فقیه در کردستان با تاکید بر اینکه استان نیازمند توسعه دستاوردهای حوزه کتاب و کتابخوانی است، افزود: مسئولان این حوزه می‌توانند با راه‌اندازی و ایجاد کتابخانه‌های سیار در داخل شهرها و روستاهای استان، مردم را نسبت افزایش سرانه مطالعه سوق دهند.

کردستان نیازمند توسعه دستاوردهای کتابخانه‌ای است

پورذهبی، مطالعه افراد جامعه را سطحی و در حد پرسه زدن‌های فضای مجازی دانست و افزود: امروز مطالعه برای جامعه از نان شب واجب تر است؛ چراکه کتاب خواندن آگاهی و درک انسان را بالا می برد و هر اندازه انس با کتاب بیشتر باشد، همان اندازه نیز آگاهی و فهم و شعور انسان نسبت به جامعه بیشتر می شود.

کردستان نیازمند توسعه دستاوردهای کتابخانه‌ای است

در ادامه معصومه حسنی خونسار، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کردستان در این آیین اظهار کرد: هفته کتاب فرصتی مغتنم برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است که یکی از دغدغه های فرهنگی رهبر معظم انقلاب در جامعه است؛ همه ما باید در این راستا تلاش کرده و فرهنگ مطالعه را بیشتر توسعه دهیم.

معصومه حسنی خونسار با اظهار تاسف از حضور کمرنگ مردم در کتابخانه‌های عمومی افزود: یکی از دلایل این مسئله گسترش فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی است اما خوشبختانه با تلاش تمام کارکنان و همکاران نهاد در استان، کتابخانه‌های عمومی استان کردستان جایگاه خود را تا حدود زیادی حفظ کرده و مردم استان از این مراکز استفاده می‌کنند.

وی اظهار کرد: کتابخوانی تنها یکی از کارکردهای کتابخانه‌ها است و امروزه این مراکز به پایگاه‌های اجتماعی و فرهنگی تبدیل شده‌اند. ما می‌توانیم از طریق کارکردهای متنوع و ارتباط با جامعه به واسطه این مراکز تلاش کنیم مردم حس خوبی نسبت به کتابخانه‌ها داشته باشند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کردستان با اشاره به تعداد کتابخانه‌های موجود در استان گفت: در حال حاضر ۵۵ باب کتابخانه در استان وجود دارد که از این تعداد ۳۴ کتابخانه شهری و ۱۶ باب هم کتابخانه‌های روستایی است؛ علاوه بر این تعداد، ۲۶ باب کتابخانه‌ مشارکتی در استان کردستان فعال است.

حسنی خونسار، کل منابع کتابخانه‌های عمومی استان ۹۰۰ هزار جلد عنوان کرد و افزد: علاوه بر این تعداد در یک سال گذشته ۳۰ هزار جلد کتاب توسط خیرین به کتابخانه‌های عمومی اهدا شد.

وی با اظهار داشت: امید است با افزایش خرید کتاب‌های نویسندگان بومی، شاهد رشد و شکوفایی بیشتر ادبیات استان باشیم. در یک سال گذشته ۳۰۰ عنوان کتاب در چهار هزار و ۵۰۰ نسخه از آثار نویسندگان بومی خریداری شده است.

در ادامه این مراسم از کتابخانه‌ها و کتابداران برتر استان کردستان تجلیل شد.

کتابخوان منتخب استانی:

 آیهان بدخشانی کتابخانه شهدای ۲۳ تیر مریوان(عضو خردسال)

فاطمه محمودی فراده فرد – کتابخانه شهدای دزج شهرستان قروه(عضو کودک )

کانی رجب – کتابخانه شهید رجایی سرا از شهرستان سقز(عضو نوجوان )

مبین توفیقی – کتابخانه نبی اکرم شهرستان بانه(عضو بزرگسال )

اسماعیل عقیلی – کتابخانه شهید برهان عالی دسنندج(عضو سالمند)

کتابخانه نهادی منتخب استان:

کتابخانه فردوسی سنندج ( مسئول کتابخانه آقای مقصود پیشقدم )

کتابخانه شهید نعمتی کامیاران ( مسئول کتابخانه خانم سرگل روحانی)

کتابخانه شهید بهشتی دیواندره ( مسئول کتابخانه آقای محمد فلاح )

کتابدار منتخب استانی:

فوزیه صادقیانی کتابدار برتر کتابخانه شهید جلال برنامه سروآباد

علیمراد صحرایی کتابدار برتر کتابخانه مرحوم لطف الهی بیجار

احمد رمضانی کتابدار برتر کتابخانه شهدای ۲۳ تیر مریوان

سرگل رحیمی کتابدار مسئول برتر کتابخانه شهید رجایی سقز

زهرا قبادی کتابدار مسئول برتر کتابخانه علامه دهخدا دلبران

نیروی خدمات منتخب استانی:

 عبدالله محمدی از شهرستان بانه

کتابخانه برتر مشارکتی استانی:

دلنیا رضایی، مسئول برتر کتابخانه مشارکتی سرای محله ی نایسر از شهرستان سنندج

آزاد امینی، کتابدار کتابخانه مرحوم ژیلا حسینی از شهرستان سقز

پویش نویسنده شو:

نادیا مفاخری، عضو برتر کتابخانه شهید مدرس قروه

کردستان نیازمند توسعه دستاوردهای کتابخانه‌ای است

کردستان نیازمند توسعه دستاوردهای کتابخانه‌ای است

کردستان نیازمند توسعه دستاوردهای کتابخانه‌ای است

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
1 + 13 =