به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان سمنان، به مناسبت هفته کتاب، آیین بزرگداشت علامه سید محمدحسین طباطبایی(ره) همزمان با رویداد ملی «قهرمان» با حضور حجتالاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی، نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه سمنان و جمعی از مدیران دستگاههای اجرایی و طلاب حوزه علمیه در سالن اجتماعات ادارهکل کتابخانههای عمومی استان سمنان برگزار شد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان سمنان در این مراسم ضمن خیرمقدم به حاضران و همچنین تسلیت فرارسیدن ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)، گفت: ۲۴ آبان ماه ۱۳۶۰ روزی است که این عالم برجسته دیار فانی را بهسوی سرای باقی ترک کرد و این روز به پیشنهاد شورای عالی انقلاب فرهنگی بهعنوان روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار نام گذاری و به تقویم جمهوری اسلامی ایران اضافهشده است.
وی همچنین افزود: همین موضوع سبب شده امروز گرد هم بیاییم و یاد و خاطره ایشان را با سخنرانی دو عزیزی که به این مراسم دعوتشدهاند، حجتالاسلاموالمسلمین سید علی طباطبایی پور، استاد برجسته حوزه و دانشگاه و محمدباقر خراسانی، مدیر اجرایی مجمع عالی حکمت اسلامی پی بگیریم و با ابعاد شخصیتی و اندیشههای وی بیشتر آشنا شویم.
محمد طاهریان با بیان اینکه علامه طباطبایی فیلسوفی فقیه، حکیم، ریاضیدان، مفسر عالیقدر قرآن کریم و عالمی واصل است که با فتح قلههای علم و اخلاق، انسانها را به صداقت و پاکی دعوت میکند، گفت: علامه محمدحسین طباطبایی عالمی است که زندگی و منش او روشن است و امروز، روزگار ما به شناخت عالمانی چون او بهشدت نیاز دارد.
حجتالاسلاموالمسلمین سید علی طباطبایی پور، استاد برجسته حوزه و دانشگاه نیز در این مراسم به بیان خاطراتی از علامه پرداخت و گفت: علامه طباطبایی علاوه بر اینکه حکیم، فیلسوف، عارف، فقیه و مفسر قرآن بود، دارای قریحه شعر نیز بود و غزلهای عرفانی عمیق که توأم با وَجد و حال و سراسر عشق و اشتیاق است، میسرود.
وی افزود: علامه در اشعار عرب به شعرهای ابن فارض بخصوص به «نظمُ السُّلوک» علاقهمند بود و در اشعار فارسی «دیوان خواجه حافظ شیرازی» را میستود؛ گاهی نیز برای دوستان از سرودههای خود میخواندند.
وی با اشاره به اینکه شاهکارهای علامه در المیزان مشاهده میشود، اظهار کرد: علامه طباطبایی در طول تاریخ روحانیت، دارای شخصیتی است که در دنیا کمنظیر و در مسائلی هم منحصربهفرد و بینظیر است. اگر بخواهیم روحانیت را معرفی کنیم باید به همانند علامه طباطباییها اشارهکنیم، چون آنها حقایقی از معارف دین را به صحنه وارد کردند.
حجتالاسلاموالمسلمین سید علی طباطبایی پور خاطرنشان کرد: اگر علامه طباطبایی نبود امروز نمیتوانستیم از اینهمه معارف و مطالب عمیقی که در المیزان موج میزند، بهرهمند شویم.
محمدباقر خراسانی، مدیر اجرایی مجمع عالی حکمت اسلامی نیز در این مراسم با بیان اینکه علما در طول تاریخ، پاسداران سنگرهای عقیدتی، اعتقادی و دینی هستند، گفت: دانشمندان و علمای شیعه محافظ مرزهای عقیدتی در سنگرهای اعتقادی هستند تا دشمنان نتوانند به دین مردم نفوذ کنند و جوانان را به انحراف بکشانند.
محمدباقر خراسانی بزرگداشت علامه طباطبایی، روز حکمت و فلسفه و هفته کتاب را گرامی داشت و اظهار کرد: در دوران غیبت حضرت حجت، اگر علامههایی همچون علامه طباطبایی نباشند، محافظانی برای مرزهای اعتقادی و عقیدتی وجود ندارد. وجود عالمانی همچون علامه طباطبایی مانع سلطه دشمنان به شیعیان ما است.
در ادامه این مراسم رویداد ملی قهرمان و هفدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت همزمان با سراسر کشور آغاز به کار کرد و در جریان آن از تقریظ های رهبر معظم انقلاب بر سه کتاب «هواتو دارم»، «مجید بربری» و «بیست سال و سه روز» رونمایی شد.
در این آیین از خانوادههای معظم شهدای مدافع حرم در سمنان با حضور حجتالاسلاموالمسلمین مرتضی مطیعی، نماینده رهبر معظم انقلاب در استان سمنان تجلیل شد.
محمد طاهریان مدیرکل کتابخانههای عمومی استان سمنان؛ فرشید فلاح، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان به همراه جمعی از روحانیون و مسئولان فرهنگی و اجرایی استان نیز در این مراسم حضور داشتند.
ارسال نظر